Trein naar Lauterbrunnen in Zwitserland

  • ☑️ Treinkaartje Lauterbrunnen v.a. 49 euro
  • ☑️ ICE International of ÖBB Nightjet
  • ☑️ Duurzaam en comfortabel per trein

Een prachtige regio in alle seizoenen; Lauterbrunnen. Deze Zwitserse bestemming is gelegen in één van de meest indrukwekkende trogdalen van de Alpen. Tussen de gigtantische rotswanden en bergtoppen tref je 72 watervallen, diverse wandelpaden en uitgestrekte alpenweide (inclusief koeien). Het Lauterbrunnendal in Zwitserland is dan ook niet voor niets één van de grootste beschermde natuurgebieden van het land.

Vanwege de vele bergwanden, meren, riviertjes en natuurrijke gebieden doet de regio zeer rustgevend aan. Combineer dit met wandeltochten en heerlijke specialiteiten en het is op deze vakantiebestemming puur genieten. Natuurlijk reis je per trein naar Lauterbrunnen in Zwitserland. Wij raden de verbinding per nachttrein aan, waarbij je in slechts twee keer overstappen arriveert met een reistijd van ongeveer 12 uur.

Naast spectaculaire wandelroutes beschikt regio Lauterbrunnen tevens over één van de grootste skigebieden van Zwitserland, namelijk Ski Arena Jungfrauregio bestaande uit FIRST, Kleine Scheidegg, Männlichen en Wengen. Skigebied Jungfrauregio beschikt over 213 kilometer piste en 30 installaties tot een hoogte van 2500 meter. De top van het gebied bereikt zelfs de 2971 meter hoogte. Verder beschikt het gebied over 60 kilometer aan rodelpaden inclusief één van de langste routes van de Alpen; 15 kilometer lang rodelpad. Ook kan je hier struinen over 80 kilometer aan winterwandelpaden.

Grindelwald Per Trein

Treinkaartjes voor trein naar Lauterbrunnen

Fijn aan het gebied is dat het beschikt over een eigen treinstation. Zo reis je met slechts 2x overstappen vanuit Amsterdam, Utrecht of Arnhem per trein naar Lauterbrunnen. Hierbij heb je de keuze uit trajecten per ICE International (overdag) of de nachttrein van OBB Nightjet die in de avonduren vertrekt vanuit de drie genoemde treinstations in Nederland.

In beide gevallen reis je per trein naar Basel en zijn treinkaartjes eenvoudig zelf te boeken. Hierbij geldt dat vroegboekers profiteren van de laagste prijs. Voor de reis tot aan Basel betaal je ongeveer 49 euro, waarna je via Interlaken-Ost naar station Lauterbrunnen reist.

Treinkaartjes voor trein Lauterbrunnen

Waarom trein naar Zermatt?

Begin jouw ski of zomervakantie met een comfortabele treinreis. Het vakantiegevoel begint vaak al bij het opstappen, waarna je ontspannen op reis gaat. Positief is dat je geen rekening hoeft te houden met de hoeveelheid bagage, wanter is ruimte zat.

Heb je de keuze uit ruime of smalle zit- ligplaatsen? Dan raden wij aan om voor de comfortabelere optie te kiezen. Dit kost vaak een paar tientjes meer, maar scheelt aanzienlijk in het comfort.

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Dat Frankrijk mooi is, hadden veel Nederlanders al ontdekt. Het is ook niet voor niets dat Frankrijk al jaren één van de meest bezochte landen is door Nederlandse toeristen. Om dit in stand te houden zijn treinverbindingen sterk verbeterd. Zo is bijna elke bestemming...

5x Mountainbiken in Frankrijk

5x Mountainbiken in Frankrijk

Mountainbiken in Frankrijk is altijd een goed idee. De natuur is hier verrassend, ongerept en uitdagend. Zowel beginnende als gevorderde mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen. Frankrijk kent ontzettend veel mooie trails en routes. Daarvoor hoef je niet lang te reizen. De verschillende regio’s zijn goed bereikbaar. Zowel met de auto als ontspannen met de trein.

5 mooiste stranden in Duitsland

5 mooiste stranden in Duitsland

Wil je dit jaar dichtbij huis op vakantie? Bezoek dan zeker één van deze 5 mooiste stranden van Duitsland. Ook ons buurland heeft veel te bieden als het gaat om zon, zee en strand. Zoals het prachtige Timmendorfer strand in het noorden van Duitsland of Sylt ten zuiden van Denemarken. Duitsland is daarbij ook nog eens ontzettend makkelijk te bereiken.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders