Trein naar Utrechtse Heuvelrug en Gelderse Vallei

Welkom in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Actie, ontspanning en natuur komen samen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug (Amerongen, Doorn, Driebergen-Rijsenburg, Leersum, Maarn & Maarsbergen en Overberg). Wandel of fiets door het schitterende landschap en langs indrukwekkende kastelen. Beleef één van de vele evenementen en ontdek de authentieke dorpen waar je een graag geziene gast bent.

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

De gemeente Utrechtse Heuvelrug ligt in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Een oase van rust, net buiten de randstad. Hier wandel of fiets je langs landgoederen, kastelen, een kronkelende rivier, door eeuwenoude bossen, langs zandverstuivingen of over een uitgestrekt heideveld. Bij iedere afslag word je verrast door een ander uitzicht, op het hoogste punt van de Heuvelrug raak je verwonderd door het uitzicht en soms hoor je helemaal niets. Onderweg kun je in één van de sfeervolle dorpen of stadjes heerlijk vertoeven. Ontdek het zelf!

Landschappen Utrechtse Heuvelrug

RBT Heuvelrug & Vallei

Geniet al wandelend en fietsend van de natuur en pittoreske dorpen

Glooiende heuvels, stijlvolle buitenplaatsen, kronkelende paden, pittoreske dorpen, dichte bossen en prachtige heidegebieden; de fiets- en wandelroutes op de Utrechtse Heuvelrug laten je kennis maken met de diversiteit van deze mooie regio. Wandel over het klompenpad langs landgoederen en boerenerven of fiets over onverhard bospad en geniet onderweg van een heerlijke pannenkoek. Sportief op weg? Op de fiets ontdek je het prachtige landschap met de Amerongse Berg, het hoogste punt van de provincie Utrecht!

Fietsen Utrechtse Heuvelrug

RBT Heuvelrug & Vallei

Van landgoed naar landgoed met NS-wandeling over de Utrechtse Heuvelrug

Reis je met de trein en wil je genieten een ontspannende wandeling over de Utrechtse Heuvelrug? De NS-wandeling ‘Op pad naar Maarn over de Utrechtse Heuvelrug’ neemt je mee tussen de treinstations van Driebergen-Zeist en Maarn. Vroeger kozen veel welgestelden de Utrechtse Heuvelrug als locatie van hun buitenverblijf. Dat zie je terug aan de mooie plekjes waar je langskomt tijdens deze tocht. Tijd om op pad te gaan!

Wandelen zonder drempels

De natuur op de Utrechtse Heuvelrug is toegankelijk voor iedereen. Er zijn op de Heuvelrug speciale routes om te wandelen met wielen. Dit zijn verharde paden die goed toegankelijk zijn voor kinderwagens, rolstoelen en mensen met een visuele beperking. Zo ontdek je de prachtige Kaapse Bossen in Doorn met een gemarkeerde rolstoelroute en kun je na je wandeling uitrusten met een kopje koffie of thee bij Chalet Helenaheuvel.

Wandelen stel bos Utrechtse Heuvelrug

RBT Heuvelrug & Vallei

Kastelen & Buitenplaatsen

Verscholen in de bossen van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug passeren we ze vaak achteloos indrukwekkende kastelen en eeuwenoude buitenplaatsen. Ervaar de rijke historie van locaties waar de tijd stil lijkt te staan bij Kasteel Amerongen, Kasteel Sterkenburg, Huis Doorn, Landgoed Zonheuvel of het Nationaal Bomenmuseum in Doorn.

Kasteel Amerongen

RBT Heuvelrug & Vallei

Culinair genieten

Op de Utrechtse Heuvelrug is het culinair genieten voor iedereen! Geniet van een lunch met lokale producten, een verrassend gastronomisch diner of een diner met huisgemaakte ingrediënten bij het historische Parc Broekhuizen. Of kom dineren bij Restaurant Bentinck in Amerongen, een eigentijds en betaalbaar restaurant waar op topniveau gekookt wordt en waar groenten uit de kasteeltuin een belangrijke rol spelen. Liever een lekkere pannenkoek? Op de Utrechtse Heuvelrug vind je diverse pannenkoekenrestaurants.

Culinair Veenendaal

RBT Heuvelrug & Vallei

Blijf je een nachtje slapen?

Waarom zou je een verre bestemming opzoeken? Je vakantie of weekendje weg vieren op de Utrechtse Heuvelrug is misschien wel het allerleukste dat er is. Je slaapt midden in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, weg van alle prikkels, drukte en verkeer. Voor zowel jonge gezinnen als de actieve 50+ers valt er genoeg te zien en te beleven. De centrale ligging, de gevarieerde natuur van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en de authentieke dorpjes maken het de perfecte uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie.

Kijk voor meer informatie op: utrechtseheuvelrug.opdeheuvelrug.nl

Trein naar Utrechtse Heuvelrug en Gelderse Vallei

Reis met de trein naar station Maarn, Rhenen, Driebergen-Zeist, Soest of Veenendaal voor een leuk dagje uit! Een goedkoop treinkaartje naar deze stations is al verkrijgbaar vanaf €10 per enkele reis. Kortingskaartjes als de NS dagkaart, dagretour en Enkele Reis bestelt u eenvoudig online. Na betaling ontvangt u de treinkaartjes binnen 60 minuten per e-mail. Vervolgens kunt u deze uitgeprint of gedownload meenemen op reis als geldig reisproduct. Ook goedkoop met de trein naar de Gelderse Vallei of Utrechtse Heuvelrug? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en like onze Facebook-pagina.

Leukste treinuitje binnen Nederland: Maastricht

Leukste treinuitje binnen Nederland: Maastricht

Het is een illusie dat je ver hoeft te reizen om ‘echt’ op vakantie te kunnen. Het leukste treinuitje van Nederland; Maastricht is één van de populairste en best beoordeelde vakantiebestemmingen van Nederland. Ondanks dat het in de zuidelijkste uithoek van Nederland...

Treinkaartje naar Noordwijk aan Zee

Treinkaartje naar Noordwijk aan Zee

Een dagje uitwaaien, zonnen of ontspannen? Dan reis je natuurlijk met de trein naar het strand! Het enige strand in Nederland met een treinstation is Zandvoort. Voor de overige dien je naar het dichtstbijzijnde treinstation te reizen, waarna je overstapt op Openbaar...

Met de trein naar Tiel, Fruitstad aan de Waal

Met de trein naar Tiel, Fruitstad aan de Waal

Kom naar Fruitstad Tiel, het centrum van de Betuwe en met de trein goed bereikbaar. Vanaf het station wandelt u in 5 minuten het sfeervolle centrum in. De historische binnenstad met de vele bezienswaardigheden, authentieke winkeltjes, grachten en rivier de Waal vormen...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders