Trein naar Sächsische Schweiz in Duitsland

  • ☑️ Trein naar Sächsische Schweiz vanaf 38 euro
  • ☑️ Reistijd van Amsterdam naar Sächsische Schweiz 09:19 uur
  • ☑️ Trein van IC Berlijn of ICE International
  • ☑️ 1x overstappen met trein naar Sächsische Schweiz.
  • ☑️ Treintickets: Omio en Deutsche Bahn
  • ☑️ Hotels: Trivago en Booking.com

Opzoek naar een leuke en unieke (vakantie)bestemming? Dan is de Sächsische Schweiz zeker de moeite waard. In de regio nabij Dresden in Duitsland vindt je talloze wandelpaden, imposante bergwanden en kronkelende riviertjes. Met een beetje geluk kan je hier zelfs zalm of forel spotten/vangen. Uiteraard reis je met de trein naar Sächsische Schweiz. Hierbij heb je de keuze uit station Dresden Hbf of Bad Schandau. Goedkope treinkaartjes boek je 2 tot 6 maanden voor vertrek. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 38 euro (2e klas) en 69 euro (1e klas) bij diverse aanbieders, zoals NS International, TheTrainLine, Deutsche Bahn en B-Europe.

Reis duurzaam, snel en voordelig met de trein naar de Sächsische Schweiz in Duitsland. Het gebied is een upcomming bestemming, vanwege de prachtige natuur en serene rust. Trek jezelf even terug en kies voor ontspanning in combinatie met typisch Duitse specialiteiten als bratwurst en bier. De eindeloze wandelroutes en onbelemmerde vergezichten is het hoofddoel van jouw reis naar de Sächsische Schweiz in Duitsland.

Treinticket Sächsische Schweiz

Hotel of Accommodatie in de Sächsische Schweiz boeken?

Het aanbod van hotels in de Sächsische Schweiz is enorm. Kijk voor een comfortabel verblijf en extra gemak voor een hotel in de buurt van het station voor een soepele aankomst en vertrek. Zowel voor Bad  Schandau als in de buurt van Dresden Hbf zijn accommodaties beschikbaar. Kijk op Trivago en Booking.com voor de beste deals.

Met de trein naar Sächsische Schweiz

Overweeg je de trein naar de Sächsische Schweiz in Duitsland? De reis is uitstekend te doen met slechts één overstap. Je hebt de keuze uit twee routes, namelijk per ICE International via Frankfurt am Main of per IC Berlijn naar Hannover Hbf. Treinkaartjes naar de Sächsische Schweiz zijn verkrijgbaar vanaf 38 euro (2e klas) per enkele reis. Kaartjes boek je het voordeligst 2 tot 6 maanden voor vertrek. Ontdek de beschikbaarheid via de reisplanner op onze website.

IC Berlijn naar Sächsische Schweiz via Hannover Hbf

In de reisplanner worden diverse routes aangeboden, waaronder die per IC Berlijn via Hannover Hbf. De InterCity Berlijn vertrekt dagelijks 5 tot 6 keer vanaf Amsterdam Centraal en rijdt via verschillende stations naar Duitsland. Na 4.18 uur arriveer je op station Hannover Hbf. Hier dien je over te stappen op de InterCity naar Dresden Hbf.

Ook Bad Spandau is een populaire eindbestemming voor een bezoek aan de Sächsische Schweiz. Per IC Berlijn is het dan het makkelijkst, wanneer je tot aan Berlijn hbf reist en hier overstapt op de directe InterCity naar Bad Spandau. Het laatste deel duurt nog ongeveer 2 uur, waarmee je slechts één keer hoeft over te stappen.

Treinkaartje Sächsische Schweiz

ICE International naar Sächsische Schweiz via Frankfurt am Main

Ook de ICE International vertrekt dagelijks 5 tot 6 keer vanaf Nederlandse bodem. Opstappen kan op station Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Arnhem Centraal. Met een reistijd van 3.53 uur reis je van Amsterdam naar Frankfurt, waarna je overstapt op de ICE International naar Dresden Hbf.

Heb je Bad Spandau als eindstation? Dan reis je per ICE International precies dezelfde route, maar reis je vanaf station Dresden Hbf nog 44 minuten met de InterCity naar Bad Spandau.

Wat te doen in de Sächsische Schweiz?

De Sächsische Schweiz is gelegen tussen het zuiden van Dresden en de Tsjechische grens. Het Duitse deel van het natuurgebied loopt dan ook over in een Tsjechisch deel, wat ook wel bekend staat als de Böhmische Schweiz. De regio bestaat uit indrukwekkende rotspartijen, bosrijke gebieden en rivier de Elbe die je tijdens wandelingen regelmatig voorbij ziet stromen.

Bezoek hier diverse klofen, pitoreske dorpjes en talloze wandelroutes. Heb je pech en last van slecht weer? Dan is de binnenstad van Dresden zeker de moeite waard. Met leuke bezienswaardigheden en twee paleizen is hier altijd wat te beleven.Trein Dresden sächsische schweiz

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Nieuwe directe trein naar München in 2025

Nieuwe directe trein naar München in 2025

NS en Deutsche Bahn (DB) hebben aangekondigd dat ze vanaf 2025 een dagelijkse rechtstreekse ICE-treindienst willen introduceren van Amsterdam naar München. De twee spoorwegmaatschappijen zien een groeiende vraag naar reizen naar de derde grootste stad van Duitsland in...

Directe trein naar Zwitserland verdwijnt

Directe trein naar Zwitserland verdwijnt

Het zomerseizoen markeert het einde van een tijdperk voor treinreizigers vanuit Nederland naar Zwitserland, met de aankondiging dat de dagelijkse treindienst van Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar Basel niet langer zal worden voortgezet. De Duitse spoorwegen hebben...

Picardië per trein: natuur, kastelen en de kust

Picardië per trein: natuur, kastelen en de kust

Picardië, gelegen in het noorden van Frankrijk, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige landschappen en charmante dorpjes. Van middeleeuwse kathedralen tot adembenemende kustplaatsen, hier zijn enkele bestemmingen die je niet mag missen tijdens een bezoek...

Pin It on Pinterest