10 leuke treinreizen vanuit Nederland in Europa

Ontdek de 5 leukste bestemmingen in Europa met een directe trein verbinding vanuit Nederland. Een stedentrip, dagje shoppen of weekendje weg hoeft vaak helemaal niet zo duur te zijn. Tarieven op internationale treinkaartjes zijn altijd voordeliger als u vroeg boekt. Zo profiteert u van de laagste prijs en hoeft u enkel nog een leuk hotel uit te zoeken. Wij hebben een aantal bestemmingen in België, Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland voor u geselecteerd met een korte reistijd (directe treinverbinding), uitstekende prijs en voldoende bezienswaardigheden/activiteiten.

10 Leuke treinbestemmingen in Europa

Ontdek de leukste treinbestemmingen in Europa en trek er samen op uit!

1.) Keulen (Romantischweekendje of shoppen)

Reisinformatie trein Keulen

Een van de meest veelzijdige steden, waarbij u aan een weekendje genoeg heeft. De stad kent leuke en imposante bezienswaardigheden als de Dom en de spoorbrug over de Rijn naast het treinstation in het Centrum van Keulen. Daarbij treft u vanaf het station op 2 minuten loopafstand lange winkelstraten met warenhuizen, boetiekjes en winkels van bekende merken. Op 5 minuten loopafstand van het station vindt u cafetjes, barretjes en restaurantjes.

Bekijk: Trein naar Keulen

Een leuke periode in Keulen is natuurlijk het najaar, waarbij de marktpleinen worden omgetoverd in kerstmarkten en u kunt genieten van de lekkerste hapjes en drankjes.


2.) Gent (Bierproeven of feesten)

Reisinformatie trein Gent

Gent is een magische bestemming met een historisch centrum, karakteristieke huizen en kronkelende rivieren die zorgen voor schilderachtige plaatjes. Verder staat Gent bekend om de vele horeca gelegenheden om de lekkerste Belgische bieren te proeven en heeft het een bruisend nachtleven. Ook de Gentse feesten zijn een aanrader, waarbij er 10 dagen lang wordt gefeest in het historisch centrum.

Bekijk: Trein naar Gent


3.) Brugge (Romantisch weekendje)

Reisinformatie trein Brugge

Het Belgische Brugge is de ideale bestemming voor uw romantische weekendje weg. Maak een rondvaart langs de historische panden aan de oude grachten en ontdek het Venetië van België vanaf het water! Het centrum staat niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst en moet u zeker een keer hebben gezien.

Bekijk: Trein naar Brugge

Verder kunt u natuurlijk heerlijk Bourgondisch genieten op de terrasjes aan de Grote Markt en shoppen in één van de talloze winkelstraatjes. Boetiekjes, warenhuizen en vestigingen van bekende merken vindt u allemaal in Brugge.


4.) Parijs (Weekendje, Stedentrip of Shoppen)

Reisinformatie trein Parijs

Een stad die eigenlijk alles heeft is Parijs. De stad heeft teveel activiteiten en bezienswaardigheden voor 2 of 3 dagen en moet u eigenlijk meer dan eens hebben gezien. Gaat u voor het eerst? Dan moet u natuurlijk de Eiffeltoren, het Louvre, de Sacre Coeur en de Notre Dame hebben gezien. Het best kunt u dit misschien vanuit de Hop-on-Hop-off bussen doen, maar ook het metro netwerk van Parijs is goed te doen.

Bestellen: Entree tickets

Bestel uw entreetickets voor bezienswaardigheden voor vertrek en voorkom lange wachtrijen. Zo haalt u het maximale uit uw stedentrip en heeft u alles vooraf goed geregeld.

Bekijk: Trein naar Parijs


5.) Münster (Shoppen)

Reisinformatie trein Münster

Vlak over de Nederlandse grens vindt u Münster met een enorm aanbod voor de echte shopliefhebber. Van elegante en trendy boetiekjes tot tijdloze klassiekers. In Münster slaagt iedereen! De winkelstraten- centra zijn dagelijks geopend t/m 19:00 uur (m.u.v. zondag) en grote vestigingen zelfs t/m 20:00 uur. Winkelen in Münster? Reis met de trein en maak er een onvergetelijke dag van.

Bekijk: Trein naar Munster


6.) Wenen (Stedentrip of Weekendje Weg)

Reisinformatie trein Wenen

De hoofdstad van Oostenrijk, kerstmarkten in het najaar en Schloss Schonbrunn om te bezichtigen maken Wenen een alles omvattende stad voor een leuke stedentrip of een compleet weekend weg. Vergeet niet even een wandeling te maken langs de donau en de winkelstraten in het centrum te bezoeken.

Bekijk: Trein naar Wenen

Wenen is leuk in alle seizoenen, maar heeft in het najaar toch wel iets extra’s. Met de kerstmarkten, de glühwein en lekkernijen zal deze stedentrip u nog lang bijblijven.

7.) Osnabruck (Winkelen)

Reisinformatie trein Osnabruck

Ga eens een dagje winkelen in Osnabruck. Vanaf Amsterdam CS is dit slechts 3 uur reizen, waarna u in een Duits winkelwalhalla terechtkomt. Vanaf het station komt u direct in het historisch centrum uit en treft u direct een groot aantal winkels. Tevens moet u natuurlijk even een kijkje nemen in het nieuwe winkelcentrum Kamp Promenade met bekende merken en leuke boetiekjes.

Bekijk: Trein naar Osnabruck

Naast de vele winkels heeft Osnabruck een rijk verleden en moet u zeker even een bezoekje brengen aan het stadhuis van Osnbruck met de omstreden Vredeszaal, waarin een eind is gemaakt aan de Tachtigjarige Oorlog eind 1648. Osnabruck wordt ook wel de Vredesstad genoemd.


8.) Leuven (Stedentrip of Cafés)

Reisinformatie trein Leuven

Leuven is een prachtige stad met een mooie omgeving, leuke winkelstraten en prachtige gebouwen. Breng in Leuven zeker een bezoekje aan het stadhuis, de Sint-Pieterskerk en de Universiteitsbibliotheek + toren met panorama uitzicht.

Bekijk: Trein naar Leuven

Naast de prachtige omgeving en winkelstraten is bierproeven een absolute aanrader in één van de vele goede cafés. Vanwege de ruim 50 duizend studenten in de stad is er een grote diversiteit van kroegen en cafés ontstaan in de loop der jaren.

9.) Luik

Reisinformatie trein Luik

Een stad die zeker niet mag ontbreken is Luik. Gelegen aan de bosrand van de Ardennen, waardoor actieve uitjes als wandelen, mountainbiken en quadrijden tot de mogelijkheden behoren. Eigenlijk is niks te gek in de Ardennen, maar ook het historisch centrum en de levendige wijken met proeflokalen en bierproevijen zijn een absolute aanrader.

Bekijk: Trein naar Luik

Luik is veelzijdig en de grootste toeristische stad van Wallonië.

10.) Brussel

Reisinformatie trein Brussel

Wereldberoemd en uitstekend bereikbaar met de trein. Binnen 2 uur wordt u per trein van hartje Amsterdam naar het centrum van Brussel gebracht, waarna uw dagje shoppen, stedentrip of weekendje weg direct kan beginnen. In Brussel zijn de mogelijkheden eindeloos, maar vergeet zeker geen chocola te proeven en een bezoekje te brengen aan Manneke Pis en de Grote Markt.

Bekijk: Trein naar Brussel

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Gelegen in het hart van Duitsland vind je de deelstaat Thüringen. De regio is rijk aan betoverende bestemmingen, sprookjesachtige kastelen, uitgestrekte bossen en idyllische meren. Met name het bekende Thüringer Woud (of Thüringer Wald) is erg populair onder...

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne is misschien wel één van de mooiste plekken van Frankrijk met prachtige natuur, zoals het Douanepad langs de Roze Granietkus, waar je de schitterende kustlijn en vogels kan bewonderen. Daarnaast behuist de regio historische bouwwerken, zoals Saint Malo tegen...

Pin It on Pinterest