Stedentrip Brugge: trein, activiteiten en bezienswaardigheden

Brugge, de charmante Belgische stad bekend om haar pittoreske straatjes, historische gebouwen en heerlijke chocolade, is een ideale bestemming voor een weekendje weg. Met meer dan 50 chocoladewinkels, het wereldberoemde bier van brouwerij De Halve Maan en adembenemende uitzichten vanaf het Belfort, biedt Brugge een onvergetelijke ervaring. Deze stad, ook wel ‘Het Venetië van het Noorden’ genoemd, nodigt je uit om te genieten van al haar schatten.

Reis per trein naar Bruggen en bestel goedkope treinkaartjes tot 3 dagen voor vertrek voor € 32. Met een reistijd van slechts 3 uur reis je per IC Brussel naar Antwerpen Centraal, waarna je overstapt op de rechtstreekse trein naar Brugge. De IC Brussel vertrekt dagelijks 16 keer per dag vanaf Amsterdam, Schiphol, Rotterdam en Breda.

Citytrip Brugge per trein

Ontdek je de beste activiteiten en plekken om te bezoeken in Brugge. Denk aan activiteiten, restaurants, wandelroutes en bezienswaardigheden.

Brugge Trein Stedentrip

1.) Beklim het Belfort van Brugge

Een bezoek aan Brugge is niet compleet zonder een klim naar de top van het Belfort, de iconische toren van 83 meter hoog. De klim van 366 treden wordt beloond met een spectaculair uitzicht over de stad. Onderweg kun je even pauzeren en genieten van de fascinerende geschiedenis van de toren, zoals het indrukwekkende klokkenwerk en de oude schatkamer. Het Belfort is één van de meest herkenbare symbolen van Brugge en absoluut een must-see.

2.) Drink een Biertje bij Brouwerij De Halve Maan

In het hart van Brugge vind je brouwerij De Halve Maan, de plek waar de beroemde Brugse Zot en Straffe Hendrik worden gebrouwen. Uniek aan deze brouwerij is de 3 kilometer lange ondergrondse bierleiding die het bier naar de bottelarij vervoert. Tijdens je bezoek kun je genieten van een vers getapt biertje op het terras en een rondleiding volgen door de brouwerij en het bijbehorende museum. Dit is dé plek om de lokale bierspecialiteiten te proeven.

3.) Bezoek de Gentpoort

De Gentpoort is één van de vier overgebleven stadspoorten van Brugge en een historisch monument dat de moeite waard is om te verkennen. Deze indrukwekkende poort maakt deel uit van de vroegere stadsverdediging en biedt een fascinerend kijkje in het verleden van de stad. Als je door de Gentpoort wandelt, voel je de rijke geschiedenis van Brugge om je heen.

4.) Belgische Chocolade Proeven en Kopen

Brugge staat bekend om haar chocolade, en met meer dan 50 chocoladewinkels is het een paradijs voor de chocoladeliefhebber. Veel winkels bieden gratis proeverijen aan, zodat je de allerbeste Belgische chocolade kunt uitkiezen om mee naar huis te nemen. Het is bijna onmogelijk om Brugge te bezoeken zonder verleid te worden door de geur van vers gemaakte pralines en andere lekkernijen.

5.) Maak een Boottocht door de Grachten van Brugge

Een boottocht door de grachten, ook wel bekend als de reien, is de perfecte manier om Brugge vanuit een ander perspectief te bekijken. Vanaf het water krijg je een prachtig uitzicht op de historische gebouwen en charmante bruggen van de stad. Voor slechts 8 euro stap je aan boord van een bootje bij één van de vijf opstapplaatsen voor een rondvaart van 30 minuten, begeleid door een gids die je meer vertelt over de rijke geschiedenis van de stad.

Eten in Brugge: de leukste restaurants

Brugge biedt tal van culinaire hotspots. Voor een authentieke Vlaamse maaltijd is ’t Bagientje een aanrader. Hier geniet je van traditionele gerechten zoals stoofvlees met friet. Voor een gezonde lunch kun je terecht bij Le Pain Quotidien, waar heerlijke biologische broodjes worden geserveerd op een zonnig terras. Door de stad verspreid vind je restaurants en cafés die je laten kennismaken met de lokale keuken.

Hotels in Brugge?

Wanneer je met de trein naar Brugge reist voor een stedentrip is het raadzaam om een hotel in de buurt van het treinstation te boeken.

Denk hierbij aan:

  • Hotel ibis budget Brugge Centrum Station
  • Radisson Blu Hotel, Bruges
  • HOTEL BLISS
  • Golden Tree Hotel
  • Hotel Ensor

Wil je bijzonder overnachten in Brugge? Een unieke Bed & Breakfast is De Weide Wereld, gerund door Bruno en Petra. Hun passie voor reizen zie je terug in de kamers, die elk een continenten thema hebben. De B&B ligt midden in de natuur en op slechts een half uurtje fietsen van het centrum van Brugge. Het warme onthaal en het heerlijke ontbijt maken je verblijf compleet.

Brugge op de Fiets verkennen

Verken Brugge op een unieke manier door een fiets te huren. Het compacte stadscentrum is ideaal om te verkennen per fiets. Je kunt gemakkelijk van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid fietsen, en bovendien genieten van de rustige omgeving net buiten de stadsmuren. Een fietstocht rond de stadsomwalling biedt prachtige uitzichten op de middeleeuwse stad.

3 maanden 55% korting op Flex Dal Voordeel

3 maanden 55% korting op Flex Dal Voordeel

Het NS Flex Dal Voordeel is het ideale abonnement voor reizigers die regelmatig met de trein reizen, maar niet vast willen zitten aan een abonnement voor een heel jaar of specifieke dagen. Dit abonnement biedt flexibiliteit én korting in de daluren. Het is perfect...

Wat te doen tijdens een Stedentrip naar Gent?

Wat te doen tijdens een Stedentrip naar Gent?

De levendige studentenstad Gent, gelegen in België, is een ideale bestemming voor een gevarieerde stedentrip. Gent staat bekend om haar rijke geschiedenis, indrukwekkende architectuur en gezellige sfeer. Het historische centrum is een waar juweeltje, vol met...

Weekendje Weg per trein? Ontdek Leuven

Weekendje Weg per trein? Ontdek Leuven

Leuven, de hoofdstad van de provincie Vlaams-Brabant in België, staat bekend als een levendige universiteitsstad en de thuisbasis van de beroemde bierbrouwerij Stella Artois. Met zo’n 50.000 studenten en een rijke geschiedenis biedt Leuven een perfecte mix van...

Pin It on Pinterest