Trein naar de Ninglinspo-wandeling

Hou je van wandelen en wil je een andere omgeving ontdekken? Wat dacht je van wandelroute Ninglinspo in de Belgische Ardennen. De Ninglinspo-wandeling is bekend om zijn schilderachtige schoonheid, met helderblauw water, watervallen, rotsachtige paden en groene bossen. De wandeling is erg gewild en vereist enige fysieke inspanning, maar dit weerhoudt menig natuurliefhebber niet om de wandeling te maken.

De Ninglinspo-wandeling is in alle seizoenen een geliefde plek voor zowel lokale inwoners, toeristen als wandelaars. Op drukke dagen kan het lastig zijn om de regio te bereiken of te parkeren. De trein is daarom een goed en leuk alternatief. Daarbij hoeft deze reis helemaal niet lang te duren en zijn treinkaartjes naar België tot 3 dagen voor vertrek voordelig verkrijgbaar.

Wandelen Ninglinspo

Per trein naar de Ninglinspo-wandelroute?

Reis allereerst per trein naar Luik, waarna je met één overstap naar Remouchamps rijdt. Hier kan je eventueel de bus pakken voor het laatste deel of je start direct met wandelen tot aan het begin van de wandelroute. Wandelen van Remouchamps naar Ninglinspo is 4 kilometer en duurt ongeveer 50 minuten. Per bus kost reist u in 6 tot 10 minuten naar het beginpunt van de wandeling.

Wandelroute Ninglinspo

De Ninglinspo-wandeling is een rondwandeling van ongeveer 6 km lang en volgt de loop van de rivier de Ninglinspo. Het pad kan rotsachtig en glad zijn, dus zorg voor geschikt schoeisel en wees voorzichtig tijdens het wandelen. Onderweg kom je prachtige watervallen, bruggen en schilderachtige uitzichten tegen. Vergeet niet om te genieten van de natuurlijke schoonheid en neem voldoende water en snacks mee voor onderweg.

De wandeling wordt vaak als gemiddeld beschouwd in termen van moeilijkheidsgraad. Het pad kan soms rotsachtig en modderig zijn, en er zijn enkele steile hellingen en trappen onderweg. Het vereist een redelijke fysieke conditie en goede wandelschoenen zijn aanbevolen.

Spectaculaire wandeling

De Ninglinspo-wandeling is bekend om zijn prachtige natuurlijke omgeving. Je loopt langs de Ninglinspo-rivier, die bekend staat om zijn heldere water en pittoreske watervallen. Het landschap bestaat uit rotsen, bossen en groene valleien, en biedt spectaculaire uitzichten op de omgeving.

Tijdens de wandeling steek je verschillende bruggen over en passeer je enkele indrukwekkende watervallen. De bruggen voegen een avontuurlijk element toe aan de wandeling, terwijl de watervallen prachtige fotomomenten bieden en een rustgevend geluid creëren.

Picknicken en toegankelijkheid

Langs de wandelroute zijn er verschillende picknickplaatsen waar je kunt genieten van een rustpauze en een hapje kunt eten te midden van de natuurlijke schoonheid van de omgeving.

Houd er rekening mee dat de Ninglinspo-wandeling een natuurlijk pad is en niet geschikt is voor rolstoelen of kinderwagens. Ook kunnen sommige delen van het pad glad zijn, vooral tijdens regenachtige periodes. Wees voorzichtig en draag geschikt schoeisel.

Eetgelegenheden in de buurt

Ontdek deze 4 overheerlijke eetgelegenheden nabij wandelroute Ninglinspo.

  1. Taverne-Restaurant Le Rouge Gorge: Dit restaurant ligt in Remouchamps, vlakbij het treinstation, en staat bekend om zijn gezellige sfeer en heerlijke gerechten. Ze serveren Belgische en Franse gerechten, zoals steaks, wildgerechten en visgerechten, evenals vegetarische opties. Het restaurant heeft ook een terras waar je kunt genieten van een maaltijd in de buitenlucht.
  2. Auberge du Ninglinspo: Dit restaurant is gelegen in het dorpje Sedoz, vlakbij de Ninglinspo-wandeling. Het is een traditionele herberg met een rustieke sfeer en biedt gerechten uit de Belgische en Franse keuken, met nadruk op streekgerechten. Ze hebben een menu dat seizoensgebonden en lokaal geïnspireerd is, met verse ingrediënten.
  3. Brasserie-Restaurant Le Pont de l’Oie: Dit restaurant ligt in Aywaille, een nabijgelegen stadje, en is bekend om zijn Franse keuken met een moderne twist. Ze bieden een gevarieerd menu met gerechten zoals steak, visgerechten, salades en pasta’s. Het restaurant heeft een mooi terras aan de rivier de Amblève, waar je kunt genieten van het uitzicht tijdens het eten.
  4. Bistrot de Terroir: Dit is een charmant restaurant in het dorpje Nonceveux, niet ver van de Ninglinspo-wandeling. Het is gespecialiseerd in traditionele Belgische gerechten, zoals stoofvlees, konijn en vol-au-vent. Het restaurant heeft een warme en gastvrije sfeer en biedt ook een selectie van lokale bieren.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Steenwijk: Koloniën van Weldadigheid

Steenwijk: Koloniën van Weldadigheid

Ontdek de Koloniën van Weldadigheid, de binnenlandse landbouwkoloniën voor armoedebestrijding uit de 19e eeuw. Duizenden armen uit de steden kregen hier onderdak en onderwijs maar werden in toenemende mate beperkt in hun vrijheid van handelen. Nog altijd vind je hier...

Toerisme De Baronie: hou van ’t goeie leven

Toerisme De Baronie: hou van ’t goeie leven

Het leven is goed in gemoedelijk en bourgondisch Brabant, zeker in het groene gebied dat ligt tussen de steden Breda, Tilburg en de Belgische grens. Hier houden we van ’t goeie leven, van op het gemakje genieten, jezelf verwonderen over al dat moois dat deze regio zo...

Ontdek het prachtige Binnenste Buitenland in Berg en Dal

Ontdek het prachtige Binnenste Buitenland in Berg en Dal

Misschien was u van plan in Frankrijk te kamperen, naar Turkije te vliegen of een huttentocht te maken in Zwitserland. Ook deze zomer brengen veel mensen door in Nederland. Als u ook in Nederland blijft, is dit een mooi moment om het Binnenste Buitenland in Berg en...

Pin It on Pinterest