Trein naar Harlingen

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen de enige zeehavenstad van Friesland. Op een klein halfuurtje met de trein van Leeuwarden is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water. Maar is zij nét zo aantrekkelijk voor liefhebbers van een roemrijk, nautisch verleden. Compact van formaat, maar toch één van de steden met de hoogste monumentendichtheid van Nederland. Wist u daarnaast dat Harlingen thuishaven is van de grootste Bruine Vloot van Nederland? Dit varend erfgoed zorgt voor een bijzonder aangezicht in onze prachtige havens.

Harlingen Zilt en Zoet

Ga op ontdekkingsreis langs prachtige pakhuizen, bekijk de wonderschone gevels, struin langs levendige binnenhavens en door sfeervolle straatjes. Bezoek originele galeries of maak kennis het culturele verleden van Harlingen in het Museum het Hannemahuis. Shop in de leuke en authentieke winkeltjes die Harlingen rijk is. Waai uit over het strand, maak een wandeling over de Noorder- of Zuiderpier en geniet aansluitend van een Harlinger biertje in het Brouwdok. Daarna vervolgt u uw tocht en kunt u zich culinair laten verrassen in één van de vele etablissementen. Harlingen kent voldoende uitstekende overnachtingsmogelijkheden. Bijzonder overnachten kan ook, bijvoorbeeld in een Kraan, Vuurtoren of Trechter.

Anna Zuidema - Magisch Moment

Anna Zuidema – Magisch Moment

Natuur en rust in Harlingen

Ook voor wie houdt van de rust of natuur vindt in Harlingen een perfecte uitvalsbasis. Noardwest Fryslân kent een uitgebreid fietsnetwerk door het Friese platteland. Ontdek het terpenland, bezoek pittoreske dorpjes en maak kennis met de Friese gastvrijheid. Vanuit Harlingen bezoekt u eenvoudig steden als Franeker, Bolsward of Leeuwarden.. Vanuit Harlingen maak je daarnaast eenvoudig een dagtrip naar één van de Friese Waddeneilanden, zoals Vlieland of Terschelling. Harlingen biedt een ieder wat wils, jong en oud, schatzoeker of zeeheld.

Harlingen bezoeken? Bezoek VVV Harlingen!

Met de trein naar Harlingen

Reis met de trein naar Harlingen voor een leuk dagje uit! Een goedkoop treinkaartje naar Harlingen is al verkrijgbaar vanaf €10 per enkele reis. Kortingskaartjes als de NS dagkaart, dagretour en Enkele Reis bestelt u eenvoudig online. Na betaling ontvangt u de treinkaartjes naar Harlingen binnen 60 minuten per e-mail. Vervolgens kunt u deze uitgeprint of gedownload meenemen op reis als geldig reisproduct. Ook goedkoop met de trein naar Harlingen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en like onze Facebook-pagina.

Mooiste bossen in Frankrijk per trein

Mooiste bossen in Frankrijk per trein

Frankrijk kent veel prachtige bosrijke natuurgebieden. De diversiteit van boomsoorten is enorm en zijn vaak eeuwenoud. Ben jij ook een natuurliefhebber, en heb je de Nederlandse bossen inmiddels wel gezien? Dan is het goed om te weten dat er in Frankrijk veel mooie...

5x fietsen in Frankrijk met de trein

5x fietsen in Frankrijk met de trein

Ben je een liefhebber van fietsen én Frankrijk? Wij hebben de 5 mooiste Franse fietsgebieden voor je geselecteerd. Door langgestrekte lavendelvelden en pittoreske Franse dorpjes of steden. Het land herbergt ontzettend veel mooie regio’s die je bij uitstek met de fiets...

5 Mooiste stranden in Frankrijk per trein

5 Mooiste stranden in Frankrijk per trein

Natuurlijk ben je benieuwd naar de 5 mooiste stranden van Frankrijk die je met de trein kan bereiken! Zeker als je binnenkort een leuke stedentrip of zomervakantie met de trein wilt plannen naar La Douce France. Bijvoorbeeld naar Corsica, Normandië of Frans Baskenland. De Franse stranden bezoek je niet alleen in het zomerseizoen. Ook in het najaar én in de winter ademen ze sfeer uit.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders