4 bestemmingen van Zon-Thalys in Zuid-Frankrijk

Een trein waar je allemaal weleens van hebt gehoord is natuurlijk de Zon-Thalys naar Zuid-Frankrijk. Deze hogesnelheidstrein verbindt in de zomermaanden 4 geweldige bestemmingen in Frankrijk met een directe verbinding. Het gaat om steden als Valence, Avignon, Aix-en-Provence en Marseille. De Zon-Thalys naar Zuid-Frankrijk rijdt van 27 juni tot en met zondag 30 augustus 2020. Kaartjes boek je drie tot vier maanden voor vertrek met vroegboekkorting.

Valence: Historisch en lavendel

Een stad die vaak onterecht wordt overgeslagen is Valence. Prachtige historische gebouwen, een gezellig centrum en heuvellandschappen met glooiende lavendelvelden. Wanneer je de lavendelvelden in volle bloei wilt zien dien je voor eind juli te gaan. In augustus oogsten de boeren de lavendelvelden namelijk en zal er maar weinig overblijven.

Uiteraard blijven de prachtige vergezichten behouden en kan je hier tevens genieten van het historische en gezellige centrum gelegen aan de Rheine. Tussen de normale panden door spot je regelmatig huizen als La Maison des Tetes en La Maison Mauresque met zeer unieke gevels. De prachtige geveltekeningen vind je ook terug op het treinstation en de 11e eeuwse Sint Apollinariskathedraal.

Met de Zon-Thalys reis je al in ongeveer 6.5 uur voor 80 euro naar Valence.

Avignon: Rome van Frankrijk

De stad met namen als “Het Rome van Frankrijk”, “Babylon aan de Rhône”, en “Provençaalse pausenstad” is Avignon met recht een topbestemming in Frankrijk. Ruim een eeuw hebben hier pausen gewoond, waaruit het belangrijkste gebouw van de stad is ontstaan; Palais des Papes. Jaarlijks wordt het enorme paleis door 650 000 mensen bezocht.

Naast het paleis is Pont d’Avignon een belangrijke bezienswaardigheid. Je kan op de brug wandelen, maar helaas niet meer oversteken. De laatste twee bogen hebben de tijd niet doorstaan.

Naar Avignon reis je met de TGV of Zon-Thalys in ongeveer 7 uur. Kaartjes zijn vanaf 84 euro verkrijgbaar, wanneer je drie tot vier maanden voor vertrek boekt.

Aix-en-Provence: Sfeer, proeven en kunst

Deze stad in Zuid-Frankrijk doet erg gezellig aan met een oud stadsgedeelte met boetiekjes, een boulevard met restaurantjes en een karakteristieke kathedraal. Daarnaast zijn er nog een aantal moderne winkelstraten en is alles op loopafstand bereikbaar in Aix-en-Provence.

Er is eigenlijk altijd wel iemand op straat in Aix-en-Provence. Dit is ook niet verwonderlijk, want van de bijna 150 000 inwoners is ongeveer 20% student. Dit merk je direct als je over straat loopt en in de late avonduren.

Ook Aix-en-Provence bezoeken? Neem de TGV of Zon-Thalys naar deze zonnige bestemming in Zuid-Frankrijk. Met de trein ben je ongeveer in 7,5 uur in de stad. Een treinkaartje naar Aix-en-Provence is verkrijgbaar vanaf 84 euro (2e klas).

Marseille: machtig mooi!

Een zeer indrukwekkende stad in het zuiden van Frankrijk is Marseille. Niet alleen in omvang, want met ongeveer 870 000 inwoners is dit de tweede stad van Frankrijk. Naast stranden, winkels en eettentjes tref je in Marseille een prachtige haven omgeven door twee forten; Fort Saint-Jean en Fort Saint Nicolas.

Tevens waakt ten alle tijde de 162 meter hoge Notre-Dame-de-la-Garde over de stad. Dit punt is absoluut een aanrader, want ook jij hebt hier een prachtig uitzicht over de zee en stad. Reis met de trein naar Marseille in 7.28 uur met de TGV of Zon-Thays. Treintickets naar Marseille zijn al vanaf 84 euro verkrijgbaar.

Mooiste stranden van België

Komende zomer een leuke kustplaats bezoeken? België is misschien niet het meest tropische land, maar kent schitterende gebieden. Wij nemen je mee naar 5 zandstranden in België die je zullen verbazen en zorgen voor een fantastische dag. Vanzelfsprekend zijn de stranden...

5x trein en mooie natuur in België

Opzoek naar een mooie plek of locatie dichtbij huis? België kent schitterende natuur en is dichterbij dan je denkt! Zo bezoek je diverse mooie steden in België op slechts 2 uur rijden vanaf Amsterdam. Natuurlijk wil je wel met de trein naar België en is dit met ruim...

Duurzaam reizen: Met de trein door Europa

We kunnen allemaal niet wachten om weer op reis te gaan. Natuurlijk kies je dan wel voor een duurzaam vervoersmiddel, zoals de trein! Met de trein reis ja namelijk duurzaam en stoot je tot wel 10x minder Co2 uit. Reis daarom met de trein door Europa en reis bewust....