Nieuwe treinen van ICE International: Amsterdam – Frankfurt

Vanaf 15 juni 2024 kunnen reizigers tussen Amsterdam en Frankfurt genieten van de nieuwe ICE 3neo hogesnelheidstrein. Deze moderne trein vervangt de oudere modellen op het traject en biedt een verbeterde reiservaring met meer comfort en geavanceerde technologie.

ICE International, een samenwerking tussen NS en Deutsche Bahn (DB), rijdt nu zeven keer per dag van Amsterdam Centraal via Utrecht Centraal en Arnhem Centraal naar Keulen en Frankfurt met de nieuwe ICE 3neo. Ook de dagelijkse verbinding naar Basel wordt tot 15 juli uitgevoerd met deze nieuwe trein. Vanaf 2025 is het de ambitie van NS en DB om een dagelijkse ICE-verbinding naar München te realiseren.

Verbeterd comfort en meer ruimte voor bagage

Hoewel de nieuwe ICE 3neo qua uiterlijk lijkt op zijn voorganger, zijn er aanzienlijke verbeteringen doorgevoerd in het interieur en de technische aspecten. De trein biedt 439 zitplaatsen, waarvan 99 in de eerste klas, en elke stoel is voorzien van een tablethouder en stopcontact. Reizigers profiteren van meer ruimte voor bagage en snellere in- en uitstap dankzij extra deuren. Er zijn ook speciale voorzieningen voor reizigers met een beperking, zoals een rolstoellift en klikgeluiden bij de deur voor slechtzienden. De ramen houden zonlicht buiten en laten tegelijkertijd mobiele telefoonsignalen beter door.

Speciaal opgeleid personeel en positieve reacties

NS heeft 54 machinisten en 82 treinmanagers speciaal opgeleid in Keulen om de nieuwe ICE 3neo te bedienen. Machinist Tim Beumer is enthousiast over de trein en noemt de stille cabine, comfortabele stoel en goede airconditioning als positieve punten.

Heike Luiten, directeur van NS International, benadrukt dat de komst van de nieuwe ICE 3neo een belangrijke stap is naar een toekomst waarin internationale reizigers comfortabel en duurzaam kunnen reizen. De nieuwe treinen zijn eigendom van DB en worden sinds december 2022 in Duitsland ingezet. Na uitgebreide tests door Siemens Mobility op het Nederlandse spoor, zijn ze nu klaar om reizigers tussen Amsterdam en Frankfurt te vervoeren.

Ontvang acties

Pilot tussen NS en Rode Kruis bij langdurige verstoringen

Pilot tussen NS en Rode Kruis bij langdurige verstoringen

Het Rode Kruis en de NS hebben een nieuwe samenwerking aangekondigd, waarbij vrijwilligers van het Rode Kruis reizigers gaan ondersteunen tijdens langdurige treinverstoringen. Deze pilot draait een jaar en is ter ondersteuning van gestrande reizigers bij langdurige...

Alles over NS PrijsTijd Deals: Slimmer met variabele korting

Alles over NS PrijsTijd Deals: Slimmer met variabele korting

Vanaf juli 2024 introduceert NS de tweede fase van de NS PrijsTijd Deals. Dit initiatief biedt reizigers de mogelijkheid om voordelig een treinticket te kopen voor een enkele reis bij NS, met kortingen die oplopen tot wel 60%. Deze korting is afhankelijk van hoe ver...

Trein naar België v.a. € 8

Trein naar België v.a. € 8

Wist je eigenlijk al dat een treinkaartje voor de trein naar België al verkrijgbaar is vanaf 8 euro? De InterCity Brussel vertrekt dagelijks 16 keer vanaf Nederlandse bodem en stopt daarbij op station Amsterdam, Schiphol, Rotterdam en Breda. Vervolgens rijdt de trein...

Pin It on Pinterest