Trein naar Hellendoorn: Natuurlijk Avontuurlijk

Natuurlijk Avontuurlijk is niet voor niks de slogan van de gemeente Hellendoorn! Dé buitensport regio van Nederland en gelegen in de prachtige natuur van de Sallandse Heuvelrug en het Twents Reggedal. Wandelen, fietsen, outdoor en de vele (topsport) evenementen, je vindt het allemaal in Hellendoorn. Maar ook diverse musea, gezellige horeca en een centrum met leuke winkeltjes. Samen met de oprechte gastvrijheid maakt dit de gemeente Hellendoorn tot een toeristische verademing.

Toeristisch Bureau Hellendoorn _21_uitsnede

Evenementen of activiteiten

Het hele jaar door bruist het van de evenementen! Het is bikkelen geblazen bij de YU MAN RACE, hét evenement voor stoere mannen en vrouwen. De Salland Trail en de Goldrush Survivalrace trekken topsporters uit het hele land naar Hellendoorn en Nijverdal. Het alom bekende evenement Dauwpop, met elk jaar weer een spectaculaire line-up, trekt al vele jaren duizenden mensen.

In de herfstvakantie nemen de heksen het dorp Hellendoorn in hun bezit en in de maand december is het genieten op de schaatsbaan. Dit is slechts een greep uit de talloze evenementen die zeker een bezoekje waard zijn.

Winkelen en Horeca Hellendoorn

Winkelen in Hellendoorn

In Nijverdal kun je ontspannen shoppen en door de gezellige straatjes wandelen. Charmante winkeltjes en gezellige terrasjes geven je het gevoel er even helemaal  uit te zijn. Na het winkelen kun je heerlijk eten in één van de restaurants, bistro’s of eetcafés met veelal streekproducten.

In het centrum van Hellendoorn kun je volop cultuur snuiven. Oude ambachten, de geschiedenis van ijs, een dorpswandeling of een vaartocht met de zomp brengen je terug in de tijd. In het Memory Vrijheidsmuseum in Nijverdal krijg je een beeld van de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog.

Kinderen en Activiteiten Hellendoorn

Wat te doen in Hellendoorn?

Ook voor de kleine rakkers is er van alles te beleven. Lekker rennen en klimmen in het Speelbos, op zoek gaan naar kabouters, wandelen langs de planeten of op onderzoek uitgaan in het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. Natuurlijk mag ook het Avonturenpark Hellendoorn met zijn geweldige attracties niet ontbreken. Lekker zwemmen kan in Het Ravijn. En wat te denken van ZINema, de bioscoop waar kinderen de nieuwste films kunnen bekijken. De wat oudere kinderen kunnen zich uitleven met het bouwen van een vlot of suppen op de Regge, klimmen in het klimpark, karten of een potje lasergamen.

Zoals je hierboven leest heeft Hellendoorn alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie of een gezellig dagje uit! Hellendoorn per trein bezoeken? Kijk alvast op: www.visithellendoorn.nl

Ontvang acties

5 Mooie wandelingen in Zwitserland

5 Mooie wandelingen in Zwitserland

Niets evenaart de zaligheid van wandelen tijdens een vakantie. Een wandelvakantie blijft dé manier om je geest leeg te maken en jezelf echt op te laden voordat je terug aan het werk moet. Om volledig te ontspannen, is het geen slecht idee om Zwitserland te bezoeken,...

Trein en dagje weg: Welkom in Enkhuizen!

Trein en dagje weg: Welkom in Enkhuizen!

Enkhuizen is zo’n stad waar je lekker rondstruint langs mooie grachten en sfeervolle straatjes met markante namen als Hemeltje en Drie Groene Eikels. Op je gemak bijzondere winkels en leuke musea ontdekken, koffie drinken bij het Rijksmagazijn of Coffy-Huys, een...

Perfecte CityTrip bestemmingen in België

Perfecte CityTrip bestemmingen in België

België is een klein land, maar het heeft een enorme verscheidenheid aan steden en regio's die ideaal zijn voor een perfecte citytrip. Of je nu op zoek bent naar een bruisende metropool zoals Brussel of Antwerpen, een charmante historische stad zoals Brugge of Gent, of...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders