Treinrondreis Schotland

Een treinrondreis door Schotland heeft veel te bieden. De Schotse Hooglanden zijn bovendien per trein heel goed te ontdekken. Kies daarom voor een unieke ervaring in Noordwest-Europa op een gedeelte van een indrukwekkend eiland.

Treinrondreis Schotland

Waarom treinrondreis door Schotland?

Een treinrondreis door Schotland staat dus bol van de unieke elementen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:

  • Adembenemende landschappen: De adembenemende landschappen van Schotland zorgen hoe dan ook voor een blijvende herinnering. Het uitgestrekte groen met de vele heuvels leveren een uniek visueel plaatje op.

  • Prachtige steden: Daarnaast kijk je ook in de steden je ogen uit. Van het historisch prachtige Inverness tot aan het iconische Edinburgh. Qua stedelijke gebieden ga je je bepaald niet snel vervelen.

  • Typisch Schotse cultuur: De typisch Schotse cultuur moet je een keer van dichtbij meegemaakt hebben. Van overheerlijke Whisky tot aan de herkenbare muziekstijl. Waar kijk jij het meest naar uit?

Schotland per Trein

Reisschema treinrondreis Schotland

Het reisschema van de treinrondreis door Schotland ziet er als volgt uit:

DAG 1: IJmuiden – Newcastle

Je reis door Schotland begint met een boottocht vanuit IJmuiden. Het gaat hier om de nachtboot naar Newcastle. Geniet van een bioscoop en restaurant aan boord, alvorens je de volgende dag in Engeland aankomt.

DAG 2: Newcastle – Inverness

Op dag 2 kom je in de ochtend aan. Geniet van een overheerlijk ontbijt, alvorens je de trein opstapt richting Inverness. Dit is de hoofdstad van de Hooglanden. Na een 5 uur durende treinrit vol adembenemende landschappen heb je in de avond de tijd om de stad te ontdekken.

DAG 3: Inverness

De derde dag biedt echter pas echt de vrijheid om alles in Inverness mee te pakken. Het Inverness Castle en het Inverness Museum & Art Gallery moeten zeker bovenaan je to do-lijstje prijken. Hetzelfde geldt natuurlijk voor het meer van Loch Ness. Pak het Urquhart Castle nog even mee alvorens je de dag afsluit met een lekkere avondmaal en een bezoekje aan de pub.

DAG 4: Inverness – Kyle of Lochnalsh – Inverness

Kyle of Lochnalsh geniet vooral veel bekendheid dankzij de aanwezige brug naar Isle of Skye. Een locatie die uitermate geschikt is voor een bijzondere wandeling, omgeven door prachtige natuur. Onderweg naar Kyle of Lochnalsh kun je nog een tussenstop maken in Plockton. Hier vind je namelijk Coral Beach, waar blauw water, wilde rotsen en groene planten een sfeervolle omgeving opleveren.

Treinvakantie Schotland

DAG 5: Inverness – Fort William

Op dag 5 reis je met de bus verder naar Fort William. Dit afgelegen fort is omringd door prachtig water. Wie weet kom je zelfs nog dolfijnen tegen. Ook een bezoekje aan het Lochaber Geopark ligt binnen de mogelijkheden.

DAG 6: Fort William – Mallaig

Hierna pak je opnieuw de trein, deze keer naar Mallaig. Als traditioneel vissersdorp staat het ook bekend om de Jacobite stoomtrein. Je rijdt namelijk over het treintraject waar de Harry Potter Hogwarts Express overheen reed.

DAG 7: Mallaig – Edinburgh

Na een treinreis van 6,5 uur kom je op dag 7 aan in Edinburg. ‘Old Town’ biedt vanaf Calton Hill een onvergetelijke zonsondergang. Deze heuvel is een fantastische plek om jouw bezoek aan Edinburgh te beginnen en zal een onvergetelijk moment zijn, tijdens jouw treinrondreis door Schotland.

DAG 8: Edinburgh

Op de achtste dag van de treinvakantie door Schotland heb je zeeën van tijd om Edinburg nader te onderzoeken. Zo bulkt het van de bezienswaardigheden. Wat dacht je van Het National Museum of Scotland, het Edinburgh Castle en Princess Street?

DAG 9: Edinburgh – Newcastle

Na een laatste ochtend in Edinburgh is het in de middag tijd voor de terugreis naar Newcastle. Hier pak je dezelfde nachtboot als op de heenreis, waarop je heerlijk comfortabel nageniet van je vakantie.

DAG 10: Aankomst IJmuiden

Op dag 10 zit de treinrondreis door Schotland er echt op en keer je terug in IJmuiden. Gelukkig heb je de foto’s nog!

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Dat Frankrijk mooi is, hadden veel Nederlanders al ontdekt. Het is ook niet voor niets dat Frankrijk al jaren één van de meest bezochte landen is door Nederlandse toeristen. Om dit in stand te houden zijn treinverbindingen sterk verbeterd. Zo is bijna elke bestemming...

5x Mountainbiken in Frankrijk

5x Mountainbiken in Frankrijk

Mountainbiken in Frankrijk is altijd een goed idee. De natuur is hier verrassend, ongerept en uitdagend. Zowel beginnende als gevorderde mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen. Frankrijk kent ontzettend veel mooie trails en routes. Daarvoor hoef je niet lang te reizen. De verschillende regio’s zijn goed bereikbaar. Zowel met de auto als ontspannen met de trein.

5 mooiste stranden in Duitsland

5 mooiste stranden in Duitsland

Wil je dit jaar dichtbij huis op vakantie? Bezoek dan zeker één van deze 5 mooiste stranden van Duitsland. Ook ons buurland heeft veel te bieden als het gaat om zon, zee en strand. Zoals het prachtige Timmendorfer strand in het noorden van Duitsland of Sylt ten zuiden van Denemarken. Duitsland is daarbij ook nog eens ontzettend makkelijk te bereiken.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders