Trein naar Leerdam: Uitblazen aan de Linge

Leerdam, bijna iedereen heeft wel eens van deze prachtige stad gehoord. Het is al sinds 1765 dé glasstad van Nederland, de hele wereld eet onze Leerdammer kaas en we liggen centraal in het land aan de recreatieve rivier de Linge! Het centrum van Leerdam kent bijzondere plekken. Of je nou van cultuur, lekker eten, varen, winkelen, wandelen of fietsen houdt, voor iedereen is er wel iets leuks te zien en beleven!

Reis met de trein naar Leerdam

Een bezoekje brengen aan de glasstad aan de Linge? Natuurlijk reis je met de trein naar Leerdam! Het station is een bezienswaardigheid op zich en stamt uit 1883. Goedkope treinkaartjes naar Leerdam bestel je in enkele stappen online. Reis met een voordelige dagretour of enkele reis vanaf elk station in Nederland.

Glas uit Leerdam

Op een kleine afstand van de fabriek staat het Nationaal Glasmuseum. Dit is dé glazen schatkamer van Nederland! Uniek aan het Nationaal Glasmuseum is de eigen glasblazerij, gevestigd in een oude houtloods bij de jachthaven. Hier kun je zes dagen per week het ambacht van dichtbij beleven.

Voor wie niet genoeg kan krijgen van het glas, zijn er diverse galerieën en glaswinkels, maar ook bijzondere bezienswaardigheden zoals de Glazen Toren van Heesen aan de Lingedijk of de glazen ornamenten aan de gevels in de binnenstad.

Breng een bezoek aan de pittoreske stadswal met zijn bijzondere muizentorentjes, geniet van het uitzicht op de boten in de jachthaven of bekijk de grote kerk in het hart van de stad. Koop wat moois in de winkelstraten, proef de echte Leerdammer kaas, bezoek het museum Hofje van Mevrouw van Aerden of strijk neer op een van de gezellige terrasjes.

Leerdam

Leerdamglasstad.nl – Foto Hans van Vrouwerf (2)

Langs de Linge

Maar, Leerdam is misschien wel op z’n mooist als je het vanuit een boot kunt bekijken. Dit is mogelijk met de Rederij Leerdam, de sloepenverhuur of per kano. Langzaam varend over de Linge heb je uitzicht op unieke plekjes!

De natuur rondom de Leerdam is in alle jaargetijden prachtig. Al fietsend of wandelend langs de rivier de Linge kom je vanzelf langs de omliggende dorpen en steden. Fiets bijvoorbeeld de Lingeroute, de Molenroute of de Jan Blankenroute.

Start je bezoek aan Leerdam bij Leerdamglasstad.nl

Kom langs in ons Tourist Information Office in de Kerkstraat 55. Hier kun je terecht voor informatie over Leerdam, leuke tips en ideeën voor restaurants en overnachtingen, fiets- en wandelroutes, rondleidingen met gids en natuurlijk een echt Leerdams aandenken.
Kijk ook eens op: www.leerdamglasstad.nl

Wandelen in de Ardennen per trein

Wandelen in de Ardennen per trein

In de Ardennen wandelen en per trein naar deze schitterende Belgische regio reizen? Dan boek je goedkope treinkaartjes online en kan je jouw wandelingen alvast plannen. Bereid je voor op de adembenemend mooie wandelroutes in de Ardennen en loop dwars door de ongerepte...

5x per trein wandelen met de hond in Frankrijk

5x per trein wandelen met de hond in Frankrijk

Vive la France! Natuurlijk wil jij per trein naar Frankrijk en wandelen met jouw hond. Dit land is namelijk niet alleen gastvrij voor mensen, maar ook voor viervoeters. Dat begint al wanneer je met de trein naar Frankrijk reist voor een heerlijke wandelvakantie. Jouw...

5x Fietsen in België per trein

5x Fietsen in België per trein

Fietsen in België is verrassend en uitdagend. Het land kent ontzettend veel mooie gebieden. Bijvoorbeeld in en rondom Nationaal Park de Hoge Kempen of de omgeving rondom de Vlaamse Kust. Het leuke is dat je niet ver hoeft te reizen. Ga je met de trein naar België om...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders