Trein naar Odense

Odense is een grote stad in Denemarken vernoemd naar de oppergod van de Noormannen; Odin. Centraal gelegen op eiland Funen is Odense een prachtige bestemming voor vakantiegangers. De treinreis naar Odense is goed te doen. Vanuit Nederland ben je met 3 keer overstappen op dit prachtige eiland in Denemarken. Treinkaartjes naar Odense koop je al voor 37 euro (2e klas) en 69 euro (1e klas). Ook met de trein naar Odense? Boek je tickets dan online zonder boekingskosten tot 90 dagen vooruit.

Met de trein naar Odense

Het lijkt niet de meest voor de hand liggende reisoptie, maar de trein naar Odense is een prachtig alternatief voor de auto of het vliegtuig. De reis op zich is al een hele bezienswaardigheid en de vakantie begint vaak al bij het instappen. Reis duurzaam, ontspannen en comfortabel met de trein naar Odense.

Vanuit Nederland reis je eerst per IC Berlijn of ICE International naar Hamburg Hbf. Vervolgens stap je over op de directe trein naar Odense! Met een reistijd van ongeveer 9.19 uur zit je in hartje centrum en heb je al prachtige landschappen voorbij zien flitsen.

Treinticket Odense

Meest geboekt naar Odense

Hieronder treft u de meest geboekte treinreizen naar Odense.

Traject Tarief
Amsterdam – Odense € 49
Schiphol – Odense € 59
Rotterdam – Odense € 59
Utrecht – Odense € 59
Groningen – Odense € 49
Tilburg – Odense € 59
Eindhoven – Odense € 59

Stedentrip Odense? Leuk!

Odense is een  Niet alleen zijn diverse leuke bestemmingen in Denemarken goed bereikbaar vanaf deze plaats, maar er zijn tal van bezienswaardigheden te vinden in de omgeving.

Sankt Knuds Kirke

De kathedraal van koning Canute IV en broer Benedikt die hier zijn vermoord in 1082. De gemartelde koning is later heilig verklaard en wordt door de katholieke kerk gezien als patroonheilige voor Denemarken.

Standbeeld van Hans Christian Andersen

Je komt deze bekende schrijver vaker tegen in Denemarken, maar Odense is werkelijk de geboorteplaats van Hans Christian Andersen. De beroemde sprookjesschrijver schreef klassiekers als ‘De Kleine Zeemeermin’,  ‘Prinses op de erwt’ en ‘Duimelijntje’. Een standbeeld van de schrijver is in Odense te vinden.

Stadhuis van Odense

Het stadhuis in Odense stamt uit 1480 en is in gotische stijl gebouwd. Er zijn zowel voor- als tegenstanders van de bezienswaardigheid in Odense. De één vind het oerlelijk, terwijl de ander het juist heel mooi vindt.

Nog veel meer!

  • Boottocht door de stad
  • Tinnen Soldaat
  • Klimpark Funky Monkey Park (kinderen moeten minimaal 1.20 meter zijn)
  • Odense Bys Museum
  • Montergarden Museum
  • Hans Christian Anders Museum
  • Brandts Passage en Museum

FAQ: Odense

Wat is de prijs van een treinkaartje naar Odense?

Treintickets naar Odense zijn vanaf 37 euro (2e klas) en 69 euro (1e klas) per enkele reis verkrijgbaar.

Wat is de reistijd per trein naar Odense?

Vanaf Amsterdam CS reis je per trein naar Odense met een reistijd van 9.19 uur.

Hoe bestel ik goedkope treinkaartjes naar Odense?

Treinkaartjes zijn online te boeken bij diverse aanbieders, zoals NS International, TheTrainLine, Deutsche Bahn en B-Europe. Wij hebben natuurlijk de voordeligste optie geselecteerd. Treintickets naar Odense boek je 3 tot 4 maanden voor vertrek tegen het voordeligste tarief.

Met welke trein naar Odense?

Dagelijks vertrekken er treinen van IC Berlijn en ICE International richting Duitsland. Op station Hamburg Hbf stap je over op de trein naar Odense.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Vandaag 50% korting op treinkaartjes!

Vandaag 50% korting op treinkaartjes!

Plannen om morgen met de trein te reizen? Koop dan vandaag nog uw Dagretour Daluren en profiteer van 50% korting op uw treinreis! Deze exclusieve aanbieding is alleen vandaag verkrijgbaar en geeft u de mogelijkheid om voordelig te reizen op woensdag 24 juli 2024....

Plekken in Nederland om Zeevonk te spotten

Plekken in Nederland om Zeevonk te spotten

Stel je voor: een warme zomernacht, een rustig kabbelende zee en plotseling licht het water op in een betoverend blauw schijnsel. Dit is geen scène uit een fantasiefilm, maar de magische wereld van zeevonk, een natuurlijk fenomeen dat ook aan de Nederlandse kust te...

Betoverende Nachtvlinderwandelingen: Beleef magische Zomeravonden

Betoverende Nachtvlinderwandelingen: Beleef magische Zomeravonden

Terwijl de zon ondergaat en de schemering invalt, ontwaakt een verborgen wereld vol betovering. Nachtvlinders, met hun delicate vleugels en mysterieuze patronen, fladderen door de zomerse duisternis. Trek je wandelschoenen aan en laat je meevoeren op een betoverende...

Pin It on Pinterest