10 leuke citytrip steden in Europa

Jaarlijks trekken veel Nederlanders erop uit om hun horizon te verbreden en andere steden van de wereld te ontdekken. We noemen dit in de volksmond ook wel een stedentrip, maar wat zijn nou leuke citytrip steden in Europa? Voor dit vraagstuk hebben wij natuurlijk een aantal leuke bestemmingen geselecteerd. Er bestaan natuurlijk nog veel meer mooie en interessante Europese steden. De keuze kan dan ook best lastig zijn. Bekijk de onderstaande steden om alvast een goede indruk te krijgen.


Kunst en cultuur vind je in populaire steden als Bratislava, Praag, Wenen en Zurich. Voor de natuurliefhebber daarentegen zijn steden zoals Innsbruck en Interlaken juist interessant. Ook de Italiaanse steden Milaan en Verona zijn fantastische stedentrip bestemmingen

  1. Bratislava
  2. Milaan
  3. Boedapest
  4. Praag
  5. Wenen
  6. Verona
  7. München
  8. Innsbruck
  9. Interlaken
  10. Zurich

Heb jij wat inspiratie nodig voor jouw volgende stedentrip? Dan raden wij je aan het onderstaande artikel te lezen. Wij hebben namelijk een top tien voor jou samengesteld met daarin de leukste en meest unieke stedentrip bestemmingen van dit moment. Wellicht dat jouw volgende bestemming er ook wel tussen zit!

Leuke Citytrip Steden Europa

Leuke citytrip steden in Europa – Onze top 10

Een stedentrip ziet er voor iedereen anders uit. De ene reiziger is op zoek naar spanning en sensatie terwijl de andere juist als doel heeft om zo veel mogelijk cultuur op te snuiven. Het is dan ook logisch dat de perfecte stedentrip bestemming voor iedereen anders is. Daarom hebben wij hieronder een veelzijdige lijst voor je samengesteld.

De stedentrip bestemmingen in onze top tien zijn allemaal anders, maar stuk voor stuk een bezoekje waard. We leggen alle steden in onze lijst kort onder een vergrootglas, zodat jij aan het einde van dit artikel een weloverwogen keuze kan maken voor jouw volgende stedentrip.

1.)    Bratislava – Een stad vol kunst en cultuur

Bratislava is helaas niet bij iedereen bekend. Het is de hoofdstad van Slowakije, een klein landje in centraal Europa dat ligt ten oosten van Tsjechië. Alhoewel dit kleine landje niet bij iedereen even veel bekendheid heeft, is het absoluut een veelzijdig land met prachtige steden. Bratislava is zonder twijfel één van de mooiste. De stad zit vol met kunst, cultuur en fantastische architectuur.

De stad Bratislava zit vol culturele hoogtepunten, maar ook zal je als toerist genieten van de adembenemend mooie natuur. De lijst aan bezienswaardigheden in Bratislava is dan ook enorm lang. Wij hebben enkele pareltjes ertussenuit gepikt, en voor jou op een rijtje gezet.

  • De Blauwe Kerk
  • De UFO brug
  • De Burcht van Bratislava
  • Wandel in het bos langs de Donau
  • Ontdek de vele monumenten in de stad per fiets of te voet

Dit zijn enkele van de unieke bezienswaardigheden en activiteiten die jij absoluut niet mag overslaan wanneer Bratislava jouw volgende stedentrip bestemming is.

2.)    >Milaan – De modestad van Italië

Treintickets naar Milaan

Zoals je waarschijnlijk wel weet is Milaan de stad van de mode. Milaan is een wereldstad die van alle markten thuis is. Deze bruisende stad zit vol met zowel zakenlui als toeristen. Naast het feit dat het een economisch welvarende stad is, betreft het namelijk ook een gigantische toeristische trekpleister. Vooral veel vrouwen willen de ultieme modestad van Italië een keer gezien hebben.

Milaan zit bovendien ook vol prachtige gebouwen en monumenten die een verpletterende indruk achterlaten op iedere toerist. Je kijkt je ogen uit en moet zelfs even in je arm knijpen om er zeker van te zijn dat je niet droomt. We brengen graag enkele van deze unieke bezienswaardigheden bij je onder de aandacht.

  • Bekende kathedraal van Milaan; Duomo
  • Historische toegangspoort van de stad; Arco della Pace
  • Kunstgalerie Pinacoteca di Brera
  • Historische tram door Milaan
  • Prachtige architectuur van de monumentale begraafplaats
  • Vele musea
  • Shop till your drop! Je bent immers in dé modestad van Italië

Besluit jij dat een stedentrip naar Milaan ook op jouw bucketlist moet komen? Dan raden we je aan enkele van de bovenstaande bezienswaardigheden absoluut in je planning mee te nemen. Hier zal je zeker geen spijt van krijgen.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Milaan

3.)    Boedapest – Een lust voor het oog

Treinreis naar Boedapest

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije. De stad is werkelijk waar een lust voor het oog en staat met recht in de lijst van leuke citytrip steden in Europa. Er is zoveel moois te zien dat je bijna niet weet waar je moet kijken. Een vlucht van Amsterdam naar Boedapest is snel en eenvoudig, maar een treinreis is eigenlijk net zo leuk! Je kunt bovendien geld besparen wanneer je jouw stedentrip naar Boedapest met de trein aflegt. Ook ben je ontzettend duurzaam bezig, dat is dan weer fijn voor onze planeet.

In Boedapest is er meer te doen dan je wellicht zou denken. De stad zit vol unieke attracties en bezienswaardigheden. Zo is er voor ieder wat wils te beleven op een avontuurlijke stedentrip naar Boedapest.

Een populaire bezigheid in dit land is het bezoeken van één van de vele badhuizen. Dit is een groot onderdeel van de Hongaarse cultuur, wat te danken is aan de natuurlijke warmtebronnen waarop het land is gevestigd.

Word jij graag omvergeblazen door prachtige monumenten of gebouwen? Ook dan ben je in Boedapest aan het juiste adres. Maak bijvoorbeeld een wandeling over de indrukwekkende kettingbrug, bezoek het Hongaarse staatsopera of beklim de Sint Stefanus basiliek. Ook voor fietsers of wielrenners zijn er leuke citytrip steden in Europa te vinden. Maak bijvoorbeeld een fietstour door Boedapest of langs de Donau. Liever ontspannen? Dan is een rondvaart over de Donau natuurlijk ook een optie.

We kunnen concluderend wel stellen dat er in Boedapest enorm veel te doen is. Dit maakt het dan ook een zeer populaire stedentrip bestemming onder veel Europeanen.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Boedapest

4.)    Praag – Pareltjes op het gebied van architectuur

Praag Per Trein

De vierde stad in onze lijst met leuke citytrip steden is het prachtige Praag. Deze Tsjechische hoofdstad mag absoluut niet ontbreken in onze top tien. Het historische centrum staat immers niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De bezienswaardigheden in deze oude stad zijn absoluut indrukwekkend te noemen. Kun jij kunst en cultuur wel waarderen? Dan weten wij zeker dat je veel plezier gaat hebben tijdens een stedentrip in Praag. Aan diversiteit en keuzemogelijkheden is in ieder geval geen gebrek. We bespreken hieronder enkele bezienswaardigheden die jij absoluut in overweging moet nemen.

  • De Praagse Burcht

De oude burcht van Praag is het pronkstuk van de stad. Wanneer je naar Praag afreist, mag een bezichtiging van deze bezienswaardigheid eigenlijk niet ontbreken. De architectuur van de hogen torens zal je absoluut versteld doen staan.

  • Wandel door de oude stad en laat je verbazen

Voor een unieke bezienswaardigheid hoef je niet altijd naar een specifieke attractie af te reizen. Zo kan een wandeling door het oude centrum van Praag al een hele belevenis op zich zijn. Tijdens je wandeling kom je de meest unieke bouwwerken tegen. Historisch en modern wisselen elkaar af.

  • Rondleiding door het raadhuis van de oude stad

Wil jij meer te weten komen over de geschiedenis van de stad? Dan is een rondleiding door het raadhuis van de oude stad absoluut een aanrader. Ook het uitzicht dat je zult ervaren is adembenemend.

De bovengenoemde activiteiten zijn slechts enkele voorbeelden van datgene wat er in Praag allemaal te beleven is. Daarnaast zijn er natuurlijk vele musea te bezichtigen en kun je genieten van de heerlijke sfeer die in de stad hangt. Je zult zeker geen spijt krijgen, wanneer je Praag kiest als jouw volgende stedentrip bestemming.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Praag

5.)    Wenen – De muziekstad van Oostenrijk

Wenen staat bekend als de muziekstad van Oostenrijk. Deze naam heeft hij te danken aan het feit dat veel bekende componisten hier in het verleden gevestigd waren. Dit heeft ook zeker een afdruk achtergelaten op deze prachtige stad.

Een stedentrip naar Wenen is ook ideaal wanneer je met de trein reist. Dit is namelijk een redelijk snelle en bovendien goedkope manier om in Wenen terecht te komen. Onderweg kom je veel prachtige dingen tegen, jouw vakantie begint dus eigenlijk al zodra je in de trein stapt.

Eenmaal in Wenen aangekomen is er ontzettend veel te doen en te bekijken. Zoveel dat je bijna niet weet waar je moet beginnen. Gelukkig hebben wij de nodige ervaring en helpen we jou graag. Onderstaand een rijtje aan ideeën ter inspiratie voor jouw volgende stedentrip.

  • Paleis Schönbrunn
  • Karlskirche
  • Spaanse rijschool
  • Weense staatsopera

Deze bezienswaardigheden waren de hoogtepunten van onze stedentrip in Wenen. We raden iedereen aan om zeker één van deze unieke bezienswaardigheden te bezichtigen.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Wenen

6.)    Verona – Dé stad voor een stedentrip in Italië

Treinreis naar Verona

Verona is een charmante stad in het noorden van Italië. Het centrum van de stad heeft een uniek middeleeuws karakter en er heerst een romantische sfeer. De kleurrijke woningen, indrukwekkende gebouwen en unieke monumenten zijn absoluut een bezichtiging waard. Verona staat dan ook niet voor niets in de lijst van leuke citytrip steden in Europa en is uitstekend bereikbaar per trein.

Het middeleeuwse centrum zit vol met oude torens en paleizen. Je ziet en voelt de geschiedenis wanneer je dit gedeelte van de stad te voet gaat ontdekken. Veel mensen zijn fan van Verona omdat het toeristisch gezien minder druk is dan andere populaire Italiaanse steden. Dit resulteert er bovendien in dat veel dingen goedkoper zijn in dit gedeelte van het land.

Je bent ongetwijfeld benieuwd welke bezienswaardigheden in Verona nu echt de moeite waard zijn. Wij hebben de proef op de som genomen en diverse populaire plekken bezocht. Onderstaand delen we met jou onze favoriete spots!

  • De Arena van Verona – Een Romeins amfitheater
  • Torre dei Lamberti
  • Castelvecchio
  • Ponte Pietra
  • Oude kasteel Castel San Pietro

Of jij nu kiest voor het unieke uitzicht vanaf een oud kasteel of de oude bouwkunst van het Romeinse amfitheater wil bewonderen, in Verona is er voor ieder wat wils te beleven!

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Verona

7.)    München – leuke citytrip stad in Europa

Munchen

München is een stad in Duitsland die iets minder populair is dan bijvoorbeeld Berlijn of Keulen. Dit maakt het bij uitstek echter een fantastische stedentrip bestemming. Als één van de belangrijkste steden van Duitsland heeft deze plaats zijn bezoekers veel te bieden. Het is een gezellige stad met een levendige cultuur.

Van interessante musea tot gezellige uitgaansgelegenheden, in München is het allemaal te vinden. Het hart van de stad zit vol prachtige historische gebouwen. Deze geven de stad een uniek karakter en zorgen voor een optimale sfeer.

Ga jij voor het eerst naar München? Dan ben je ongetwijfeld benieuwd welke bezienswaardigheden interessant zijn. Wij hebben de leukste activiteiten voor jou op een rijtje gezet.

  • Bezoek Marienplatz en geniet van de historische gebouwen
  • Breng een bezoek aan het Deutsches Museum
  • Geniet van de natuur in de Englischer Garten
  • Bezoek de grote kerk Frauenkirche
  • Woon het Oktoberfest bij indien je in de gelegenheid bent

Dit is slechts een greep uit alle unieke bezienswaardigheden in München. Wij hebben persoonlijk veel plezier gehad tijdens ons bezoek aan deze veelzijdige stad.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar München

8.)    Innsbruck – Veelzijdig & Uniek

Treintickets per Autotrein naar Innsbruck

Een stedentrip in het prachtige Oostenrijk mag natuurlijk niet ontbreken in onze lijst. Innsbruck is bij uitstek een fantastische stad om te bezoeken. Deze oude stad ligt in een diep dal dat is omgeven door indrukwekkende bergen. Aangezien het stadje redelijk dicht bij de grens van Italië ligt, zie je dit ook zeker terug in het straatbeeld. Kleurrijke gebouwen en heerlijk Italiaans ijs op de menukaart. Dat klinkt als een goed begin van jouw stedentrip, vind je ook niet?

In het stadje Innsbruck zijn veel indrukwekkende bezienswaardigheden te vinden. Beklim één van de bergen om een uniek uitzicht over de stad te krijgen of maak een wandeling door de gezellige smalle straatjes. Aan horecagelegenheden ook geen gebrek in deze bruisende stad.

Houd jij van oude kathedralen en stadstorens? Ook dan is er voor jou genoeg te doen in het gezellige Innsbruck. Ook voor de natuurliefhebber is het dé perfecte stad voor een geslaagde stedentrip. Deze mag dus zeker niet ontbreken op jouw bucketlist!

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Innsbruck

9.)    Interlaken – Een actieve stedentrip

Achensee Per Trein

Interlaken is een stad in het midden van Zwitserland. Als stedentrip bestemming is het een veelzijdige en actieve stad. Er is van alles te beleven. Ga jij er met het gezin op uit? Dan is Interlaken absoluut een goede optie. De diversiteit en veelzijdigheid van de stad zal ook jou zonder twijfel verbazen.

Aangezien je Interlaken ook met de trein eenvoudig kunt bereiken, is het bovendien een duurzame bestemming voor reizigers in Europa. Ben jij een echte avonturier? Dan zul je ongetwijfeld interesse hebben in één van de onderstaande activiteiten.

  • Harder Kulm Kabelbaan
  • Helikoptervlucht
  • Paragliden door de bergen
  • Boottocht over het meer
  • Diverse wintersportactiviteiten

Interlaken is vooral een unieke bestemming voor reizigers die de prachtige natuur van Zwitserland op waarde kunnen schatten.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Interlaken

10.) Zurich – Een levendige stad

Ook de laatste stad uit onze lijst van leuke citytrip steden in Europa ligt in het prachtige Zwitserland. Het is zelfs de grootste stad van het land. Zurich is een levendige stad met veel kunst en cultuur. Tegelijkertijd kun je genieten van de prachtige natuur die het land te bieden heeft. Zowel in de winter als in de zomer is Zurich een fantastische plek om te bezoeken tijdens een stedentrip.

Er zijn diverse culturele en historische bezienswaardigheden die jaarlijks veel bezoekers trekken. Welke zijn dit zoal? Onderstaand een impressie van de mogelijkheden.

  • Bewandel de mooiste winkelstraat van Europa; Bahnhofstrasse
  • Bewonder het oude treinstation van Zurich
  • Bezoek de meest indrukwekkende kerk van de stad; Grossmünster
  • In de winter kun je genieten van eindeloos veel kerstmarkten

Shop jij graag, en doe je dit het liefst terwijl je omver wordt geblazen door prachtige architectuur? Dan is Zurich the place to be!

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Zürich

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

Ervaar, aanschouw, proef en ruik de zomer! Beleef samen een wereld vol muziek, foodtrucks, workshops en shop tot je erbij neervalt met tassen vol prachtige producten. Tijdens de Zomerweek dompel je jezelf helemaal onder in de sfeer van de warmste maanden van het jaar....

NS Spoordeelwinkel: goedkope treinkaartjes en uitjes in mei 2024

NS Spoordeelwinkel: goedkope treinkaartjes en uitjes in mei 2024

Binnenkort een leuk dagje weg? Ontdek dan de maandelijkse acties van de NS Spoordeelwinkel. Elke maand zijn er uitjes in combinatie met een goedkoop treinkaartje verkrijgbaar, waarmee je aanzienlijk kan besparen. Denk aan het bezoeken van bijvoorbeeld een leuke stad,...

Pin It on Pinterest