Trein naar Biesboschcentrum Dordrecht

Foto Nationaal Park De Biesbosch - Biesboschcentrum Dordrecht
Foto Nationaal Park De Biesbosch – Biesboschcentrum Dordrecht
Een bezoek aan de Biesbosch begint bij Biesboschcentrum Dordrecht, één van de bezoekerscentra van het nationaal park. In het bezoekerscentrum zijn verschillende tentoonstellingen met informatie over landschap, historie, flora en fauna en er is een Groenwinkel met leuke souvenirs. Vanuit het bezoekerscentrum worden allerlei avontuurlijke en leerzame excursies met een gids georganiseerd. Tijdens de excursies vertelt de gids van alles over de Biesbosch en allerlei interessante weetjes over de planten en dieren in het gebied. Ook ga je vaak op zoek naar sporen van dieren. Bijvoorbeeld naar knaagsporen van de bever, het grootste knaagdier van Europa en hét icoon van Nationaal Park De Biesbosch. Tevens zijn er rondvaarten waarbij je vanaf het water kunt genieten van de prachtige omgeving. Wil je liever zelf op pad? Huur dan een kano, sup of fluisterboot in het verhuurseizoen van april t/m oktober.
Foto Nationaal Park De Biesbosch - Bever
Foto Nationaal Park De Biesbosch – Bever

Grootste zoetwatergetijdengebied van Europa

Nationaal Park De Biesbosch is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Het getijdenverschil kan in sommige delen van het natuurgebied oplopen tot 80 cm. Het getij ontstaat doordat het water van de Rijn en de Maas door de Biesbosch via het Haringvliet naar zee stroomt en bij vloed weer terug de rivier op wordt gestuwd. De werking van eb en vloed zorgt voor een dynamisch landschap met veel verschillende dier- en plantsoorten. Ontdek dit prachtige natuurgebied al wandelend, fietsend of vanaf het water. Kom op plekken die doorgaans verborgen zijn! Vergeet je verrekijker niet mee te nemen, er is altijd wel iets te spotten!Ervaar hoe geen dag in de Biesbosch hetzelfde is. De Biesbosch is altijd in beweging!Kijk voor meer informatie en om te reserveren op www.biesboschcentrumdordrecht.nl Kijk voor meer informatie over Nationaal Park De Biesbosch op www.np-debiesbosch.nl

Trein naar De Biesbosch

Reis met de trein naar De Biesbosch voor een leuk dagje uit! Een goedkoop treinkaartje naar De Biesbosch is al verkrijgbaar vanaf €10 per enkele reis. Kortingskaartjes als de NS dagkaart, dagretour en Enkele Reis bestelt u eenvoudig online. Na betaling ontvangt u de treinkaartjes naar De Biesbosch binnen 60 minuten per e-mail. Vervolgens kunt u deze uitgeprint of gedownload meenemen op reis als geldig reisproduct. Ook goedkoop met de trein naar De Biesbosch? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en like onze Facebook-pagina.
Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!