Hoe werkt de metro in Parijs?

Parijs, de stad van de liefde, licht en… de metro! Ja, de metro (of Métro zoals de Parijzenaars het noemen) is niet alleen een vervoermiddel, maar een essentieel onderdeel van de Parijse ervaring. Als je per trein naar Parijs reist voor een citytrip, dien je van het Openbaar Vervoer gebruik te maken in de stad om jezelf te verplaatsen. Zo kan je de tijd optimaal benutten en iconische bezienswaardigheden verkennen.

Een ondergronds labyrint vol mogelijkheden

Met 16 lijnen en meer dan 300 stations is de Parijse metro een uitgebreid netwerk dat zich onder de stad uitstrekt. Het is als een ondergronds labyrint, maar laat je niet afschrikken! Met een beetje voorbereiding en de juiste informatie navigeer je met gemak door dit labyrint en bereik je moeiteloos alle hoeken van de stad.

Metro Parijs

Metro in Parijs: kaartjes & passen

Bij het plannen van je metro-avonturen zijn er verschillende opties om uit te kiezen:

  • Ticket t+: Perfect voor een enkele rit, maar als je van plan bent om de metro regelmatig te gebruiken, zijn er betere opties.
  • Navigo Easy pas: Een herbruikbare pas waar je meerdere tickets op kunt laden. Ideaal als je met een groep reist.
  • Navigo Découverte pas: Een week- of maandpas voor onbeperkt reizen in bepaalde zones. Perfect voor langere verblijven.
  • Paris Visite pas: Speciaal voor toeristen en biedt onbeperkt reizen voor een bepaald aantal dagen.

Kies de optie die het beste bij jouw reisplannen past en vergeet niet om je ticket te valideren bij de poortjes voordat je het perron op gaat.

Tips voor een soepele metro-ervaring

  • Plattegrond: Download een metrokaart op je telefoon of pak een gratis kaartje bij een loket. Dit is je kompas in de ondergrondse wereld.
  • Spitsuur: Vermijd reizen tijdens de spitsuren (7:30-9:30 uur en 17:00-19:00 uur) als je de drukte wilt ontwijken.
  • Veiligheid: Let op je waardevolle spullen en wees alert op zakkenrollers.
  • Nachtbussen (Noctilien): Als je ’s avonds laat op pad bent, maak dan gebruik van de nachtbussen die de metro vervangen.

Meer dan alleen vervoer

De Parijse metro is meer dan alleen een vervoermiddel. Het is een plek waar je de lokale bevolking kunt observeren, straatmuzikanten kunt horen spelen en de unieke sfeer van de stad kunt proeven. Dus stap in, laat je meevoeren en ontdek de geheimen van Parijs, één metrostation tegelijk!

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd

Ontvang acties

Tot 60% korting: dagje winkelen met de trein

Tot 60% korting: dagje winkelen met de trein

Een dagje winkelen? Maak dan gebruik van één van deze twee aanbiedingen bij de NS Spoordeelwinkel, waarbij je een NS Dagretour naar het winkelcentrum bestelt samen met extra korting samen met een kopje koffie of cadeautje. Zo reis je al voor 33 euro heen en weer naar...

Trein en Hotel aanbieding naar Parijs in 2024

Trein en Hotel aanbieding naar Parijs in 2024

Parijs, de stad van de liefde, is perfect voor een romantisch uitje met de partner of een avontuur met vrienden of familie. Maak een wandeling langs de Seine, bewonder bezienswaardigheden als de Eiffeltoren en de Sacre Coeur en geniet van een picknick in de Jardin du...

Trein en Hotel aanbieding naar Londen 2024

Trein en Hotel aanbieding naar Londen 2024

Londen, een stad die keer op keer betovert, lonkt met haar eclectische mix van historische bezienswaardigheden, trendy wijken, bruisende markten en wereldberoemde musea. Dankzij de snelle en comfortabele treinverbinding vanuit Nederland is een onvergetelijke...

Pin It on Pinterest