Treinvakantie Scandinavië: Reis met de trein door Scandinavië

  • ☑️ Treinvakantie Scandinavië
  • ☑️ 19 dagen (17 overnachtingen)
  • ☑️ Complete rondreis
  • ☑️ Ferry, hotel en treinkaartjes inbegrepen

Scandinavië, een regio waar prachtige historische steden afwisselen met indrukwekkende natuurlandschappen. Ontdek het beste van de regio met deze treinvakantie Scandinavië. Zo reis je onder meer naar de verschillende hoofdsteden, ontdek je de fjorden en proef je de heerlijke keuken.

Complete Vakantie Scandinavie

Reisroute: Treinvakantie Scandinavië

Dag 1 Groningen – Kristiansand

Begin je reis vanuit Nederland en maak de oversteek per ferry naar Kristiansand, de eerste tussenstop tijdens je treinvakantie Scandinavië. Overnachten doe je tijdens de oversteek waarna je ´s ochtends helemaal fris aan je ontdekkingstocht kan beginnen.

Dag 2 Kristiansand – Stavanger

Begin je treinvakantie met een verkenning van de stad Kristiansand vooraleer je per trein richting Stavanger spoort. Deze treinreis loopt langs de kust, dwars door valleien en bossen waarbij je meteen een eerste indruk krijgt van de natuurpracht van Noorwegen. Na een reis van drie uur kom je aan in Stavanger, de toegangspoort tot de fjorden van Noorwegen.

Dag 3 Stavanger

Stavanger is het ideale beginpunt om de Noorse fjorden te verkennen. Ontdek het oude centrum Gamle Stavanger te voet waar de typische Noorse eeuwen daterende uit de 18e eeuw de blikvanger zijn. Struin door de haven en probeer een van de vele visgerechtjes in de restaurants aan de haven.

Dag 4 Stavanger – Bergen

De fjorden verken je het beste per boot. Met een boottocht van zo´n vijf uur reis je langs enkele indrukwekkende fjorden richting Bergen. Eens aangekomen heb je nog ruim de tijd om een eerste kennismakingstocht in de stad te maken.

Dag 5 Bergen

Ontdek de stad Bergen met een bezoek aan de kleurrijke huisjes van Bryggen of neem de kabellift naar de bergtop Floyen voor een prachtig uitzicht over de stad. Vanaf hier kan je eveneens mooie wandelingen maken door bossen, langs meren of naar hogere uitzichtpunten.

Dag 6 Bergen – Oslo

Uiteraard mag de mooiste treinreis niet ontbreken in deze treinvakantie Scandinavië. Onderweg van Bergen naar Oslo maak je een treinrit op de beroemde Flam Railway. Een rit waarbij je zo´n 800 meter afdaalt met een percentage van maar liefst 55%. Spannend en adembenemend tegelijkertijd. Breng nog wat tijd door in het stadje Flam vooraleer je verder reist met de trein naar Oslo.

Dag 7 Oslo

Bij een treinvakantie Scandinavië kan een bezoek aan Oslo niet ontbreken. Bezoek een van de musea op het museumeiland Bygdoy of ga winkelen in de winkelstraat Karl Johans Gate. Genieten van de zon op een terrasje kan in de wijk Grünerløkka.

Dag 8 Oslo – Trondheim

Vandaag reis je per trein verder langs de Dovre-spoorlijn, een reis die je langs enkele van de mooiste nationale parken van Noorwegen brengt. ´s Avonds geniet je van een heerlijk diner aan de Noorse kust.

Dag 9 Trondheim – Ostersund

Vandaag heb je tijd om de oude wijk Bakklandet van Trondheim te verkennen vooraleer je verder met de trein reist naar het Zweedse Ostersund. In totaal ben je vijf uur onderweg waarbij je kan genieten van de veranderende landschappen. Eens aangekomen kan je meteen een restaurant zoeken om de Zweedse keuken uit te proberen.

Dag 10 Östersund – Örnsköldsvik

De treinvakantie Scandinavië gaat verder in de richting van Örnsköldvik. Deze stad ligt aan de oostkust van Zweden. Na een treinrit van vijf uur heb je nog voldoende tijd om deze te verkennen.

Dag 11 – Örnsköldsvik

Vandaag heb je nog een dag extra de tijd om de stad die deel uit maakt van de Höga Kusten te ontdekken. Het Skuleskogen Nationaal Park is ideaal om te wandelen in de bossen en langs meren en te ontspannen in de Zweedse natuur.

Day 12 – Örnsköldsvik – Stockholm

Deze lange treinreis brengt je naar de Zweedse hoofdstad Stockholm. ´s Avonds kun je genieten van een heerlijk diner in de stad.

 Trein Scandinavie

Dag 13 Stockholm

Stockholm is een ideale mix van leuke winkeltjes, interessante musea en historische straatjes. Deze vind je in de oude stad Gamla Stan. Vergeet ook de Zweedse traditie fika niet: drinken van een koffie met een gebak.

Dag 14 Stockholm – Göteborg

Van Stockholm gaat de treinvakantie Scandinavië verder naar Göteborg, gelegen aan de westkust. De perfecte bestemming om visgerechten te proberen.

Dag 15 Göteborg

Vandaag kan je een hele dag spenderen in deze prachtige stad. Geniet van een terrasje, de heerlijke visgerechten of ga relaxen in een van de stadsparken. Actievelingen kunnen de archipel van Göteborg verkennen.

Dag 16 Göteborg – Lund

Je vertrekt verder richting het zuiden van Zweden, naar Lund meerbepaald aan de grens met Denemarken. Deze universiteitsstad is een van de oudste van het land en zeker een bezoek waard.

Dag 17 Lund – Kopenhagen

Je ontdekt een derde land tijdens deze treinvakantie Scandinavië: Denemarken. Binnen het uur sta je met de trein in de hoofdstad Kopenhagen. Een favoriet onder de stedentripjes.

Dag 18 Kopenhagen

Na een korte eerste verkenning heb je vandaag een hele dag in Kopenhagen. Bezoek het populaire gedeelte Nyhavn met de gekleurde panden of bezoek de Tivoli Garden.

Dag 19 Aankomst

Vanuit Kopenhagen reis je met de trein terug naar Nederland.

Treinrondreis Scandinavie

Waar overnachten

Naast een overnachting op de ferry naar Noorwegen waar je in comfortabele kajuiten verblijft, spendeer je de nacht telkens in luxueuze hotels. Deze hotelkamers zijn voorzien van zachte bedden, de nodige faciliteiten en inclusief ontbijt.

Hoogtepunten van treinrondreis Noorwegen

  • Bezoek prachtige steden zoals, Bergen, Oslo, Stockholm en Kopenhagen.
  • Geniet van de landschappen terwijl je de landen verkent met de trein
  • Maak een treinrit op de Flam Railway.

 

 

Treinrondreis Oostzee door Oost Europa

Treinrondreis Oostzee door Oost Europa

Een treinrondreis langs de Oostzee gaat voor blijvende herinneringen zorgen. Deze reis is zo uitgestippeld, dat je langs de meest memorabele locaties komt. Qua cultuur én natuur. Een reis van meer dan 3 weken die je niet snel gaat vergeten. Ook Oost-Europa is namelijk...

Treinrondreis Italië – Oostenrijk

Treinrondreis Italië – Oostenrijk

Een treinrondreis door Italië en Oostenrijk levert hoe dan ook een unieke ervaring op. Deze landen staan bekend als ware vakantieoorden. Er valt zoveel te zien. Er is dan haast geen betere manier te bedenken dan om er met een trein doorheen te reizen. Waarom...

Treinrondreis Engeland – Schotland

Treinrondreis Engeland – Schotland

Een treinrondreis door Engeland en Schotland is om meerdere redenen een absolute aanrader. Vooral de laatste jaren zijn er steeds meer mensen die deze kant op trekken. De combinatie van natuur en unieke architectuur is er één die je niet vaak ziet. Waarom...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders