Trein naar Lauterbrunnen in Zwitserland

  • ☑️ Treinkaartje Lauterbrunnen v.a. 49 euro
  • ☑️ ICE International of ÖBB Nightjet
  • ☑️ Duurzaam en comfortabel per trein

Een prachtige regio in alle seizoenen; Lauterbrunnen. Deze Zwitserse bestemming is gelegen in één van de meest indrukwekkende trogdalen van de Alpen. Tussen de gigtantische rotswanden en bergtoppen tref je 72 watervallen, diverse wandelpaden en uitgestrekte alpenweide (inclusief koeien). Het Lauterbrunnendal in Zwitserland is dan ook niet voor niets één van de grootste beschermde natuurgebieden van het land.

Vanwege de vele bergwanden, meren, riviertjes en natuurrijke gebieden doet de regio zeer rustgevend aan. Combineer dit met wandeltochten en heerlijke specialiteiten en het is op deze vakantiebestemming puur genieten. Natuurlijk reis je per trein naar Lauterbrunnen in Zwitserland. Wij raden de verbinding per nachttrein aan, waarbij je in slechts twee keer overstappen arriveert met een reistijd van ongeveer 12 uur.

Naast spectaculaire wandelroutes beschikt regio Lauterbrunnen tevens over één van de grootste skigebieden van Zwitserland, namelijk Ski Arena Jungfrauregio bestaande uit FIRST, Kleine Scheidegg, Männlichen en Wengen. Skigebied Jungfrauregio beschikt over 213 kilometer piste en 30 installaties tot een hoogte van 2500 meter. De top van het gebied bereikt zelfs de 2971 meter hoogte. Verder beschikt het gebied over 60 kilometer aan rodelpaden inclusief één van de langste routes van de Alpen; 15 kilometer lang rodelpad. Ook kan je hier struinen over 80 kilometer aan winterwandelpaden.

Grindelwald Per Trein

Treinkaartjes voor trein naar Lauterbrunnen

Fijn aan het gebied is dat het beschikt over een eigen treinstation. Zo reis je met slechts 2x overstappen vanuit Amsterdam, Utrecht of Arnhem per trein naar Lauterbrunnen. Hierbij heb je de keuze uit trajecten per ICE International (overdag) of de nachttrein van OBB Nightjet die in de avonduren vertrekt vanuit de drie genoemde treinstations in Nederland.

In beide gevallen reis je per trein naar Basel en zijn treinkaartjes eenvoudig zelf te boeken. Hierbij geldt dat vroegboekers profiteren van de laagste prijs. Voor de reis tot aan Basel betaal je ongeveer 49 euro, waarna je via Interlaken-Ost naar station Lauterbrunnen reist.

Treinkaartjes voor trein Lauterbrunnen

Waarom trein naar Zermatt?

Begin jouw ski of zomervakantie met een comfortabele treinreis. Het vakantiegevoel begint vaak al bij het opstappen, waarna je ontspannen op reis gaat. Positief is dat je geen rekening hoeft te houden met de hoeveelheid bagage, wanter is ruimte zat.

Heb je de keuze uit ruime of smalle zit- ligplaatsen? Dan raden wij aan om voor de comfortabelere optie te kiezen. Dit kost vaak een paar tientjes meer, maar scheelt aanzienlijk in het comfort.

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 200 recensies
Altijd voordeel
André van Hattem
André van Hattem
2023-05-10
Geweldige acties altijd! Heel erg leuk om een keer met de trein te gaan. Helemaal naar de grote steden. Voor onze kinderen is het ook een uitje ☀️
Elise van den Berg-van der Zee
Elise van den Berg-van der Zee
2023-05-08
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-05-07
Geweldig
Kiki de Klein
Kiki de Klein
2023-05-04
Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief krijg je overzichtelijke mails, zonder overbodige toestanden of onnodige reclame. Heel handig.
Pa Piertje
Pa Piertje
2023-05-04
Dankzij de nieuwsbrief van goedkope treinkaartjes kan ik altijd goedkoop met de trein weg. Niet alleen in Nederland maar ook in Europa. Goede informatie !! waar ik zelf geen tijd voor heb om uit te zoeken
Angelique Kruip
Angelique Kruip
2023-05-04
Leuke avtie
Jan Dijkstra
Jan Dijkstra
2023-05-03
5 Topbestemmingen bij NS International in Duitsland

5 Topbestemmingen bij NS International in Duitsland

Stap aan boord van de trein en laat je meenemen naar de mooiste bestemmingen die Duitsland te bieden heeft. NS International brengt je naar betoverende steden vol geschiedenis, cultuur en ongeëvenaarde schoonheid. Of je nu een liefhebber bent van architectuur, natuur,...

5 Betoverende vakantiebestemmingen in Frankrijk

5 Betoverende vakantiebestemmingen in Frankrijk

Ben je op zoek naar een fantastische vakantiebestemming voor komende zomer? Zoek niet verder! Frankrijk, het land van de romantiek, de gastronomie en de prachtige landschappen, biedt een scala aan betoverende plekken die gemakkelijk bereikbaar zijn met de...

Topbestemmingen bij NS International met korting

Topbestemmingen bij NS International met korting

Stap aan boord van de trein en laat je meevoeren naar een wereld vol ontdekkingen. NS International brengt je naar de meest fascinerende bestemmingen in Europa, waar elke hoek een nieuw avontuur biedt. Of je nu op zoek bent naar adembenemende landschappen, historische...

Pin It on Pinterest