Ontdek de mooiste kastelen van Duitsland met de trein

Duitsland staat bekend om zijn prachtige kastelen, variërend van imposante middeleeuwse burchten tot sprookjesachtige paleizen. Het mooie is dat je veel van deze historische plekken gemakkelijk met de trein kunt bezoeken! Goedkoop-treinkaartje.nl helpt je om voordelig en comfortabel naar deze iconische kastelen te reizen, zonder gedoe en tegen een scherpe prijs.

Er vertrekken dagelijks 10 treinen vanaf Amsterdam naar Duitsland, namelijk 5 treinen van ICE International en 5 treinen van IC Berlijn. Treinkaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 20 tot 40 euro per enkele reis, maar wees er op tijd bij. Treinen raken snel vol en kaartjes uitverkocht, waarbij de prijs van een treinkaartje naar Duitsland snel kan stijgen naar meer dan 100 euro per enkele reis. Bekijk de beschikbaarheid van internationale treintickets hier.

Kastelen In Duitsland

De mooiste kastelen van Duitsland die je per trein kunt bezoeken

Reizen met de trein door Duitsland biedt veel voordelen. Je kunt ontspannen en genieten van het prachtige landschap, zonder je zorgen te maken over files of parkeerproblemen. Bovendien zijn veel kastelen in Duitsland goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Met de trein kom je vaak rechtstreeks in pittoreske stadjes die zich vlakbij deze kastelen bevinden. Combineer een dagje cultuur met een ontspannen treinreis en laat je verrassen door de schoonheid van Duitsland!

1.) Neuschwanstein Castle: Het sprookjeskasteel van Beieren

Neuschwanstein Castle, gelegen in het zuiden van Beieren, is een van de beroemdste kastelen ter wereld. Vanuit Nederland reis je gemakkelijk met de trein naar München, en van daaruit pak je de regionale trein naar Füssen. Vanaf het treinstation is het nog maar een korte busrit naar dit indrukwekkende kasteel. Neuschwanstein, met zijn hoge torens en spectaculaire ligging in de Alpen, lijkt zo uit een sprookje te komen!

2.) Burg Eltz: Verborgen parel in de Eifel

Voor liefhebbers van authentieke middeleeuwse kastelen is Burg Eltz een absolute must. Dit kasteel ligt verscholen in een schilderachtige vallei en is een van de best bewaarde kastelen van Duitsland. Vanaf het treinstation van Koblenz ben je met een regionale trein in ongeveer 30 minuten in Moselkern. Vanaf daar wandel je in een uurtje door de natuur naar dit schitterende kasteel.

3.) Schloss Heidelberg: Romantiek in de Neckarvallei

Heidelberg is een van de mooiste steden van Duitsland, en het kasteel dat boven de stad uittorent, is een echte trekpleister. Met een directe treinverbinding vanuit Nederland ben je snel in Mannheim, vanwaar je eenvoudig overstapt naar Heidelberg. Maak een ritje met de kabelbaan naar boven voor een prachtig uitzicht op de stad en de rivier de Neckar, en verken dit romantische kasteel op je gemak.

4.) Schwerin Castle: Het Neuschwanstein van het noorden

Schwerin Castle ligt op een eiland in het Schweriner meer en wordt ook wel het “Neuschwanstein van het Noorden” genoemd. Het kasteel is gemakkelijk te bereiken met de trein. Vanuit Nederland reis je via Hamburg naar Schwerin, een comfortabele en snelle verbinding. Bezoek het indrukwekkende kasteel en ontdek de prachtige tuinen en musea die dit koninklijke verblijf te bieden heeft.

5.) Cochem Castle: Prachtig gelegen aan de Moezel

Boven de Moezelvallei ligt het sprookjesachtige Cochem Castle, een perfecte bestemming voor een treinreis door de wijngaarden en langs de rivier. Vanaf het treinstation van Cochem wandel je zo de heuvel op naar dit kasteel, dat een adembenemend uitzicht biedt over de omgeving. Met een directe treinverbinding vanuit Nederland naar Keulen en vervolgens de regionale trein naar Cochem, is dit kasteel eenvoudig bereikbaar.

Voordelig met de trein naar Duitsland

Goedkoop-treinkaartje.nl biedt verschillende opties om voordelig met de trein naar Duitsland te reizen. Zo profiteer je vaak van vroegboekkortingen en speciale aanbiedingen. Reis comfortabel met hogesnelheidstreinen zoals de ICE, en geniet van gratis wifi, ruime zitplaatsen en catering aan boord. Of kies voor de voordelige regionale treinen als je je reis naar een van de vele kastelen in Duitsland wilt beginnen.

Tips voor je treinreis naar Duitse kastelen

  • Boek op tijd: Door vroeg te boeken, verzeker je jezelf van de goedkoopste tarieven.
  • Plan je route: Veel kastelen liggen in of nabij steden met goede treinverbindingen. Maak gebruik van onze handige reisplanner om de snelste route te vinden.
  • Reis flexibel: Overweeg reizen buiten de spitsuren om te profiteren van voordeligere tarieven.
  • Ontdek meer kastelen onderweg: Combineer je bezoek aan een kasteel met een uitstapje naar nabijgelegen historische steden of natuurgebieden.

Boek je goedkope treinkaartje naar Duitsland

Wil je een van deze prachtige kastelen in Duitsland bezoeken? Plan je reis gemakkelijk en voordelig via Goedkoop-treinkaartje.nl. Met onze handige zoekfunctie vind je snel de beste deals en routes voor jouw treinreis naar Duitsland. Of je nu een dagtrip plant of een langer verblijf, wij zorgen ervoor dat je ontspannen en voordelig op je bestemming aankomt!

Veelgestelde vragen

Welke kastelen in Duitsland zijn goed bereikbaar met de trein?
Veel kastelen, zoals Neuschwanstein, Burg Eltz en Schloss Heidelberg, liggen op korte afstand van een treinstation. Vanaf daar kun je vaak te voet, met een bus of taxi verder reizen.

Wat is de beste tijd om kastelen in Duitsland te bezoeken?
De lente en zomer zijn populaire seizoenen voor een bezoek, wanneer de tuinen in bloei staan en de natuur er prachtig uitziet. In de herfst kun je genieten van de kleurrijke bossen rondom veel kastelen.

Hoe boek ik een goedkoop treinkaartje naar Duitsland?
Via Goedkoop-treinkaartje.nl vind je eenvoudig de beste aanbiedingen. Door vroeg te boeken, te kiezen voor flexibele reisdata en rekening te houden met aanbiedingen, reis je voordelig naar Duitsland.

Maak je treinreis naar de mooiste kastelen van Duitsland onvergetelijk en bespaar op je ticket via Goedkoop-treinkaartje.nl!

Treinkaartje België met vroegboekkorting in 2024

Treinkaartje België met vroegboekkorting in 2024

Ontdek de schoonheid van België met de trein! Of je nu een dagje Antwerpen wilt verkennen, een weekendje in Mechelen of Leuven plant, of gewoon wilt genieten van een prachtige wandeling langs de Belgische kust, met de Early Bird-tickets reis je voordelig naar je...

Per Trein naar populaire filmbestemmingen in Europa

Per Trein naar populaire filmbestemmingen in Europa

Reizen met de trein naar de mooiste steden in Europa is een fantastische manier om te genieten van zowel de reis als de bestemming. Europese steden zijn vaak het decor voor iconische films die hun unieke charme en karakter benadrukken. Of je nu een filmfan bent of...

Duitsland is een waar paradijs voor natuurliefhebbers, met zijn uitgestrekte bossen en schilderachtige landschappen die uitnodigen tot avontuur. Of je nu een ervaren wandelaar bent of gewoon wilt genieten van de natuur, Duitsland biedt enkele van de mooiste bossen ter...

Pin It on Pinterest