Fietsbeleefroute: “Met Dieuwertje door Drenthe”

In Zuidwest- Drenthe kun je de stilte ‘horen’, de rust ervaren en genieten van een ongekende sterrenpracht tijdens donkere nachten. Je hebt hier maar liefst 3 Nationale Parken, historische schatten uit de oertijd en de Koloniën van Weldadigheid.

Aekingerzand

Sporen uit de Tweede Wereldoorlog

De Tweede Wereldoorlog heeft in Drenthe haar sporen achtergelaten. Iedereen kent de geschiedenis van kamp Westerbork, minder mensen weten dat er in Zuidwest-Drenthe een Duits vliegveld bij Havelte werd aangelegd, werkkampen waren en het verzet een grote rol heeft gespeeld. Nog steeds is deze geschiedenis zichtbaar in het landschap.

Met Dieuwertje door Drenthe

Tijdens deze fietsbeleefroute neemt Dieuwertje Blok u mee langs verschillende locaties waar deze sporen uit de oorlog te zien zijn. Gedurende deze rondtocht welke via het fietsknooppuntennetwerk loopt zijn diverse stops en komt u allerlei mooie plekjes tegen waar Dieuwertje de verhalen via videoboodschappen verteld.

Sporen uit de Tweede Wereldoorlog

De fietsbeleefroute

De route is eenvoudig op te pakken vanaf het treinstation van Steenwijk (fietsverhuur aanwezig). U fiets door het prachtige natuurgebied Holtingerveld en Nationaal Park Drents-Friese Wold via Diever en de Havelterberg weer terug naar Steenwijk. De totale routeduur is 63 km, maar door het duidelijke fietsknooppuntennetwerk is het ook heel eenvoudig om de route in te korten en op een ander moment weer (elders) op te pakken.

Highligts

– Natuurgebied Holtingerveld
– Havelterberg + 2 hunebedden
– Nationaal Park Drents-Friese Wold
– Onderduikershol Diever
– Voormalig Duits vliegveld
– Werkkampen
– Voormalig kernwapenopslag Darp
– Oorlogsmonument
– Dieverbrug

hunebed D53, Megalithic tomb

De route komt langs diverse mooie uitkijkpunten en horecalocaties. We raden een bezoek aan Brasserie OER op het Holtingerveld, Brasserie Puur in Diever en Restaurant + bezoekerscentrum Grenzeloos in Doldersum zeker aan.

Meer informatie is te vinden over deze én andere (beleef)routes is te vinden op www.zuidwestdrenthe.nl

Ontvang aanbiedingen

Trein naar Duitsland met kinderen

Trein naar Duitsland met kinderen

Ook naar Duitsland kan je eenvoudig per trein met kinderen reizen. Hiervoor zijn diverse voordelen en regelingen bedacht om de reis betaalbaar en toegankelijk te houden voor ouders. Voor de treinreis naar Duitsland is in treinen als de IC Berlijn en ICE International...

Trein en kinderen naar Frankrijk

Trein en kinderen naar Frankrijk

Binnenkort een leuke bestemming in Frankrijk bezoeken, zoals Parijs, Disneyland of één van de vele andere topbestemmingen. Dan ben je vast benieuwd hoe het werkt met kinderen in de trein door Frankrijk. In treinen als de TGV en Eurostar zijn vaak kortingsmogelijkheden...

Pin It on Pinterest