Trein naar Laren

Het oudste dorp van het Gooi is per openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken. Wanneer je met de trein naar Hilversum reist, kan je vanaf hier de rechtstreekse bus nemen naar Laren. Binnen 20 minuten sta je in het gezellige dorp waar veel te beleven valt.

Kerk in Laren

Dorpskern

Laren is het oudste dorp van het Gooi en staat vooral bekend vanwege de gezellig horecagelegenheden rondom de Brink. De Brink kenmerkt zich vanwege de grootste monumentale basiliek boven de rivieren (Sint-Jansbasiliek). Vanwege het riante winkelaanbod leent Laren zich ook uitstekend voor een dagje winkelen.

Overige faciliteiten

Voor wie graag naar het museum of naar het theater gaat, kan in het Singer Laren zijn hart op. Naast de vele tentoonstellingen (zowel schilderijen en beelden uit 1880-1950) en uiteenlopende theatervoorstellingen organiseert het Singer ook meerdere workshops en kan je gratis genieten van de prachtige beeldentuin die ontworpen is door landschapsarchitect Pieter Oudolf en is ingericht met hedendaagse kunst. In Laren is ook een zwembad (de Biezem) en een sporthal, gelegen naast de top-hockeyclub van het Gooi.

Trein in Laren

Laren ligt in een omgeving vol met heide en bossen. Ook voor een stukje fietsen of wandelen kan je in Laren goed terecht! Vooral de Westerheide en Zuiderheide lenen zich hier goed voor.

Wandelen in Laren

Evenementen

Jaarlijks vinden er in Laren meerdere evenementen plaats waaronder de grootste kermis van het Gooi in juli, een carnavalsoptocht en in oktober is het Oktoberfest op het Plein 1945. Voor de sportieveling onder ons, jaarlijkse in de 3e week van juni start vanuit Laren de wandelvierdaagse. Hierbij wandel je door de gemeenten van het Gooi. Ook heeft Laren een weekmarkt. Deze is elke vrijdag vanaf 11.30 – 17.00 uur op het Plein 1945.

Kijk voor vertrek op de website van Laren voor meer informatie en wandelroutes: VVV Gooi en Vecht

Trein naar Laren

Reis met de trein naar Laren voor een leuk dagje uit! Een goedkoop treinkaartje naar Laren is al verkrijgbaar vanaf €10 per enkele reis. Kortingskaartjes als de NS dagkaart, dagretour en Enkele Reis bestelt u eenvoudig online. Na betaling ontvangt u de treinkaartjes naar Laren binnen 60 minuten per e-mail. Vervolgens kunt u deze uitgeprint of gedownload meenemen op reis als geldig reisproduct. Ook goedkoop met de trein naar Laren? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en like onze Facebook-pagina.

5x Fietsen in België per trein

5x Fietsen in België per trein

Fietsen in België is verrassend en uitdagend. Het land kent ontzettend veel mooie gebieden. Bijvoorbeeld in en rondom Nationaal Park de Hoge Kempen of de omgeving rondom de Vlaamse Kust. Het leuke is dat je niet ver hoeft te reizen. Ga je met de trein naar België om...

5x Wandelen met de hond in Duitsland per trein

5x Wandelen met de hond in Duitsland per trein

Duitsland is een perfect land voor een wandelvakantie, vanwege de pure natuur, ruimte en rust. Wil je ook per trein naar Duitsland en wandelen met de hond? Dat kan! Veel van de Duitse wandelroutes zijn geschikt voor jouw viervoeter. Vaak aangelijnd, maar in sommige...

5x Fietsen in Duitsland per trein

5x Fietsen in Duitsland per trein

Wil je graag fietsen in een andere omgeving? Maak je dan op voor een top 5 met de mooiste fietsroutes in Duitsland die het land rijk is. Kies voor een route langs bekende rivieren, door oude steden of wijngaarden. Duitsland kent net als Nederland, prachtige fietsgebieden en goed onderhouden fietspaden. Of je nu wilt fietsen langs de Elbe en de Rijn of liever de heuvels van het Schwarzwälder Hochwald trotseert. Op slechts een paar uur rijden vind je tal van fietsroutes.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders