Hengelo: festival, binnenstad en wandelen

Bezoek evenementenstad Hengelo per trein! Vanaf april bruist de (binnen) stad door de talloze evenementen die er georganiseerd worden. Wat dacht je van het BAM! Festival dat op 24 en 25 mei plaatsvindt in het stadpark Prins Bernhard plantsoen. Twee dagen lang genieten van bekend en minder bekend muzikaal talent en theater. En tussendoor kan je lekker relaxen op een kleedje aan het water met allerlei lekker hapjes en drankjes.

Korenfestival op 1 juni 2024

Tijdens het Korenfestival op 1 juni presenteren zich ruim 70 koren op diverse podia in het centrum van Hengelo. Of kom naar het stadsbrede festival  ‘Nacht van Hengelo’ op 7 juni. Op verschillende plekken in de binnenstad vind je diverse podia met verschillende muziekstijlen. Van bekende Nederlandse namen, coverbands, opkomend talent tot verschillende DJ’s. Lekker feesten tot in de laatste uurtjes en dan met de laatste trein naar huis.  Of je kunt natuurlijk ook een nachtje blijven slapen, keuze genoeg!

Evenementen - BAM Festival(web)

Binnenstad van Hengelo

Maar ook als er geen evenementen plaatsvinden dan is de binnenstad van Hengelo een bezoekje waard. Reis per trein naar station Hengelo en loop zo de binnenstad in. Je vindt hier echt voor ieder wat wils: van grote landelijke ketens tot bijzondere speciaalzaken. En tussen het shoppen door plof je lekker neer op één van de vele terrassen die het centrum rijk is.

Bezoek Hengelo per trein

Wandelen in Hengelo?

Wil je liever de rust opzoeken, dat kan ook. Vanaf het station is het slechts een paar minuten wandelen naar het historische Tuindorp Hengelo. Dit tuindorp was een initiatief van fabrikant C.T. Stork, een ondernemer met lef die maakstad Hengelo groot heeft gemaakt. Het is een wijk met verschillende woontypen, grote tuinen en openbare parkjes. Arbeiders, bazen, ingenieurs en klerken woonden hier kriskras door elkaar.

En als je er dan toch bent, bezoek dan de Kunstmarkt Tuindorp op 16 juni die rondom de prachtige Tuindorpvijver wordt georganiseerd.

Ontvang aanbiedingen

Trein naar Duitsland met kinderen

Trein naar Duitsland met kinderen

Ook naar Duitsland kan je eenvoudig per trein met kinderen reizen. Hiervoor zijn diverse voordelen en regelingen bedacht om de reis betaalbaar en toegankelijk te houden voor ouders. Voor de treinreis naar Duitsland is in treinen als de IC Berlijn en ICE International...

Trein en kinderen naar Frankrijk

Trein en kinderen naar Frankrijk

Binnenkort een leuke bestemming in Frankrijk bezoeken, zoals Parijs, Disneyland of één van de vele andere topbestemmingen. Dan ben je vast benieuwd hoe het werkt met kinderen in de trein door Frankrijk. In treinen als de TGV en Eurostar zijn vaak kortingsmogelijkheden...

Pin It on Pinterest