Trein en kinderen naar Frankrijk

Binnenkort een leuke bestemming in Frankrijk bezoeken, zoals Parijs, Disneyland of één van de vele andere topbestemmingen. Dan ben je vast benieuwd hoe het werkt met kinderen in de trein door Frankrijk.

In treinen als de TGV en Eurostar zijn vaak kortingsmogelijkheden op treinkaartjes. Daarbij beschikt de trein over diverse voorzieningen voor babyverzorging of het parkeren van de kinderwagen.

Internationale trein

Eurostar door Frankrijk met kinderen

Wanneer je per Eurostar door Frankrijk reist naar een bestemming gelden de volgende regels met kinderen.

 • Kinderen kunnen gratis meereizen op de schoot van een volwassene of tegen een kindertarief met een eigen zitplaats, mits ze worden begeleid door een ouder/voogd of een volwassene met schriftelijke toestemming.
 • Kinderen die reizen tegen een kindertarief moeten altijd worden begeleid door een volwassene. Begeleiding kan worden verzorgd door een ouder/voogd of een volwassene met schriftelijke toestemming van de ouder/voogd. De ticketprijs varieert afhankelijk van de klasse.
 • Indien beschikbaar, kunnen kinderen reizen tegen een jongerentarief. Wanneer het jongerentarief niet beschikbaar is, geldt het volwassenentarief.
 • Let op: vanaf 4 november 2024 zullen er wijzigingen plaatsvinden in de ticketprijzen. Het kindertarief voor reizen met Eurostar Premier komt te vervallen.

Voorzieningen aan boord

Babyverzorging: In rijtuig 7, 17 en 27 zijn faciliteiten beschikbaar voor babyverzorging, waaronder aankleedkussens, wastafels en een flessenwarmer.

Kinderwagen: Als u met een kind reist, kunt u de kinderwagen kosteloos mee aan boord nemen. U kunt uw opgevouwen kinderwagen opbergen in het rijtuig waar u zich bevindt.

Door Frankrijk per TGV met kinderen

De regels voor kinderen en reizen per TGV door Frankrijk zijn vergelijkbaar, met een subtiel verschil.

 • Kinderen tot en met 3 jaar kunnen gratis meereizen op de schoot van een volwassene of tegen een kindertarief met een eigen plaats.
 • Kinderen van 4 tot en met 11 jaar kunnen reizen met korting door gebruik te maken van het kindertarief.
 • Jongeren van 12 tot en met 25 jaar kunnen profiteren van het jongerentarief in de TGV, hoewel dit niet altijd beschikbaar is. Indien het jongerentarief niet beschikbaar is op het desbetreffende traject, geldt het reguliere tarief voor hen.

Voorzieningen aan boord

Babyverzorging: In wagon 7 of 17 en in de 1e klas bevindt zich een verzorgingsruimte met een commode. Als u een flesje wilt opwarmen of een babymaaltijd, staan de medewerkers van het restauratiepersoneel graag voor u klaar om u te helpen.

Kinderwagen: Als u met een kind reist, kunt u de kinderwagen kosteloos mee aan boord nemen. Wanneer u de kinderwagen inklapt of invouwt, kunt u deze opbergen in het rijtuig waar u zich bevindt.

Internationaal treinreizen met kinderen

Voor kinderen in de internationale trein gelden voor elk traject algemene richtlijnen, namelijk:

 1. Korting op reizen: Houd er rekening mee dat de leeftijd van het kind van toepassing is op de dag van de reis, niet op de dag van de boeking. Bovendien is de korting alleen van toepassing onder begeleiding van een volwassene.
 2. Juiste reisdocumenten: Het is essentieel dat alle kinderen over geldige paspoorten, identiteitskaarten en eventuele andere vereiste visa of immigratiedocumenten beschikken voor de landen die ze tijdens hun reis doorkruisen.
 3. Reizen met toestemming: Minderjarige kinderen (tot en met 17 jaar) die alleen reizen, dienen altijd schriftelijke toestemming van een ouder of voogd bij zich te hebben. Voorbeeldformulieren zijn beschikbaar op de website van de Rijksoverheid. Onze treinmanagers kunnen hiernaar vragen.
 4. Alleen reizen zonder begeleiding: Wanneer een kind alleen reist, blijft de verantwoordelijkheid te allen tijde bij de ouders. Tijdens de reis is er geen begeleiding in de trein of op de stations.
 5. Maximaal 4 kinderen per volwassene: Een volwassene mag maximaal vier kinderen vergezellen tijdens de reis.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd

Ontvang acties

Trein naar Duitsland met kinderen

Trein naar Duitsland met kinderen

Ook naar Duitsland kan je eenvoudig per trein met kinderen reizen. Hiervoor zijn diverse voordelen en regelingen bedacht om de reis betaalbaar en toegankelijk te houden voor ouders. Voor de treinreis naar Duitsland is in treinen als de IC Berlijn en ICE International...

Albrandswaard:verrassend fietsparadijs tussen stad en groen

Albrandswaard:verrassend fietsparadijs tussen stad en groen

De gemeente Albrandswaard bestaat uit de oude dorpskernen Rhoon en Poortugaal, de Vinex-wijk Portland en enkele bijzondere natuurgebieden. Het is op steenworp afstand van Rotterdam en makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. De oude en gezellige dorpscentra, de...

Pin It on Pinterest