Trein naar Odense

Odense is een grote stad in Denemarken vernoemd naar de oppergod van de Noormannen; Odin. Centraal gelegen op eiland Funen is Odense een prachtige bestemming voor vakantiegangers. De treinreis naar Odense is goed te doen. Vanuit Nederland ben je met 3 keer overstappen op dit prachtige eiland in Denemarken. Treinkaartjes naar Odense koop je al voor 37 euro (2e klas) en 69 euro (1e klas). Ook met de trein naar Odense? Boek je tickets dan online zonder boekingskosten tot 90 dagen vooruit.

Met de trein naar Odense

Het lijkt niet de meest voor de hand liggende reisoptie, maar de trein naar Odense is een prachtig alternatief voor de auto of het vliegtuig. De reis op zich is al een hele bezienswaardigheid en de vakantie begint vaak al bij het instappen. Reis duurzaam, ontspannen en comfortabel met de trein naar Odense.

Vanuit Nederland reis je eerst per IC Berlijn of ICE International naar Hamburg Hbf. Vervolgens stap je over op de directe trein naar Odense! Met een reistijd van ongeveer 9.19 uur zit je in hartje centrum en heb je al prachtige landschappen voorbij zien flitsen.

Treinticket Odense

Meest geboekt naar Odense

Hieronder treft u de meest geboekte treinreizen naar Odense.

TrajectTarief
Amsterdam – Odense€ 49
Schiphol – Odense€ 59
Rotterdam – Odense€ 59
Utrecht – Odense€ 59
Groningen – Odense€ 49
Tilburg – Odense€ 59
Eindhoven – Odense€ 59

Stedentrip Odense? Leuk!

Odense is een  Niet alleen zijn diverse leuke bestemmingen in Denemarken goed bereikbaar vanaf deze plaats, maar er zijn tal van bezienswaardigheden te vinden in de omgeving.

Sankt Knuds Kirke

De kathedraal van koning Canute IV en broer Benedikt die hier zijn vermoord in 1082. De gemartelde koning is later heilig verklaard en wordt door de katholieke kerk gezien als patroonheilige voor Denemarken.

Standbeeld van Hans Christian Andersen

Je komt deze bekende schrijver vaker tegen in Denemarken, maar Odense is werkelijk de geboorteplaats van Hans Christian Andersen. De beroemde sprookjesschrijver schreef klassiekers als ‘De Kleine Zeemeermin’,  ‘Prinses op de erwt’ en ‘Duimelijntje’. Een standbeeld van de schrijver is in Odense te vinden.

Stadhuis van Odense

Het stadhuis in Odense stamt uit 1480 en is in gotische stijl gebouwd. Er zijn zowel voor- als tegenstanders van de bezienswaardigheid in Odense. De één vind het oerlelijk, terwijl de ander het juist heel mooi vindt.

Nog veel meer!

  • Boottocht door de stad
  • Tinnen Soldaat
  • Klimpark Funky Monkey Park (kinderen moeten minimaal 1.20 meter zijn)
  • Odense Bys Museum
  • Montergarden Museum
  • Hans Christian Anders Museum
  • Brandts Passage en Museum

FAQ: Odense

Wat is de prijs van een treinkaartje naar Odense?

Treintickets naar Odense zijn vanaf 37 euro (2e klas) en 69 euro (1e klas) per enkele reis verkrijgbaar.

Wat is de reistijd per trein naar Odense?

Vanaf Amsterdam CS reis je per trein naar Odense met een reistijd van 9.19 uur.

Hoe bestel ik goedkope treinkaartjes naar Odense?

Treinkaartjes zijn online te boeken bij diverse aanbieders, zoals NS International, TheTrainLine, Deutsche Bahn en B-Europe. Wij hebben natuurlijk de voordeligste optie geselecteerd. Treintickets naar Odense boek je 3 tot 4 maanden voor vertrek tegen het voordeligste tarief.

Met welke trein naar Odense?

Dagelijks vertrekken er treinen van IC Berlijn en ICE International richting Duitsland. Op station Hamburg Hbf stap je over op de trein naar Odense.

Mooiste bossen in Frankrijk per trein

Mooiste bossen in Frankrijk per trein

Frankrijk kent veel prachtige bosrijke natuurgebieden. De diversiteit van boomsoorten is enorm en zijn vaak eeuwenoud. Ben jij ook een natuurliefhebber, en heb je de Nederlandse bossen inmiddels wel gezien? Dan is het goed om te weten dat er in Frankrijk veel mooie...

5x fietsen in Frankrijk met de trein

5x fietsen in Frankrijk met de trein

Ben je een liefhebber van fietsen én Frankrijk? Wij hebben de 5 mooiste Franse fietsgebieden voor je geselecteerd. Door langgestrekte lavendelvelden en pittoreske Franse dorpjes of steden. Het land herbergt ontzettend veel mooie regio’s die je bij uitstek met de fiets...

5 Mooiste stranden in Frankrijk per trein

5 Mooiste stranden in Frankrijk per trein

Natuurlijk ben je benieuwd naar de 5 mooiste stranden van Frankrijk die je met de trein kan bereiken! Zeker als je binnenkort een leuke stedentrip of zomervakantie met de trein wilt plannen naar La Douce France. Bijvoorbeeld naar Corsica, Normandië of Frans Baskenland. De Franse stranden bezoek je niet alleen in het zomerseizoen. Ook in het najaar én in de winter ademen ze sfeer uit.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders