Toerisme De Baronie: hou van ’t goeie leven

Het leven is goed in gemoedelijk en bourgondisch Brabant, zeker in het groene gebied dat ligt tussen de steden Breda, Tilburg en de Belgische grens. Hier houden we van ’t goeie leven, van op het gemakje genieten, jezelf verwonderen over al dat moois dat deze regio zo groots maakt: wandelen over eeuwenoude landgoederen, fietsen door kilometers aaneengesloten bos, genieten van een drankje op één van de vele terrasjes onderweg, proeven van streekproducten… ‘Toerlezjoeren’ noemen we dat.

Wil je actie? Dan liggen de steden en attractieparken zoals de Efteling en de Beekse Bergen vlakbij. De Baronie is hierdoor niet alleen de perfecte uitvalsbasis voor een dagje weg, jong en oud vermaakt zich hier rustig een hele week! Laat je verrassen en inspireren op onze website www.toerismedebaronie.nl waar je veel mooie routes, tips voor een dagje uit en gastvrije horeca en verblijfsaccommodaties vindt. Veel plezier en toerlezjoeren maar!

Fietsen Toerisme De Baronie

Trek je wandelschoenen aan en ga op pad

Zowel rustzoekers als sportievelingen komen in De Baronie aan hun trekken. Er zijn talloze wandelroutes uitgezet. Door de bossen, gezellige dorpskernen en langs landerijen, heidevelden, zandverstuivingen, vennen en beekjes. Ontdek al wandelend het groene gebied tussen Breda, Tilburg en de Belgische grens met onze bundel ‘Top 8 mooiste wandelingen’. Of wat dacht je van de Het Oranje Nassau Pad? Tijdens deze meerdaagse wandeltocht wordt de geschiedenis van de Oranje-Nassaus verteld en wandel je langs historische en aansprekende steden, gezellige dorpen en het grensgebied met enclaves en het smokkelverleden. De wandeltocht bestaat uit totaal zeven dag etappes met een totaallengte van 143 km.

Wandelaars Het Oranje Nassau Pad


De FIETSALLEE – hier zijn wij!

Hou jij ook zo van de natuur en van rust en ruimte? Dan is De Baronie de perfecte streek om te onthaasten en te genieten van ’t goeie leven. De Fietsallee is een pareltje voor elke fiets- en natuurliefhebber! Deze fietsroute is breed, strak als een laken en grotendeels autovrij. Hij slingert langs én door de grootste aaneengesloten bosgebieden van Brabant. Onderweg kom je diverse bankjes tegen om even te rusten. Zin in een kop koffie of een lekkere lunch? Gastvrije horeca is altijd in de buurt.

Handelsroute komt tot leven!

Onlangs is de belevingsroute De Fietsallee – ‘Hier zijn wij’- geopend. Deze nieuwe belevingsroute vertelt het verhaal van de historische handelsroute die van Breda naar Maastricht liep. Nu is het heerlijk toeven op de Fietsallee maar vroeger was het een gevaarlijke plek voor handelslui vanwege de vele struikrovers. Tijdens een tocht over de Fietsallee komt dit avontuur weer tot leven. En wil je écht spannende avonturen beleven speel dan het handelsroute- en picknicktafel spel en probeer jouw handelsvoorraad volledig in tact te houden. Lukt het jou om deze route ongeschonden te overleven?

Fietsallee Handelsroute komt tot leven

Kijk voor meer informatie op: www.toerismedebaronie.nl

Ontvang aanbiedingen

Tot 60% korting: dagje winkelen met de trein

Tot 60% korting: dagje winkelen met de trein

Een dagje winkelen? Maak dan gebruik van één van deze twee aanbiedingen bij de NS Spoordeelwinkel, waarbij je een NS Dagretour naar het winkelcentrum bestelt samen met extra korting samen met een kopje koffie of cadeautje. Zo reis je al voor 33 euro heen en weer naar...

Trein en Hotel aanbieding naar Parijs in 2024

Trein en Hotel aanbieding naar Parijs in 2024

Parijs, de stad van de liefde, is perfect voor een romantisch uitje met de partner of een avontuur met vrienden of familie. Maak een wandeling langs de Seine, bewonder bezienswaardigheden als de Eiffeltoren en de Sacre Coeur en geniet van een picknick in de Jardin du...

Trein en Hotel aanbieding naar Londen 2024

Trein en Hotel aanbieding naar Londen 2024

Londen, een stad die keer op keer betovert, lonkt met haar eclectische mix van historische bezienswaardigheden, trendy wijken, bruisende markten en wereldberoemde musea. Dankzij de snelle en comfortabele treinverbinding vanuit Nederland is een onvergetelijke...

Pin It on Pinterest