Trein naar Biesboschcentrum Dordrecht

Foto Nationaal Park De Biesbosch - Biesboschcentrum Dordrecht

Foto Nationaal Park De Biesbosch – Biesboschcentrum Dordrecht

Een bezoek aan de Biesbosch begint bij Biesboschcentrum Dordrecht, één van de bezoekerscentra van het nationaal park. In het bezoekerscentrum zijn verschillende tentoonstellingen met informatie over landschap, historie, flora en fauna en er is een Groenwinkel met leuke souvenirs. Vanuit het bezoekerscentrum worden allerlei avontuurlijke en leerzame excursies met een gids georganiseerd. Tijdens de excursies vertelt de gids van alles over de Biesbosch en allerlei interessante weetjes over de planten en dieren in het gebied. Ook ga je vaak op zoek naar sporen van dieren. Bijvoorbeeld naar knaagsporen van de bever, het grootste knaagdier van Europa en hét icoon van Nationaal Park De Biesbosch. Tevens zijn er rondvaarten waarbij je vanaf het water kunt genieten van de prachtige omgeving. Wil je liever zelf op pad? Huur dan een kano, sup of fluisterboot in het verhuurseizoen van april t/m oktober.

Foto Nationaal Park De Biesbosch - Bever

Foto Nationaal Park De Biesbosch – Bever

Grootste zoetwatergetijdengebied van Europa

Nationaal Park De Biesbosch is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Het getijdenverschil kan in sommige delen van het natuurgebied oplopen tot 80 cm. Het getij ontstaat doordat het water van de Rijn en de Maas door de Biesbosch via het Haringvliet naar zee stroomt en bij vloed weer terug de rivier op wordt gestuwd. De werking van eb en vloed zorgt voor een dynamisch landschap met veel verschillende dier- en plantsoorten. Ontdek dit prachtige natuurgebied al wandelend, fietsend of vanaf het water. Kom op plekken die doorgaans verborgen zijn! Vergeet je verrekijker niet mee te nemen, er is altijd wel iets te spotten!

Ervaar hoe geen dag in de Biesbosch hetzelfde is. De Biesbosch is altijd in beweging!

Kijk voor meer informatie en om te reserveren op www.biesboschcentrumdordrecht.nl
Kijk voor meer informatie over Nationaal Park De Biesbosch op www.np-debiesbosch.nl

Trein naar De Biesbosch

Reis met de trein naar De Biesbosch voor een leuk dagje uit! Een goedkoop treinkaartje naar De Biesbosch is al verkrijgbaar vanaf €10 per enkele reis. Kortingskaartjes als de NS dagkaart, dagretour en Enkele Reis bestelt u eenvoudig online. Na betaling ontvangt u de treinkaartjes naar De Biesbosch binnen 60 minuten per e-mail. Vervolgens kunt u deze uitgeprint of gedownload meenemen op reis als geldig reisproduct. Ook goedkoop met de trein naar De Biesbosch? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en like onze Facebook-pagina.

Mooiste bossen in Frankrijk per trein

Mooiste bossen in Frankrijk per trein

Frankrijk kent veel prachtige bosrijke natuurgebieden. De diversiteit van boomsoorten is enorm en zijn vaak eeuwenoud. Ben jij ook een natuurliefhebber, en heb je de Nederlandse bossen inmiddels wel gezien? Dan is het goed om te weten dat er in Frankrijk veel mooie...

5x fietsen in Frankrijk met de trein

5x fietsen in Frankrijk met de trein

Ben je een liefhebber van fietsen én Frankrijk? Wij hebben de 5 mooiste Franse fietsgebieden voor je geselecteerd. Door langgestrekte lavendelvelden en pittoreske Franse dorpjes of steden. Het land herbergt ontzettend veel mooie regio’s die je bij uitstek met de fiets...

5 Mooiste stranden in Frankrijk per trein

5 Mooiste stranden in Frankrijk per trein

Natuurlijk ben je benieuwd naar de 5 mooiste stranden van Frankrijk die je met de trein kan bereiken! Zeker als je binnenkort een leuke stedentrip of zomervakantie met de trein wilt plannen naar La Douce France. Bijvoorbeeld naar Corsica, Normandië of Frans Baskenland. De Franse stranden bezoek je niet alleen in het zomerseizoen. Ook in het najaar én in de winter ademen ze sfeer uit.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders