Trein naar Winterswijk

Vanuit station Arnhem of vanuit station Zutphen stapt u zo op de trein naar Winterswijk. De reis die u per trein aflegt door het mooie landschap van de Achterhoek, brengt u naar het veelzijdige Winterswijk. Een plaats waar; het bruisende centrum, aanbod van musea, een uitgebreide evenementenkalender én een bezoek aan het Nationaal Landschap Winterswijk, u gegarandeerd een fantastisch dagje uit beleefd.

Museum Kwartet

Op het moment dat u de trein in Winterswijk uitstapt kunt u direct ontdekken hoe belangrijk de spoorwegen waren in de vorige eeuw en hoe dit veranderde met de komst van vrachtwagens en bussen. Bij Museumwerkplaats Transit Oost staat een heus modelbaan van omstreeks 1925 opgebouwd.

Ontdek het verhaal van Piet Mondriaan wiens ouderlijk huis is gevestigd aan de Zonnebrink in Winterswijk. Museum Villa Mondriaan verteld u de reis die Piet Mondriaan aflegde naar abstractie, waar hij uiteindelijk wereldwijd beroemd mee is geworden. U kunt in de diverse ruimtes van de villa genieten van solotentoonstellingen van kunstenaars uit diverse disciplines met uiteenlopende onderwerpen.

Midden op de Markt, in het centrum van Winterswijk, vindt u de vijf eeuwen oude Jacobskerk. Een prachtig gebouw om te bezoeken met zijn fresco’s en secco’s, alsmede de eeuwenoude teksten op muren en pilaren. Vanaf 2020 is het weer mogelijk de toren te beklimmen. Wilt u verder in de oudheid en geschiedenis van Winterswijk duiken dan zou een bezoek aan De Museumfabriek & De Wereld van Wenters van zeer toegevoegde waarde zijn. Het zijn beide vestigingen waar de geschiedenis van Winterswijk bewaard, beheerd en tentoongesteld wordt. Openingstijden en adressen voor een bezoek aan de musea kunt u vinden op 100procentwinterswijk.nl

Nationaal Landschap Winterswijk

Nationaal Landschap Winterswijk 22.000 hectare rijkdom

Op loopafstand vanaf station Winterswijk vindt u de VVV van Winterswijk die u van alles kan vertellen over het bijzonder mooie coulisselandschap en haar routes. Met het predicaat Nationaal Landschap heeft Winterswijk een naam hoog te houden. Deze uitdaging gaan de inwoners graag aan, want ze zijn allemaal ontzettend trots op dit unieke gebied van 22.000 hectare. Huur een fiets bij één van de fietsenwinkels of wandel direct de natuur in. Een goed wandel- en fietsknooppuntensysteem brengt u op de mooiste plekken. Tevens is Winterswijk en haar omgeving een uitstekende locatie voor een korte vakantie. Essen, houtwallen, beekjes, molens en bossen vormen het decor van mooie doorkijkjes richting bezienswaardigheden als scholtenboerderijen, veengebieden en de steengroeve.

Vrijdag koopzondag

Iedere vrijdag koopavond en de laatste zondag van de maand is koopzondag. Het winkelcentrum van Winterswijk laat u niet met lege handen naar huis gaan. U geniet van een afwisselend aanbod van mode, verzorging en leefstijl, aangevuld door diverse en culinaire horeca gelegenheden, dé ingrediënten voor een heerlijke dag winkelen. Elke woensdag en zaterdag, rondom de Jacobskerk, is het genieten op de gezelligste warenmarkt van Achterhoek.

Geniet van het pure leven in Winterswijk!

Trein naar Winterswijk

Reis met de trein naar Winterswijk voor een leuk dagje uit! Een goedkoop treinkaartje naar Winterswijk is al verkrijgbaar vanaf €10 per enkele reis. Kortingskaartjes als de NS dagkaart, dagretour en Enkele Reis bestelt u eenvoudig online. Na betaling ontvangt u de treinkaartjes naar Winterswijk binnen 60 minuten per e-mail. Vervolgens kunt u deze uitgeprint of gedownload meenemen op reis als geldig reisproduct. Ook goedkoop met de trein naar Winterswijk? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en like onze Facebook-pagina.

Ontvang aanbiedingen

Trein naar de Harz, Duitsland

Trein naar de Harz, Duitsland

Goedkoop met de trein naar de Harz? Bestel goedkope treinkaartjes eenvoudig online. ☑️ Treintickets v.a. € 9,- ☑️ Online geen boekingskosten ☑️ Direct instappen & geen inchecktijd ☑️ Treintickets v.a. € 38,- ☑️ Online geen boekingskosten ☑️ Direct instappen & geen...

7x mooie treinreis door Duitsland

7x mooie treinreis door Duitsland

Duitsland, met zijn rijke geschiedenis en gevarieerde landschappen, herbergt enkele van de meest schilderachtige treinroutes in Europa. Van middeleeuwse stadjes tot majestueuze bergen, laten we de top 7 treinreizen verkennen die je meenemen op een betoverende reis...

Pin It on Pinterest