5 Bloesem Wandelroutes in Nederland

Zodra de vogels beginnen te fluiten en de zon zich vaker laat zien, is het duidelijk dat de lente in aantocht is. In april en mei verschijnt de bloesem aan de fruitbomen en dat is het teken dat de lente in volle gang is. Boswachters hebben de meest prachtige fiets- en wandelroutes langs bloeiende fruitbomen voor je uitgestippeld. Trek eropuit en geniet van het adembenemende landschap dat betoverend roze en wit kleurt.

Wandelen stel uitzicht

1.) Bloemdijken van Zuid-Beveland in Zeeland

Ontdek de betoverende Bloemdijken van Zuid-Beveland in Zeeland per fiets. Fiets langs de kronkelende dijken vol fluitenkruid en bewonder de witte bloesem van de bloeiende meidoorns. Adem de zoete geur in die op de dijken hangt. In Zuid-Beveland zorgen boswachters voor wel 80 kilometer aan bloemdijken waar bijna 20 bedreigde plantensoorten bloeien.

2.) Landgoed Haarzuilens in Utrecht

Bezoek het Landgoed Haarzuilens in Utrecht en geniet van een picknick onder de bloeiende kersen- en appelbomen in de boomgaard. Vroeger diende deze boomgaard om de kasteelbewoners van fruit te voorzien. Kom in het najaar terug om zelf het fruit van de bomen te plukken.

3.) Bloesem van de krentenboompjes op Landgoed Eerde in Overijssel

Ontdek de prachtige bloesem van de krentenboompjes op Landgoed Eerde in Overijssel. Aan het begin van de 20e eeuw bracht de baron deze bomen mee uit Amerika om zijn rijkdom te tonen. Nu kleuren ze het hele Reggedal in bloei.

4.) het Hoge Land van Vollenhove in Overijssel

Verken op de fiets het afwisselende landschap van het Hoge Land van Vollenhove in Overijssel en bewonder de overvloedige bloesem. De bloeiende meidoorn, sleedoorn en fruitbomen zullen je ogen verwennen. De route begint bij Bezoekerscentrum De Wieden.

5.) De Sprengenberg in Overijssel

Geniet van een heerlijke streeklunch bij Herberg De Pas op De Sprengenberg in Overijssel, waar in april de kersenboom in volle bloei staat. Als je in mei wandelt, bezoek dan de rododendrontuin, een overblijfsel van een kwekerij in het gebied. Het is misschien een beetje vreemd, maar het is zeker prachtig.

6.) Eerder Achterbroek, Overijssel

In dit Saksische hoevenlandschap zijn boerderijen niet weg te denken. En bij boerderijen horen… fruitbomen! Ga eropuit en geniet van de roze en wit gekleurde boerenerven.

7.) Vreugderijkerwaard, Overijssel

In dit oud-Hollandse rivierengebied vind je meidoornhagen. Met de witte bloesem vormt deze prachtige linten door het landschap. Om het gebied te bewonderen bewandel je het Laarzenpad met diverse aangesloten wandelroutes.

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 200 recensies
Altijd voordeel
André van Hattem
André van Hattem
2023-05-10
Geweldige acties altijd! Heel erg leuk om een keer met de trein te gaan. Helemaal naar de grote steden. Voor onze kinderen is het ook een uitje ☀️
Elise van den Berg-van der Zee
Elise van den Berg-van der Zee
2023-05-08
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-05-07
Geweldig
Kiki de Klein
Kiki de Klein
2023-05-04
Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief krijg je overzichtelijke mails, zonder overbodige toestanden of onnodige reclame. Heel handig.
Pa Piertje
Pa Piertje
2023-05-04
Dankzij de nieuwsbrief van goedkope treinkaartjes kan ik altijd goedkoop met de trein weg. Niet alleen in Nederland maar ook in Europa. Goede informatie !! waar ik zelf geen tijd voor heb om uit te zoeken
Angelique Kruip
Angelique Kruip
2023-05-04
Leuke avtie
Jan Dijkstra
Jan Dijkstra
2023-05-03
5 Topbestemmingen bij NS International in Duitsland

5 Topbestemmingen bij NS International in Duitsland

Stap aan boord van de trein en laat je meenemen naar de mooiste bestemmingen die Duitsland te bieden heeft. NS International brengt je naar betoverende steden vol geschiedenis, cultuur en ongeëvenaarde schoonheid. Of je nu een liefhebber bent van architectuur, natuur,...

5 Betoverende vakantiebestemmingen in Frankrijk

5 Betoverende vakantiebestemmingen in Frankrijk

Ben je op zoek naar een fantastische vakantiebestemming voor komende zomer? Zoek niet verder! Frankrijk, het land van de romantiek, de gastronomie en de prachtige landschappen, biedt een scala aan betoverende plekken die gemakkelijk bereikbaar zijn met de...

Topbestemmingen bij NS International met korting

Stap aan boord van de trein en laat je meevoeren naar een wereld vol ontdekkingen. NS International brengt je naar de meest fascinerende bestemmingen in Europa, waar elke hoek een nieuw avontuur biedt. Of je nu op zoek bent naar adembenemende landschappen, historische...

Pin It on Pinterest