Wat te doen in Luxemburg (Luxemburg CityGuide)

Luxemburg

Misschien staat Luxemburg niet bovenaan je stedentrip-lijstje, maar een bezoekje aan deze stad is zeker de moeite waard. Luxemburg is een charmante, historische stad. Er valt veel te zien in de vele straatjes, van kunst en cultuur tot bijzonder winkels en bezienswaardigheden. Het oude centrum staat ook nog eens op de UNESCO Werelderfgoed lijst. Ook vind je er veel leuke cafeetjes en terrasjes waar je op een mooie dag heerlijk kunt genieten van wat hapjes en drankjes. Kortom, Luxemburg is perfect voor een lang weekendtripje!

Luxemburg

Bezienswaardigheden in Luxemburg

Groot Hertogelijk Paleis

Vroeger deed dit gebouw dienst als stadhuis, daarna heeft het even dienst gedaan als prefectuur en later als zetel van de regering. Tegenwoordig kun je het van buiten bezichtigen en in de zomerperiode heb je ook de mogelijkheid om binnen een rondleiding te krijgen.

Notre Dame

Niet te verwarren met die in Parijs, maar ook Luxemburg heeft een eigen Notre Dame. Van buiten ziet deze kerk er misschien niet zo spectaculair uit, maar vanbinnen des temeer. Je vindt er prachtige versieringen, glas-in-lood ramen en bijzondere zuilen.

Museum voor Moderne Kunst Grand-Duc Jean

Kunstliefhebbers zijn hier zeker op hun plek. Alleen al de buitenkant van het museum, omgeven door groen, is een bijzonder werk om te zien. Vanbinnen vind je verschillende expositieruimtes, maar ook een café en een documentatiecentrum. Van schilderwerken tot andere bijzondere voorwerpen, in dit museum zul je vele kunstvormen tegenkomen.

Europawijk

Dit gedeelte van Luxemburg is het meest moderne gedeelte. Je vindt hier veel moderne architectuur. Neem bijvoorbeeld de gebouwen van de Europese Unie, die ontworpen zijn door wereldberoemde architecten. Een heel andere kant van Luxemburg dus!

Kazematten

Dit ondergrondse stelsel uit 1644 bestaat uit vele gangen die toen der tijd dienden als schuilplaatsen tijdens de oorlog. Er is gelukkig een groot deel bewaard gebleven en tegenwoordig kun je zelf in de gangen rondlopen. Een gedeelte van de vestingmuur staat ook nog overeind. Een erg gave beleving om hier een kijkje te nemen.

Luxemburg-Hamm

Voor geïnteresseerden in de oorlogsgeschiedenis van de omgeving is dit een erg bijzonder plek. Op deze begraafplaats vind je graven van meer dan 5000 Amerikaanse soldaten die gedurende de Tweede Wereldoorlog in Luxemburg zijn omgekomen. De vele witte kruizen zo ver als je kunt kijken zorgen zeker voor een kippenvelmomentje.

Winkelen in Luxemburg

Luxemburg is de perfecte stad om bergen inkopen te doen. De Grand Rue is de beste straat om te beginnen, hier vind je alle grote en bekende merken. Alleen al hier zul je een tijdje bezig zijn! Ben je op zoek naar iets bijzonders, ga dan op zaterdag naar de antiekmarkt. Hier vind je allerlei leuke snuisterijtjes en wie weet iets wat niemand anders heeft.

Met kinderen naar Luxemburg

Luxemburg is een prima stad om met kinderen naartoe te gaan. De ondergrondse gangen zijn een heel spektakel om te bezoeken en als ze al wat ouder zijn is de Amerikaanse begraafplaats ook erg bijzonder. Verder zijn er vele andere activiteiten en speelplaatsen voor kinderen door de stad te vinden, er rijdt bijvoorbeeld ook een klein treintje door de stad. Het toeristenbureau kan je hier meer info over geven.

Openbaar vervoer in Luxemburg

Het is erg handig om de Luxemburg Card aan te schaffen. Hiermee kun je gratis gebruik maken van het ov en met korting (of ook gratis) vele bezienswaardigheden bekijken.

Met de trein naar Luxemburg

Reis met de trein al vanaf € 38 naar Luxemburg met een reistijd van slechts 05:33 uur. Vanuit Nederland rijden treinen van InterCity Brussel en Thalys naar Brussel-Zuid (Midi). Vanuit Brussel-Zuid neemt u de trein naar Luxemburg. Treintickets naar Luxemburg boekt u 3 tot 4 maanden voor vertrek met korting. Vroegboektickets worden niet eerder vrijgegeven.

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!