NS Treinen

Regelmatig vragen reizigers zich af welke verschillende treinen de NS eigenlijk bezit en welke er dagelijks worden ingezet om de miljoenen reizigers te vervoeren. Daarom hebben wij op deze pagina een helder overzicht gemaakt van de NS treinen.

Nieuwe InterCity

Nieuwe InterCity

De Nieuwe InterCity is geheel aangepast aan de wensen van deze tijd. Daarbij is deze trein ruim 4x zuiniger dan reizen met een auto, dus duurzaamheid en milieu bewust staan voorop! Naast comfortabel stoelen en loungebanken, beschikt deze trein over draadloos internet, toiletten en live reisinformatie. De eerste klas in deze trein beschikt zelfs over stopcontacten, leeslampjes, verstelbare stoelen, voetsteun en een lectuurnet.

Sprinter SLT (Sprinter Light Train)

Sprinter SLT

De Sprinter SLT is gebouwd voor de korte trajecten en comfortabel reizen. De trein is voorzien van voldoende zitruimte en wordt gekenmerkt door een onbelemmerd zicht door het hele voertuig. Het metro-achtige design gaat gepaard met ruime balkons, gelijkvloerse instap en brede deuren.

Sprinter SGM (Stads Gewestelijk Materieel)

Sprinter SGM

Deze treinen zijn in 1970 geproduceerd, maar tussen 2003 en 2009 gereviseerd in Denemarken. Hier zijn de treinen voorzien van het officiële sprinter design aan de buitenkant en is de binnenkant omgetoverd in een comfortabele plek voor korte afstanden. Zo zijn er ruime balkons geplaatst, moderne stoelen, klapstoelen en worden reizigers voorzien van live reisinformatie.

InterCity ICR (Intercity Rijtuigen)

InterCity ICR

De Intercity ICR beschikt over 1 verdieping en werd geproduceerd in de jaren 80. Tussen 2000 en 2005 zijn de treinen gereviseerd, waarop de treinen van alle gemakken zijn voorzien. Zo beschikken de InterCity ICR treinen van de NS nu over toiletten, reisinformatie, comfortabele stoelen en klapstoelen op de tussendekken. Daarbij zijn de plaatsen voorzien van klaptafels en zijn de treinstellen opgedeeld in stilte-, rook- en reguliere gedeeltes. Daarbij wordt de eerste klas onderscheiden van de tweede d.m.v. rode stoelen en beschikt deze luxere klasse over extra voorzieningen als ruimere stoel, voetensteun, lectuurnet en meer beenruimte.

InterCity ICM

InterCity ICM

De Intericty ICM beschikt over 1 verdieping en is één van de modernste treinen van de NS. Het origineel werd geproduceerd in 1977, maar is ondertussen een aantal keer gereviseerd. Tussen 2008 en 2012 zijn de NS treinen voor het laatst onder handen genomen. De treinen zijn bedoeld voor lange afstanden en voorzien van actuele reisinformatie, comfortabele stoelen, opklaptafels, toiletten en draadloos internet. In de eerste klas worden reizigers voorzien van verstelbare stoelen met voetensteun en lectuurnet, individueel bedienbare leeslampjes en stopcontacten. Daarbij is de trein opgedeeld in stilte- rook en reguliere gedeeltes wat het reisplezier en de klanttevredenheid onder de treinreizigers verhoogd.

InterCity VIRM (Verlengd InterRegio Materieel)

InterCity VIRM

Van de InterCity VIRM modellen zijn 4 edities geproduceerd. Deze NS treinen zijn bedoeld voor de lange afstanden en voorzien van kunst van o.a. Marijke de Goeij en Bert-Jan Pot. De treinen beschikken over 2 verdiepingen die zijn onderverdeeld in Eerste en Tweede klas. Daarbij zijn de treinstellen opgedeeld in stilte-, rook en reguliere coupés om het reisgemak en plezier van reizigers te verhogen. De laatste modellen van de InterCity VIRM werden ingezet in 2008-2009 en hebben sindsdien al miljoenen reizigers vervoerd.

Liefde in de trein

Liefde in de trein

Onlangs geflirt of iets liedevols meegemaakt in de trein? Plaats een bericht op onze website! Elke week komt het leukste verhaal op onze Facebook-pagina!    

NS Storingen

Op deze pagina vindt u een overzicht van de laatste en meest actuele NS/Trein storingen. Heeft uw trein vertraging en bent u benieuwd naar de reden? Bezoek dan direct deze pagina voor en deze NS storingen en vertragingen vindt u natuurlijk ook terug in onze mobiele...

NS stapt over op 4g verbinding in treinen

NS stapt over op 4g verbinding in treinen

Aangezien het internet in treinen van de NS niet voldoet aan de verwachting van reizigers zal dit moeten worden verbeterd. Daarom wilt de NS in de komende maanden overstappen op een 4G-verbinding, waarmee men hoopt dat de problemen worden opgelost. Momenteel hangen er...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders