Trein naar Lauterbrunnen in Zwitserland

  • ☑️ Trein Lauterbrunnen v.a. 38 euro
  • ☑️ ICE International of OBB Nightjet (nachttrein)
  • ☑️ Reistijd: 12.25 uur

Opzoek naar een unieke wandelvakantie? Reis per trein naar Lauterbrunnen in Zwitserland! Boek goedkope treinkaartjes naar Lauterbrunnen al vanaf 38 – 49 euro bij aanbieders als NS International, TheTrainLine, Deutsche Bahn en B-Europe. In de avonduren vertrekt de nachttrein en overdag vertrekt meermaals een ICE International richting Zwitserland.

Met de trein naar Lauterbrunnen

Voor de treinreis zijn twee routes beschikbaar, namelijk de verbinding per ICE International en de verbinding per ÖBB Nightjet nachttrein. De ICE International vertrekt vanaf station Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar Frankfurt of München. Vanaf het tussengelegen station stap je over op de trein naar Basel, waar je kan overstapt op de trein naar Interlaken. Vanaf station Interlaken vertrekken regionale treinen naar Lauterbrunnen. Ook Interlaken leent zich uitstekend als uitvalsbasis voor wandelingen in deze waanzinnige mooie regio.

De andere optie verloopt per nacht- slaaptrein. De Nightjet vertrekt elke avond vanaf Amsterdam Centraal en rijdt via Utrecht en Arnhem door Duitsland tot aan Basel. Hier stap je over op de trein naar Interlaken en vervolgens de trein naar Lauterbrunnen.

Met de trein naar Lauterbrunnen

Treinkaartjes Lauterbrunnen

Online koop je eenvoudig treinkaartjes naar Lauterbrunnen. Kaartjes zijn tot 180 dagen voor vertrek boekbaar, waarbij de goedkoopste tickets 2 tot 6 maanden voor vertrek verkrijgbaar zijn. Verder wordt de prijs van treinkaartjes bepaalt door de reisklasse en flexibiliteit. Voor de flexibiliteit zijn er drie mogelijkheden; Non-flex, Mid-flex en Full-flex.

  • Non-flex: geen annulering of wijziging van de boeking mogelijk.
  • Mid-flex: het wijzigen of annuleren is beperkt mogelijk, tegen meerprijs.
  • Full-flex: wijzigen of annuleren is toegestaan tegen voltarief.

Regio Interlaken per trein

Over Lauterbrunnen in Zwitserland

De naamgeving van het pittoreske dorp verwijst naar de 72 watervallen in het gebied. De frisse Alpenlucht en de rust hebben een helende werking. Zeker in combinatie met de indrukwekkende rotswanden en schilderachtige vallei is Lauterbrunnen al jaren een zeer gewilde bestemming.

Toeristen van over de hele wereld bezoeken de regio en trotseren de nabij gelegen bergwandelingen. Denk aan de Drättehorn, Bütlasse, Jungfrau en de Eiger.

5 Mooie wandelingen in Zwitserland

5 Mooie wandelingen in Zwitserland

Niets evenaart de zaligheid van wandelen tijdens een vakantie. Een wandelvakantie blijft dé manier om je geest leeg te maken en jezelf echt op te laden voordat je terug aan het werk moet. Om volledig te ontspannen, is het geen slecht idee om Zwitserland te bezoeken,...

Trein en dagje weg: Welkom in Enkhuizen!

Trein en dagje weg: Welkom in Enkhuizen!

Enkhuizen is zo’n stad waar je lekker rondstruint langs mooie grachten en sfeervolle straatjes met markante namen als Hemeltje en Drie Groene Eikels. Op je gemak bijzondere winkels en leuke musea ontdekken, koffie drinken bij het Rijksmagazijn of Coffy-Huys, een...

Perfecte CityTrip bestemmingen in België

Perfecte CityTrip bestemmingen in België

België is een klein land, maar het heeft een enorme verscheidenheid aan steden en regio's die ideaal zijn voor een perfecte citytrip. Of je nu op zoek bent naar een bruisende metropool zoals Brussel of Antwerpen, een charmante historische stad zoals Brugge of Gent, of...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders