Welkom in Sittard-Geleen

Sittard-Geleen is een Bourgondische gemeente. Dat zie je terug in de vele restaurants en kroegen. En aan de evenementenkalender die het hele jaar door boordevol zit. Cultuurliefhebbers genieten van het historische erfgoed en de verrassende cultuuragenda.

Wandelen & fietsen

Sittard-Geleen is favoriet bij veel wandelaars door de vele bossen, parken en stads- en geheime tuinen. Natuurgebieden als het Geleenbeekdal, de Windraak, het Limbrichterbos en de Schwienswei hebben stuk voor stuk veel te bieden voor de recreatieve wandelaar.

foto wandelaars

Sittard-Geleen is ook voor recreatieve en sportieve fietser een ideale fietsregio. Ontdek al fietsend de uitgestrekte plateaus en Maasvlaktes, die worden afgewisseld met gezellige dorpjes en steden. Je kan zelfs grensoverschrijdend gaan genieten in het Duitse Selfkant of middels een veerpontje in het RivierPark Maasvallei over de Maas naar België. Ook de mountainbikers komen aan hun trekken in de gemeente. Zo kan er naast de populaire Windraak route, een zeer veelzijdig traject in het heuvelachtige gebied van het Geleenbeekdal, ook de Watersley route en de NK MTB-route van 2019 gefietst worden.

Cultuur & vertier

Sittard-Geleen is onlosmakelijk verbonden met evenementen en festivals. Tijdens wervelende jaarlijks terugkerende evenementen wordt Sittard-Geleen veelal omgetoverd in een wereld van muziek, theater, zang en dans. Bezoek eens de St. Joep markt de grootste de jaarmarkt in Nederland, laat je verrassen door de bijzondere belevenissen tijdens het St. Rosa festival of ga helemaal uit je bol tijdens het Oktoberfeest Sittard, het grootste najaar evenement van het Zuiden.

Kloosterkwartier

Voor de cultuurliefhebber biedt De Domijnen voor ieder wat wils. Van het Toon Hermans Theater en poppodium Volt tot hedendaagse kunst, stedelijke historie en archeologie.

Historisch Sittard

Sittard is een van Nederlands oudste steden en een stad om lief te hebben. Bewonder de historische binnenstad en markt, ontdek authentieke winkeltjes en geniet van de gezellige horeca en de leukste evenementen het hele jaar door.

Sittard Geleen

Sittard staat sinds 2021 in de ANWB-top 5 lijst van Nederlands mooiste vestingsteden. De vestingstad ontdekken kan het beste via een stadswandeling. Wandel over de unieke middeleeuwse aarden omwalling met grachten, ontdek verborgen stadstuinen en tal van eeuwenoude monumenten boordevol verhalen.

Vist Zuid-Limburg Experience Sittard-Geleen

In de Visit Zuid-Limburg Experience Sittard-Geleen krijg je toeristische informatie en beleef je Sittard-Geleen en omgeving aan de hand van 5 thema’s. Ontdek 7.000 jaar aan levensverhalen, speel en win de cultuurquiz, wandel in het wandelrad en luister naar de tips van de locals. Een inspirerende belevenis!

Sittard-Geleen heet iedereen welkom.
Meer weten? Bezoek www.visitsittardgeleen.nl voor meer inspiratie en gratis download van de brochure ‘Dit is Sittard-Geleen’.

10 maasvallei foto markt    Foto’s: gemeente Sittard-Geleen, Ton Dirkx, MCM productions en archief Visit Zuid-Limburg

Ontvang aanbiedingen

Citytrip Londen per trein plannen?

Londen, een stad doordrenkt van geschiedenis en bruisende energie, is een uitstekende bestemming voor een onvergetelijke citytrip. Met iconische bezienswaardigheden, diverse culinaire hoogstandjes en trendy winkelstraten biedt Londen voor elk wat wils. In deze gids...

Lente 2024: citytrip Parijs per trein

Lente 2024: citytrip Parijs per trein

Parijs, de stad van liefde en licht, blijft een onweerstaanbare bestemming voor reizigers over de hele wereld. Met zijn iconische bezienswaardigheden, gastronomische hoogstandjes en elegante boetieks biedt Parijs een onvergetelijke citytrip. In deze gids nemen we je...

Citytrip Hannover per trein

Hannover, de charmante hoofdstad van Nedersaksen in Duitsland, wacht op jou om haar rijke geschiedenis, prachtige architectuur en levendige cultuur te ontdekken. Deze stad, doordrenkt van traditie en moderniteit, biedt een perfecte mix van ontspanning en opwinding...

Pin It on Pinterest