Trein naar Leerdam: Uitblazen aan de Linge

Leerdam, bijna iedereen heeft wel eens van deze prachtige stad gehoord. Het is al sinds 1765 dé glasstad van Nederland, de hele wereld eet onze Leerdammer kaas en we liggen centraal in het land aan de recreatieve rivier de Linge! Het centrum van Leerdam kent bijzondere plekken. Of je nou van cultuur, lekker eten, varen, winkelen, wandelen of fietsen houdt, voor iedereen is er wel iets leuks te zien en beleven!

Reis met de trein naar Leerdam

Een bezoekje brengen aan de glasstad aan de Linge? Natuurlijk reis je met de trein naar Leerdam! Het station is een bezienswaardigheid op zich en stamt uit 1883. Goedkope treinkaartjes naar Leerdam bestel je in enkele stappen online. Reis met een voordelige dagretour of enkele reis vanaf elk station in Nederland.

Glas uit Leerdam

Op een kleine afstand van de fabriek staat het Nationaal Glasmuseum. Dit is dé glazen schatkamer van Nederland! Uniek aan het Nationaal Glasmuseum is de eigen glasblazerij, gevestigd in een oude houtloods bij de jachthaven. Hier kun je zes dagen per week het ambacht van dichtbij beleven.

Voor wie niet genoeg kan krijgen van het glas, zijn er diverse galerieën en glaswinkels, maar ook bijzondere bezienswaardigheden zoals de Glazen Toren van Heesen aan de Lingedijk of de glazen ornamenten aan de gevels in de binnenstad.

Breng een bezoek aan de pittoreske stadswal met zijn bijzondere muizentorentjes, geniet van het uitzicht op de boten in de jachthaven of bekijk de grote kerk in het hart van de stad. Koop wat moois in de winkelstraten, proef de echte Leerdammer kaas, bezoek het museum Hofje van Mevrouw van Aerden of strijk neer op een van de gezellige terrasjes.

Leerdam

Leerdamglasstad.nl – Foto Hans van Vrouwerf (2)

Langs de Linge

Maar, Leerdam is misschien wel op z’n mooist als je het vanuit een boot kunt bekijken. Dit is mogelijk met de Rederij Leerdam, de sloepenverhuur of per kano. Langzaam varend over de Linge heb je uitzicht op unieke plekjes!

De natuur rondom de Leerdam is in alle jaargetijden prachtig. Al fietsend of wandelend langs de rivier de Linge kom je vanzelf langs de omliggende dorpen en steden. Fiets bijvoorbeeld de Lingeroute, de Molenroute of de Jan Blankenroute.

Start je bezoek aan Leerdam bij Leerdamglasstad.nl

Kom langs in ons Tourist Information Office in de Kerkstraat 55. Hier kun je terecht voor informatie over Leerdam, leuke tips en ideeën voor restaurants en overnachtingen, fiets- en wandelroutes, rondleidingen met gids en natuurlijk een echt Leerdams aandenken.
Kijk ook eens op: www.leerdamglasstad.nl

Treinkaartje naar Noordwijk aan Zee

Treinkaartje naar Noordwijk aan Zee

Een dagje uitwaaien, zonnen of ontspannen? Dan reis je natuurlijk met de trein naar het strand! Het enige strand in Nederland met een treinstation is Zandvoort. Voor de overige dien je naar het dichtstbijzijnde treinstation te reizen, waarna je overstapt op Openbaar...

Met de trein naar Tiel, Fruitstad aan de Waal

Met de trein naar Tiel, Fruitstad aan de Waal

Kom naar Fruitstad Tiel, het centrum van de Betuwe en met de trein goed bereikbaar. Vanaf het station wandelt u in 5 minuten het sfeervolle centrum in. De historische binnenstad met de vele bezienswaardigheden, authentieke winkeltjes, grachten en rivier de Waal vormen...

Trein naar Tilburg

Trein naar Tilburg

In het hart van Noord-Brabant ligt een stad vol verrassingen. Een stad waar iedereen zich meteen thuis voelt. Tilburg, een van de meest veelzijdige steden van Nederland. Of je nou komt voor een wandeling, om te fietsen, te feesten of cultuur te snuiven: Tilburg heeft...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders