Ontdek de smaken van Purmerend en haar omgeving!

Purmerend wordt omringd door een groene omgeving van vruchtbare polders met in het bijzonder Unesco Werelderfgoed Droogmakerij de Beemster. Deze polder heeft haar unieke status te danken aan het geometrische verkavelingspatroon, dat tot op de dag van vandaag duidelijk zichtbaar is in het landschap. Eeuwen geleden werd het voormalige Beemstermeer met behulp van meer dan 40 molens drooggemalen. Bij het droogmalen van het Beemstermeer had men nooit kunnen dromen dat er zo’n vruchtbare zilte kleigrond tevoorschijn zou komen.

Ooit was dit extra stuk land bedoeld voor graanteelt, maar al snel bleek het veel geschikter voor vee- en groenteteelt. De veehouderijen en groentetelers zijn in De Beemster dan ook niet op één hand te tellen.

Streekproductenroute door De Beemster

Verspreid door De Beemster kom je tijdens de ‘Streekproductenroute door De Beemster’ talloze streekproductenwinkeltjes en -stalletjes tegen waar je de lekkerste zuivelproducten en groenten kunt halen. Tap bijvoorbeeld je eigen melk bij een melktap, haal een stuk échte Beemsterkaas of scoor de lekkerste groenten direct bij de boer.

Meer informatie over: de Streekproductenroute door de Beemster

Fietsen door De Beemster bij Purmerend

Fruitbomen in De Beemster

Niet alleen groenten doen het goed op deze vruchtbare grond. Door de stevige kleigrond wortelen fruitbomen hier namelijk perfect. Hierdoor vind je in De Beemster diverse fruitboomgaarden met onder andere kersen, appels en peren. Afhankelijk van het seizoen bieden de streekproductenwinkeltjes en -stalletjes – die je onderweg tegen komt – je het lekkerste fruit en smakelijkste fruitsapjes.

Naast zuivel, vlees, groente en fruit vind je in De Beemster nog veel meer verrassende streekproducten. Laat je door middel van deze fietsroute meenemen door De Beemster en laat je verrassen door de smaken van De Beemster.

Vragen of meer informatie? Bezoek: VVV Purmerend

Proeven in de Proeftuin

Nog meer streekproducten op de Laag Hollandse Makersmarkt!

Naast Purmerend en De Beemster, worden er eveneens in de omringende regio heerlijke producten gemaakt. Al deze producten komen samen tijdens de Laag Hollandse Makersmarkt op de historische Kaasmarkt in Purmerend. Hier maak je kennis met diverse lokale makers en hun liefde voor ambachtelijke en handgemaakte producten.

Van unieke sieraden tot een heerlijke selectie van (Beemster)kaas en lokaal gebrouwen bier. Op de Laag Hollandse Makersmarkt is er voor elk wat wils. Naast de rijkgevulde marktkramen wordt de markt opgefleurd met afwisselend entertainment. Op 29 juni, 28 september of 14 & 15 december kun je de markt komen bezoeken in het stadje tussen de polders.

Meer informatie over: de Laag Hollandse Makersmarkt

Makersmarkt-82 - naamsvermelding Sandrinos Fotografie
Sandrinos Fotografie

Ontvang aanbiedingen

Fiets én wandel in het smalste stukje Nederland

Fiets én wandel in het smalste stukje Nederland

Altijd al door drie landen willen wandelen of fietsen op één dag? Dat kan, in Het Smalste Stukje Nederland! Hier in de gemeente Echt-Susteren is Nederland letterlijk op haar smalst. Met een doorsnede van slechts 4,5 km breed is het buitenland altijd dichtbij. Toch is...

Mooie MTB-routes in Nederland

Mooie MTB-routes in Nederland

Een dagje weg met de trein en fiets? Ontdek één van de leuke Mountainbike of MTB-routes in Nederland. Middels een dagkaart fiets reis je al voor € 7,50 per trein naar één van deze leuke routes. De dagkaart fiets is ook voor de terugreis geldig. MTB-routes in Nederland...

Spoorwerkzaamheden Leeuwarden van 17 juni tot 9 juli 2024

Spoorwerkzaamheden Leeuwarden van 17 juni tot 9 juli 2024

ProRail en Strukton Rail voeren van 17 juni tot 9 juli grootschalige spoorwerkzaamheden uit in en rond Leeuwarden. Hierdoor rijden er geen treinen tussen Leeuwarden en Harlingen Haven, Leeuwarden en Stavoren, en Leeuwarden en Akkrum. Ook tussen Leeuwarden en...

Pin It on Pinterest