Wat te doen in Luxemburg (Luxemburg CityGuide)

Misschien staat Luxemburg niet bovenaan je stedentrip-lijstje, maar een bezoekje aan deze stad is zeker de moeite waard. Luxemburg is een charmante, historische stad. Er valt veel te zien in de vele straatjes, van kunst en cultuur tot bijzonder winkels en bezienswaardigheden. Het oude centrum staat ook nog eens op de UNESCO Werelderfgoed lijst. Ook vind je er veel leuke cafeetjes en terrasjes waar je op een mooie dag heerlijk kunt genieten van wat hapjes en drankjes. Kortom, Luxemburg is perfect voor een lang weekendtripje!

Luxemburg

Bezienswaardigheden in Luxemburg

Groot Hertogelijk Paleis

Vroeger deed dit gebouw dienst als stadhuis, daarna heeft het even dienst gedaan als prefectuur en later als zetel van de regering. Tegenwoordig kun je het van buiten bezichtigen en in de zomerperiode heb je ook de mogelijkheid om binnen een rondleiding te krijgen.

Notre Dame

Niet te verwarren met die in Parijs, maar ook Luxemburg heeft een eigen Notre Dame. Van buiten ziet deze kerk er misschien niet zo spectaculair uit, maar vanbinnen des temeer. Je vindt er prachtige versieringen, glas-in-lood ramen en bijzondere zuilen.

Museum voor Moderne Kunst Grand-Duc Jean

Kunstliefhebbers zijn hier zeker op hun plek. Alleen al de buitenkant van het museum, omgeven door groen, is een bijzonder werk om te zien. Vanbinnen vind je verschillende expositieruimtes, maar ook een café en een documentatiecentrum. Van schilderwerken tot andere bijzondere voorwerpen, in dit museum zul je vele kunstvormen tegenkomen.

Europawijk

Dit gedeelte van Luxemburg is het meest moderne gedeelte. Je vindt hier veel moderne architectuur. Neem bijvoorbeeld de gebouwen van de Europese Unie, die ontworpen zijn door wereldberoemde architecten. Een heel andere kant van Luxemburg dus!

Kazematten

Dit ondergrondse stelsel uit 1644 bestaat uit vele gangen die toen der tijd dienden als schuilplaatsen tijdens de oorlog. Er is gelukkig een groot deel bewaard gebleven en tegenwoordig kun je zelf in de gangen rondlopen. Een gedeelte van de vestingmuur staat ook nog overeind. Een erg gave beleving om hier een kijkje te nemen.

Luxemburg-Hamm

Voor geïnteresseerden in de oorlogsgeschiedenis van de omgeving is dit een erg bijzonder plek. Op deze begraafplaats vind je graven van meer dan 5000 Amerikaanse soldaten die gedurende de Tweede Wereldoorlog in Luxemburg zijn omgekomen. De vele witte kruizen zo ver als je kunt kijken zorgen zeker voor een kippenvelmomentje.

Winkelen in Luxemburg

Luxemburg is de perfecte stad om bergen inkopen te doen. De Grand Rue is de beste straat om te beginnen, hier vind je alle grote en bekende merken. Alleen al hier zul je een tijdje bezig zijn! Ben je op zoek naar iets bijzonders, ga dan op zaterdag naar de antiekmarkt. Hier vind je allerlei leuke snuisterijtjes en wie weet iets wat niemand anders heeft.

Met kinderen naar Luxemburg

Luxemburg is een prima stad om met kinderen naartoe te gaan. De ondergrondse gangen zijn een heel spektakel om te bezoeken en als ze al wat ouder zijn is de Amerikaanse begraafplaats ook erg bijzonder. Verder zijn er vele andere activiteiten en speelplaatsen voor kinderen door de stad te vinden, er rijdt bijvoorbeeld ook een klein treintje door de stad. Het toeristenbureau kan je hier meer info over geven.

Openbaar vervoer in Luxemburg

Het is erg handig om de Luxemburg Card aan te schaffen. Hiermee kun je gratis gebruik maken van het ov en met korting (of ook gratis) vele bezienswaardigheden bekijken.

Met de trein naar Luxemburg

Reis met de trein al vanaf € 38 naar Luxemburg met een reistijd van slechts 05:33 uur. Vanuit Nederland rijden treinen van InterCity Brussel en Thalys naar Brussel-Zuid (Midi). Vanuit Brussel-Zuid neemt u de trein naar Luxemburg. Treintickets naar Luxemburg boekt u 3 tot 4 maanden voor vertrek met korting. Vroegboektickets worden niet eerder vrijgegeven.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Vandaag 50% korting op treinkaartjes!

Vandaag 50% korting op treinkaartjes!

Plannen om morgen met de trein te reizen? Koop dan vandaag nog uw Dagretour Daluren en profiteer van 50% korting op uw treinreis! Deze exclusieve aanbieding is alleen vandaag verkrijgbaar en geeft u de mogelijkheid om voordelig te reizen op woensdag 24 juli 2024....

Plekken in Nederland om Zeevonk te spotten

Plekken in Nederland om Zeevonk te spotten

Stel je voor: een warme zomernacht, een rustig kabbelende zee en plotseling licht het water op in een betoverend blauw schijnsel. Dit is geen scène uit een fantasiefilm, maar de magische wereld van zeevonk, een natuurlijk fenomeen dat ook aan de Nederlandse kust te...

Betoverende Nachtvlinderwandelingen: Beleef magische Zomeravonden

Betoverende Nachtvlinderwandelingen: Beleef magische Zomeravonden

Terwijl de zon ondergaat en de schemering invalt, ontwaakt een verborgen wereld vol betovering. Nachtvlinders, met hun delicate vleugels en mysterieuze patronen, fladderen door de zomerse duisternis. Trek je wandelschoenen aan en laat je meevoeren op een betoverende...

Pin It on Pinterest