Stadler onthult emissievrije trein RS Zero voor regionaal vervoer

De Zwitserse treinbouwer Stadler heeft tijdens de Rail Business Days in Ostrava de RS Zero aangekondigd, een nieuw emissievrij railvoertuig voor regionaal vervoer. De trein zal in september officieel worden gepresenteerd tijdens InnoTrans Berlin.

RS Zero vervangt RegioShuttle RS1

De RS Zero is ontworpen als opvolger van de RegioShuttle RS1 en is bedoeld voor korte trajecten. Het voertuig zal beschikbaar zijn als enkeldelige motorwagen of tweedelig treinstel, met een capaciteit van 70 tot 150 passagiers.

Een belangrijk kenmerk van de RS Zero is de keuze uit verschillende emissievrije aandrijfsystemen: waterstof, batterij of een hybride combinatie. Daarnaast beschikt de trein over regeneratief remmen voor optimale energie-efficiëntie.

Ontwerp van RS Zero

Het ontwerp van de RS Zero voldoet aan alle Europese normen en richtlijnen (TSI). De trein heeft een maximale snelheid van 120 km/u en een maximale aslast van 18 ton. De lichtgewicht aluminium constructie draagt bij aan de duurzaamheid en efficiëntie van het voertuig.

Goedkeuring van RS Zero mogelijk in 2026

Stadler streeft ernaar om de RS Zero in 2026 te laten goedkeuren voor gebruik op het spoor, waarmee het bedrijf een belangrijke stap zet in de verduurzaming van het regionale treinvervoer.

Ontvang acties

Wilde dieren spotten in Rotterdam: de onverwachte wildernis

Wilde dieren spotten in Rotterdam: de onverwachte wildernis

Rotterdam is misschien het laatste waar je aan denkt als het gaat om het spotten van wilde dieren, maar deze dynamische stad heeft verrassend veel te bieden voor natuurliefhebbers. Met uitgestrekte parken en natuurgebieden rondom de stad, zoals het Kralingse Bos en de...

Trein en Hotel in Nederland met korting (oktober 2024)

Trein en Hotel in Nederland met korting (oktober 2024)

Ben je toe aan een ontspannen weekendje weg, maar boek je liever niet alles apart? Ontdek dan de trein en hotel aanbiedingen en reis per trein naar een leuke bestemming in Nederland. Bij de combideals krijg je alles in één keer, zoals de treinreis, een...

Pin It on Pinterest