5 Bloesem Wandelroutes in Nederland

Zodra de vogels beginnen te fluiten en de zon zich vaker laat zien, is het duidelijk dat de lente in aantocht is. In april en mei verschijnt de bloesem aan de fruitbomen en dat is het teken dat de lente in volle gang is. Boswachters hebben de meest prachtige fiets- en wandelroutes langs bloeiende fruitbomen voor je uitgestippeld. Trek eropuit en geniet van het adembenemende landschap dat betoverend roze en wit kleurt.

Wandelen stel uitzicht

1.) Bloemdijken van Zuid-Beveland in Zeeland

Ontdek de betoverende Bloemdijken van Zuid-Beveland in Zeeland per fiets. Fiets langs de kronkelende dijken vol fluitenkruid en bewonder de witte bloesem van de bloeiende meidoorns. Adem de zoete geur in die op de dijken hangt. In Zuid-Beveland zorgen boswachters voor wel 80 kilometer aan bloemdijken waar bijna 20 bedreigde plantensoorten bloeien.

2.) Landgoed Haarzuilens in Utrecht

Bezoek het Landgoed Haarzuilens in Utrecht en geniet van een picknick onder de bloeiende kersen- en appelbomen in de boomgaard. Vroeger diende deze boomgaard om de kasteelbewoners van fruit te voorzien. Kom in het najaar terug om zelf het fruit van de bomen te plukken.

3.) Bloesem van de krentenboompjes op Landgoed Eerde in Overijssel

Ontdek de prachtige bloesem van de krentenboompjes op Landgoed Eerde in Overijssel. Aan het begin van de 20e eeuw bracht de baron deze bomen mee uit Amerika om zijn rijkdom te tonen. Nu kleuren ze het hele Reggedal in bloei.

4.) het Hoge Land van Vollenhove in Overijssel

Verken op de fiets het afwisselende landschap van het Hoge Land van Vollenhove in Overijssel en bewonder de overvloedige bloesem. De bloeiende meidoorn, sleedoorn en fruitbomen zullen je ogen verwennen. De route begint bij Bezoekerscentrum De Wieden.

5.) De Sprengenberg in Overijssel

Geniet van een heerlijke streeklunch bij Herberg De Pas op De Sprengenberg in Overijssel, waar in april de kersenboom in volle bloei staat. Als je in mei wandelt, bezoek dan de rododendrontuin, een overblijfsel van een kwekerij in het gebied. Het is misschien een beetje vreemd, maar het is zeker prachtig.

6.) Eerder Achterbroek, Overijssel

In dit Saksische hoevenlandschap zijn boerderijen niet weg te denken. En bij boerderijen horen… fruitbomen! Ga eropuit en geniet van de roze en wit gekleurde boerenerven.

7.) Vreugderijkerwaard, Overijssel

In dit oud-Hollandse rivierengebied vind je meidoornhagen. Met de witte bloesem vormt deze prachtige linten door het landschap. Om het gebied te bewonderen bewandel je het Laarzenpad met diverse aangesloten wandelroutes.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Citytrip Berlijn & trein in lente 2024

Citytrip Berlijn & trein in lente 2024

Berlijn, de bruisende hoofdstad van Duitsland, trekt reizigers aan met zijn rijke geschiedenis, levendige cultuur en moderne flair. Voor een onvergetelijke citytrip biedt Berlijn een overvloed aan wandeltochten, eetgelegenheden, bezienswaardigheden en winkelstraten....

Citytrip Londen per trein plannen?

Londen, een stad doordrenkt van geschiedenis en bruisende energie, is een uitstekende bestemming voor een onvergetelijke citytrip. Met iconische bezienswaardigheden, diverse culinaire hoogstandjes en trendy winkelstraten biedt Londen voor elk wat wils. In deze gids...

Lente 2024: citytrip Parijs per trein

Lente 2024: citytrip Parijs per trein

Parijs, de stad van liefde en licht, blijft een onweerstaanbare bestemming voor reizigers over de hele wereld. Met zijn iconische bezienswaardigheden, gastronomische hoogstandjes en elegante boetieks biedt Parijs een onvergetelijke citytrip. In deze gids nemen we je...

Pin It on Pinterest