Harlingen, schatkamer vol zeehelden

Harlingen ontwikkelt zich meer en meer als unieke bestemming voor één of meerdere dagen. De eigenzinnige Friese Elfstedenstad telt meer dan 600 monumenten, maar ook een roemrucht maritiem verleden. Kenmerken daarvan zijn nog steeds in de stad te vinden, waaronder pakhuizen met exotische namen van landen waarmee handel werd gedreven. In combinatie met het gezellige centrum vol restaurants, cafés, eethuisjes en bijzondere winkels is Harlingen een echte aanrader! De ligging aan Werelderfgoed de Waddenzee draagt nadrukkelijk bij aan het bijzondere karakter van de havenstad. Kortom, Harlingen Welkom aan Zee.

Bezoek Harlingen

Wat te doen in Harlingen?

Kom kennismaken met Harlingen door bijvoorbeeld stadswandelingen onder leiding van een gids of één van de digitale routes. Loop langs de beelden, bovenlichten of door de Harlinger steegjes. Benieuwd naar de geschiedenis van Harlingen? Breng dan een bezoekje aan Gemeentemuseum het Hannemahuis. Met een fantastische vaste collectie en bijzondere – tijdelijke – exposities is het zeker een bezoekje waard.

Harlingen staat ook bekend om de vele klein- en grootschalige evenementen, zoals de Visserijdagen, Lanenkaatsen, Harlingen Ongeschut en de Zoutsloterkerstmarkt. Actuele informatie staat op http://www.harlingenwelkomaanzee.nl

Bekijk de karakteristieke stad vanaf het water aan boord van de Singel Prinses of huur zelf een bootje. Even de Waddenzee op, dat kan voor een zeehondentocht met de Regina Andrea. Of geniet vanaf de kade van de vele vaarbewegingen van de schepen van de Bruine Vloot, klassieke of moderne zeiljachten en de veerdiensten van en naar Vlieland of Terschelling. Wil je je toch een beetje ‘zeeman of vrouw’ voelen? Monster dan aan op zonnepontje Jonge Seun en maak een vaartochtje door de haven. Met het duurzame pontje vaar je langs de Elfsteden-fontein (een walvis). En als je toch op het haventerrein bent, bezoek dan zeker de Willem Barentzwerf met de replica van de Witte Swaen en de enige buitendijkse brouwerij van Nederland, Brouwdok, die ook een gezellig terras heeft.

Wat te doen Harlingen

Ambachtswerk, overnachten en winkelen

Harlingen herbergt ook veel ambachtslieden. Vele kunstenaars laten zich inspireren door het mooie licht in en rond Harlingen. De stad staat ook bekend om Fries Blauw, 100% ambachtswerk gemaakt door de Harlinger Aardewerk en Tegelfabriek. Bijzondere winkels zijn onder meer kookwinkel Koks en Keukenmeiden, Binnen en Buiten en delicatessenwinkel Homminga’s Fijne Winkeltje. Een keur aan modewinkels en shops voor interieur en styling maakt het winkelaanbod compleet.

Wat langer genieten van Harlingen? Er zijn volop mogelijkheden om te blijven slapen. Bijzondere overnachtingsmogelijkheden zijn de vuurtoren, havenkraan en trechter, maar ook diverse moderne hotels en B&B’s. Dompel je onder in de gastvrijheid van Harlingen in de vele restaurants, cafés en eethuisjes. Dan heb je extra tijd om te genieten van de rust en ruimte van Harlingen en omgeving. Laad je op in Harlingen, dan kun je er thuis weer uitgerust tegenaan. Meer tip’s nodig? Loop ook even binnen bij Tourist Info Harlingen (Grote Bredeplaats 12).

Wandelen Harlingen

Goed bereikbaar per trein!

Harlingen is goed bereikbaar met zowel de bus als de trein. Als je met de trein reist, stap je het beste uit bij station Harlingen Haven, dat centraal gelegen is ten opzichte van de hotspots van de stad. Vanaf dit station is het ongeveer 5 minuten lopen naar het centrum, 6 minuten naar de Nieuwe Willemshaven en 13 minuten naar het strand. Reis je met de bus, dan kun je uitstappen bij het centraal station of de Waddenpromenade.

Ontvang aanbiedingen

Tot 60% korting: dagje winkelen met de trein

Tot 60% korting: dagje winkelen met de trein

Een dagje winkelen? Maak dan gebruik van één van deze twee aanbiedingen bij de NS Spoordeelwinkel, waarbij je een NS Dagretour naar het winkelcentrum bestelt samen met extra korting samen met een kopje koffie of cadeautje. Zo reis je al voor 33 euro heen en weer naar...

Trein en Hotel aanbieding naar Parijs in 2024

Trein en Hotel aanbieding naar Parijs in 2024

Parijs, de stad van de liefde, is perfect voor een romantisch uitje met de partner of een avontuur met vrienden of familie. Maak een wandeling langs de Seine, bewonder bezienswaardigheden als de Eiffeltoren en de Sacre Coeur en geniet van een picknick in de Jardin du...

Trein en Hotel aanbieding naar Londen 2024

Trein en Hotel aanbieding naar Londen 2024

Londen, een stad die keer op keer betovert, lonkt met haar eclectische mix van historische bezienswaardigheden, trendy wijken, bruisende markten en wereldberoemde musea. Dankzij de snelle en comfortabele treinverbinding vanuit Nederland is een onvergetelijke...

Pin It on Pinterest