Treinvakantie Engeland – Schotland: rondreis door Groot-Brittannië

  • ☑️ Treinvakantie Engeland – Schotland
  • ☑️ 16 dagen (15 nachten)
  • ☑️ Complete rondreis
  • ☑️ Hotel en treinkaartjes inbegrepen

Fan van cultuur, geschiedenis en prachtige landschappen? Met deze treinvakantie Engeland en Schotland reis je langs enkele van de mooiste steden van Groot-Brittannië. Dwaal door de middeleeuwse straten van Edinburgh, bewonder de pracht van de universiteit van Oxford of de bezienswaardigheden van een wereldstad als Londen.

Londen Treinvakantie

Reisroute van treinvakantie door Engeland en Schotland

Dag 1: Nederland – Londen

Je treinrondreis Engeland en Schotland begint in Amsterdam waar je de trein neemt naar de Britse hoofdstad: Londen. Bij aankomst kun je alvast even rondwandelen in Westminster of een musea bezoeken. De treinkaartjes naar Londen St Pancras zijn natuurlijk inbegrepen.

Dag 2: Londen

Vandaag heb je een hele dag om Londen te ontdekken. Bezoek een van de vele gratis musea of bewonder bezienswaardigheden als de Big Ben, Tower Bridge, London Tower en meer. Relaxen kan in Hyde park.

Dag 3: Londen – Oxford

Vanuit Londen begint je treinvakantie Engeland pas echt. Neem de trein richting Oxford. Je maakt echter een tussenstop in Salisbury waar een bezoek aan Stonehenge je wacht.

Dag 4: Oxford

Oxford is de stad waar je de oudste en beroemdste universiteit van Engeland vindt. Door de prachtige architectuur is de Christ Church University ook gebruikt geweest als setting voor de Harry Potter films.

Dag 5: Oxford – Llandudno

Vandaag zet je je treinvakantie Engeland verder richting Llandudno, een van de mooiste badplaatsen in Noord-Wales. Wandel op de promenade of maak de klim naar de Great Orme voor een uitzicht over de stad.

Dag 6: Llandudno – Betws-y-Coed

Vanaf Llandudno is het maar een korte treinreis richting Betws-y-Coed. Dit gezellige dorp is de toegangspoort tot Snowdonia, het nationale park waar onder meer de hoogste berg van Wales is gelegen. Maak er een wandeling, ga ziplinen of bezoek een van de gezellige winkeltjes of pubs. ´s Avonds pak je de trein terug naar Llandudno.

Dag 7: Llandudno – York

Vandaag reis je vier tot vijf uur met de trein waarbij je passeert aan enkele prachtige landschappen die zo typisch zijn voor Wales en Engeland. Eindbestemming van de treinreis is York, een middeleeuwse stad die erg bewaard is gebleven. Eten kan in een lokale pub.

Dag 8: York – Newcastle

Vooraleer je je treinrondreis Engeland verderzet heb je nog de tijd om York te bezichtigen. Wandel doorheen de gezellige kasseien straatjes omringd door oude panden uit het Victoriaanse tijdperk. Of doe mee aan de tea-time.

Dag 9: Newcastle

In havenstad Newcastle kan je een hele dag rondslenteren en de hoogtepunten bezoeken. Maak een wandeling langs de rivier of bezoek een van de vele musea die de stad rijk is.

Dag 10: Newcastle – Edinburgh

Vanuit Newcastle sporen we verder richting Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. Misschien wel een van de mooiste steden tijdens deze treinrondreis Schotland. Maak een eerste kennismaking met de stad en ga eten in een lokale pub.

Dag 11: Edinburgh

Bezoek de Royal Mile waar op het einde Edinburgh Castle uittorent boven de stad. Of wandel naar Arthurs Seat voor een verbluffend uitzicht.

Dag 12: Edinburgh – Inverness

Vanuit Edinburg reis je vandaag verder naar het noorden. Inverness wordt wel eens de Capital of the Highlands genoemd. Onderweg passeer je dan ook de mooiste Schotse landschappen.

Dag 13: Inverness – Kyle of Lochalsh Kyle of Lochalsh – Inverness

Vandaag maak je met de trein een daguitstap naar Kyle of Lochalsh. Dit dorpje biedt prachtige uitzichten op Isle of Skye die je aan de overkant ziet liggen. Onderweg kun je uitstappen in Plockton, waar een wandeling naar Coral Beach erg de moeite is!

Dag 14: Inverness – Glasgow

Je treinvakantie Schotland gaat verder richting Glasgow. De stad is de grootste in Schotland en heeft een andere sfeer dan Edinburgh. Hier gaat geschiedenis en moderne architectuur hand in hand.

Dag 15: Glasgow

Tijdens deze volledige in Glasgow kun je diverse musea bezoeken, dineren in gezellige pubs  of een bezoek brengen aan een whisky distilleerderij.

Dag 16: Glasgow – Amsterdam

Je treinrondreis Engeland en Schotland zit er op! Vandaag reis je per trein terug naar Amsterdam via Londen.

Waar overnachten

Tijdens deze treinrondreis Engeland en Schotland spendeer je de nacht telkens in luxueuze hotels. Deze hotelkamers zijn voorzien van zachte bedden, de nodige faciliteiten en inclusief ontbijt.

Hoogtepunten van treinrondreis Engeland en Schotland

  • Bezoek prachtige steden zoals Londen, Oxford en Edinburgh.
  • Ontdek de prachtige landschappen per trein
  • Dineer in gezellige pubs
Treinrondreis Oostzee door Oost Europa

Treinrondreis Oostzee door Oost Europa

Een treinrondreis langs de Oostzee gaat voor blijvende herinneringen zorgen. Deze reis is zo uitgestippeld, dat je langs de meest memorabele locaties komt. Qua cultuur én natuur. Een reis van meer dan 3 weken die je niet snel gaat vergeten. Ook Oost-Europa is namelijk...

Treinrondreis Italië – Oostenrijk

Treinrondreis Italië – Oostenrijk

Een treinrondreis door Italië en Oostenrijk levert hoe dan ook een unieke ervaring op. Deze landen staan bekend als ware vakantieoorden. Er valt zoveel te zien. Er is dan haast geen betere manier te bedenken dan om er met een trein doorheen te reizen. Waarom...

Treinrondreis Engeland – Schotland

Treinrondreis Engeland – Schotland

Een treinrondreis door Engeland en Schotland is om meerdere redenen een absolute aanrader. Vooral de laatste jaren zijn er steeds meer mensen die deze kant op trekken. De combinatie van natuur en unieke architectuur is er één die je niet vaak ziet. Waarom...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders