Treinreis naar Praag

€ 40,-

Met de trein naar Praag? Bestel uw goedkope treinkaartjes via onze website, want voor € 40,- zit u met een reistijd van 14 uur en 26 minuten in deze geweldige stad in Tsjechië! Het voordeel van de trein naar Praag is dat u geen last heeft van file- en parkeerproblemen en bespaart op benzine- en parkeerkosten. Daarbij geniet u van service aan boord, het voorbij razende landschap en heeft u voldoende been- en bagageruimte. De treinreis naar Praag wordt tot aan Duisburg verzorgd door ICE International, waarna u per CityNightLine (nachttrein) naar Praag wordt vervoerd.

Trein naar Praag

Tijdens de treinreis naar Praag bent u van alle gemakken voorzien en heeft u even tijd om bij te praten. Vervolgens komt u uitgerust aan op uw bestemming en gaat uw stedentrip/weekendje weg direct van start. Daarnaast zijn er nog een aantal voordelen aan reizen met de trein en deze vindt u hieronder terug.

Het eerste deel van het traject wordt per ICE International afgelegd, waarna u te Duisburg kunt overstappen op de trein (CityNightLine) naar Praag. In deze nachttrein kunt u kiezen tussen treintickets voor ligtplaatsen op een slaapbank en treintickets voor slaapplaatsen in een bed (het laatste is uiteraard comfortabeler, al zijn de slaapbanken goed te doen).

Trein naar Praag in Tsjechie

Treinreis naar Praag

Vervoerder: ICE International & IC Berlijn
Vertrekstation Amsterdam CS
Aankomst station Praag CS

Opstaplocaties voor de trein naar Praag

Binnen Nederland zijn verschillende opstaplocaties voor deze treinreis. Bekijk hieronder het overzicht van opstapplaatsen naar Praag.

 • Trein van Amsterdam naar Praag met een afstand van 919 kilometer.
 • Trein van Schiphol naar Praag met een afstand van 925 kilometer.
 • Trein van Rotterdam naar Praag met een afstand van 937 kilometer.
 • Trein van Utrecht naar Praag met een afstand van 880 kilometer.

Bezienswaardigheden in Praag

Hieronder vindt u een overzicht van de top 10 bezienswaardigheden in Praag.

 • Karelsbrug
 • Het Oude Stadsplein
 • De Praagse Burcht
 • Sint-Vituskathedraal
 • Nationaal Theater
 • Nationaal Museum
 • Het Gemeentehuis
 • Petřin Uitkijktoren
 • Het Dansende Huis
 • Josefov

Reistijd per trein naar Praag

Traject Reistijd Overstappen
Amsterdam - Praag 14:26 1
Schiphol - Praag 14:31 1
Rotterdam - Praag 14:47 1
Utrecht - Praag 14:43 1

Treinticket Praag

Prijs: 68
Aanbieder: NS International

Wilt u treintickets naar Praag boeken? Profiteer dan van vroegboekkorting en reserveer uw zitplaatsen 82 tot 90 dagen van tevoren! Daarbij vindt u de laagste tarieven overdag op maandag t/m donderdag. De weekenden zijn namelijk populairder, waardoor de goedkope treintickets naar Praag vaak snel uitverkocht raken. Voor een weekendje weg raden wij dan ook aan om van zaterdag t/m maandag te gaan i.p.v. vrijdag t/m zondag. Op deze manier heeft u een goedkoper treinkaartje voor de terugreis en bespaart u op de reiskosten.

Per ICE International op reis

Meest geboekt naar Praag

Hieronder treft u de meest geboekte treinreizen naar Praag.

Traject Trein Tarief
Amsterdam - Praag InterCity & IC Berlijn € 68
Schiphol - Praag InterCity & IC Berlijn € 68
Rotterdam - Praag InterCity & IC Berlijn € 68
Utrecht - Praag InterCity & IC Berlijn € 68
Groningen - Praag InterCity & IC Berlijn € 68
Tilburg - Praag InterCity & IC Berlijn € 68
Eindhoven - Praag InterCity & IC Berlijn € 68

*Bovenstaande tarieven zijn vanaf-prijzen.

Hotels in Praag vergelijken?

Binnenkort een stedentrip per trein naar Praag maken? Dan heeft u natuurlijk ook een hotel in Praag nodig! Vergelijk hotels van ruim 200 websites en vindt het beste hotel in Praag tegen de laagste prijs via de onderstaande vergelijkingstool!

 • King David Praag
 • Hilton Praag
 • Holiday Inn Praag Congress Centrum
 • Eurostars Thalia
 • InterContinental Praag

Slaaptrein, Nachttrein en City Night Line naar Praag

Het is mogelijk om per reguliere- of City Night Line naar Praag te reizen. Deze wordt ook wel de nachttrein en slaaptrein naar Praag genoemd en is populair, vanwege de aantrekkelijke tarieven (vanaf € 68,-) en de reistijden. De treinen vertrekken dagelijks vanuit Oberhausen en zijn ideaal, omdat u hiermee in de ochtenduren aankomt in Praag en direct kunt beginnen met uw stedentrip. Bij uw boeking dient u de mate van comfort aan te geven. Zo is het mogelijk om een zitplaats, ligplaats en slaapplaats te boeken voor de slaaptrein naar Praag.

Korting op treinkaartje naar Praag

Het is mogelijk om via NS International korting op uw treinkaartje naar Praag te ontvangen, middels uw abonnement (Altijd Voordeel, Dal Voordeel, Weekend Vrij, Voordeelurenabonnement, Traject Vrij, Grensabonnement of NS-Business Card met Traject Vrij of Dal abonnement), kortingskaart of studentenreisproduct. Op deze manier ontvangt u bij NS International korting op het binnenlandse gedeelte van de treinreis naar Praag. Tevens zijn er natuurlijk regelmatig acties/aanbiedingen lopende voor de treintickets naar Praag. Op de hoogte blijven? Bezoek onze website regelmatig, like ons op Facebook en schrijf uzelf in voor de nieuwsbrief!

Meer over: Korting bij NS International

Voordelen

Bekijk de voordelen van de treinreis naar Praag.

Geen benzinekosten Ontspannen reizen
Geen Tolwegen Niet vroegtijdig verzamelen
Voldoende beenruimte Voldoende bagageruimte
Service aan boord Vakantie begint direct!

Bekijk ook: Trein naar Tsjechie

Goedkoop treinkaartje logo

. . . . .

Deel deze pagina!

Close