Trein naar Winterswijk

Vanuit station Arnhem of vanuit station Zutphen stapt u zo op de trein naar Winterswijk. De reis die u per trein aflegt door het mooie landschap van de Achterhoek, brengt u naar het veelzijdige Winterswijk. Een plaats waar; het bruisende centrum, aanbod van musea, een uitgebreide evenementenkalender én een bezoek aan het Nationaal Landschap Winterswijk, u gegarandeerd een fantastisch dagje uit beleefd.

Museum Kwartet

Op het moment dat u de trein in Winterswijk uitstapt kunt u direct ontdekken hoe belangrijk de spoorwegen waren in de vorige eeuw en hoe dit veranderde met de komst van vrachtwagens en bussen. Bij Museumwerkplaats Transit Oost staat een heus modelbaan van omstreeks 1925 opgebouwd.

Ontdek het verhaal van Piet Mondriaan wiens ouderlijk huis is gevestigd aan de Zonnebrink in Winterswijk. Museum Villa Mondriaan verteld u de reis die Piet Mondriaan aflegde naar abstractie, waar hij uiteindelijk wereldwijd beroemd mee is geworden. U kunt in de diverse ruimtes van de villa genieten van solotentoonstellingen van kunstenaars uit diverse disciplines met uiteenlopende onderwerpen.

Midden op de Markt, in het centrum van Winterswijk, vindt u de vijf eeuwen oude Jacobskerk. Een prachtig gebouw om te bezoeken met zijn fresco’s en secco’s, alsmede de eeuwenoude teksten op muren en pilaren. Vanaf 2020 is het weer mogelijk de toren te beklimmen. Wilt u verder in de oudheid en geschiedenis van Winterswijk duiken dan zou een bezoek aan De Museumfabriek & De Wereld van Wenters van zeer toegevoegde waarde zijn. Het zijn beide vestigingen waar de geschiedenis van Winterswijk bewaard, beheerd en tentoongesteld wordt. Openingstijden en adressen voor een bezoek aan de musea kunt u vinden op 100procentwinterswijk.nl

Nationaal Landschap Winterswijk

Nationaal Landschap Winterswijk 22.000 hectare rijkdom

Op loopafstand vanaf station Winterswijk vindt u de VVV van Winterswijk die u van alles kan vertellen over het bijzonder mooie coulisselandschap en haar routes. Met het predicaat Nationaal Landschap heeft Winterswijk een naam hoog te houden. Deze uitdaging gaan de inwoners graag aan, want ze zijn allemaal ontzettend trots op dit unieke gebied van 22.000 hectare. Huur een fiets bij één van de fietsenwinkels of wandel direct de natuur in. Een goed wandel- en fietsknooppuntensysteem brengt u op de mooiste plekken. Tevens is Winterswijk en haar omgeving een uitstekende locatie voor een korte vakantie. Essen, houtwallen, beekjes, molens en bossen vormen het decor van mooie doorkijkjes richting bezienswaardigheden als scholtenboerderijen, veengebieden en de steengroeve.

Vrijdag koopzondag

Iedere vrijdag koopavond en de laatste zondag van de maand is koopzondag. Het winkelcentrum van Winterswijk laat u niet met lege handen naar huis gaan. U geniet van een afwisselend aanbod van mode, verzorging en leefstijl, aangevuld door diverse en culinaire horeca gelegenheden, dé ingrediënten voor een heerlijke dag winkelen. Elke woensdag en zaterdag, rondom de Jacobskerk, is het genieten op de gezelligste warenmarkt van Achterhoek.

Geniet van het pure leven in Winterswijk!

Trein naar Winterswijk

Reis met de trein naar Winterswijk voor een leuk dagje uit! Een goedkoop treinkaartje naar Winterswijk is al verkrijgbaar vanaf €10 per enkele reis. Kortingskaartjes als de NS dagkaart, dagretour en Enkele Reis bestelt u eenvoudig online. Na betaling ontvangt u de treinkaartjes naar Winterswijk binnen 60 minuten per e-mail. Vervolgens kunt u deze uitgeprint of gedownload meenemen op reis als geldig reisproduct. Ook goedkoop met de trein naar Winterswijk? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en like onze Facebook-pagina.

Mooiste bossen in Frankrijk per trein

Mooiste bossen in Frankrijk per trein

Frankrijk kent veel prachtige bosrijke natuurgebieden. De diversiteit van boomsoorten is enorm en zijn vaak eeuwenoud. Ben jij ook een natuurliefhebber, en heb je de Nederlandse bossen inmiddels wel gezien? Dan is het goed om te weten dat er in Frankrijk veel mooie...

5x fietsen in Frankrijk met de trein

5x fietsen in Frankrijk met de trein

Ben je een liefhebber van fietsen én Frankrijk? Wij hebben de 5 mooiste Franse fietsgebieden voor je geselecteerd. Door langgestrekte lavendelvelden en pittoreske Franse dorpjes of steden. Het land herbergt ontzettend veel mooie regio’s die je bij uitstek met de fiets...

5 Mooiste stranden in Frankrijk per trein

5 Mooiste stranden in Frankrijk per trein

Natuurlijk ben je benieuwd naar de 5 mooiste stranden van Frankrijk die je met de trein kan bereiken! Zeker als je binnenkort een leuke stedentrip of zomervakantie met de trein wilt plannen naar La Douce France. Bijvoorbeeld naar Corsica, Normandië of Frans Baskenland. De Franse stranden bezoek je niet alleen in het zomerseizoen. Ook in het najaar én in de winter ademen ze sfeer uit.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders