Treinrondreis Schotland

  • ☑️ Treinrondreis door Schotland
  • ☑️ 10 dagen (9 nachten)
  • ☑️ Complete rondreis
  • ☑️ Hotel en treinkaartjes inbegrepen

Een treinrondreis door Schotland heeft veel te bieden. De Schotse Hooglanden zijn bovendien per trein heel goed te ontdekken. Kies daarom voor een unieke ervaring in Noordwest-Europa op een gedeelte van een indrukwekkend eiland.

Treinrondreis Schotland

Waarom treinrondreis door Schotland?

Een treinrondreis door Schotland staat dus bol van de unieke elementen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:

  • Adembenemende landschappen: De adembenemende landschappen van Schotland zorgen hoe dan ook voor een blijvende herinnering. Het uitgestrekte groen met de vele heuvels leveren een uniek visueel plaatje op.
  • Prachtige steden: Daarnaast kijk je ook in de steden je ogen uit. Van het historisch prachtige Inverness tot aan het iconische Edinburgh. Qua stedelijke gebieden ga je je bepaald niet snel vervelen.
  • Typisch Schotse cultuur: De typisch Schotse cultuur moet je een keer van dichtbij meegemaakt hebben. Van overheerlijke Whisky tot aan de herkenbare muziekstijl. Waar kijk jij het meest naar uit?

Schotland per Trein

Reisschema treinrondreis Schotland

Het reisschema van de treinrondreis door Schotland ziet er als volgt uit:

DAG 1: IJmuiden – Newcastle

Je reis door Schotland begint met een boottocht vanuit IJmuiden. Het gaat hier om de nachtboot naar Newcastle. Geniet van een bioscoop en restaurant aan boord, alvorens je de volgende dag in Engeland aankomt.

DAG 2: Newcastle – Inverness

Op dag 2 kom je in de ochtend aan. Geniet van een overheerlijk ontbijt, alvorens je de trein opstapt richting Inverness. Dit is de hoofdstad van de Hooglanden. Na een 5 uur durende treinrit vol adembenemende landschappen heb je in de avond de tijd om de stad te ontdekken.

DAG 3: Inverness

De derde dag biedt echter pas echt de vrijheid om alles in Inverness mee te pakken. Het Inverness Castle en het Inverness Museum & Art Gallery moeten zeker bovenaan je to do-lijstje prijken. Hetzelfde geldt natuurlijk voor het meer van Loch Ness. Pak het Urquhart Castle nog even mee alvorens je de dag afsluit met een lekkere avondmaal en een bezoekje aan de pub.

DAG 4: Inverness – Kyle of Lochnalsh – Inverness

Kyle of Lochnalsh geniet vooral veel bekendheid dankzij de aanwezige brug naar Isle of Skye. Een locatie die uitermate geschikt is voor een bijzondere wandeling, omgeven door prachtige natuur. Onderweg naar Kyle of Lochnalsh kun je nog een tussenstop maken in Plockton. Hier vind je namelijk Coral Beach, waar blauw water, wilde rotsen en groene planten een sfeervolle omgeving opleveren.

Treinvakantie Schotland

DAG 5: Inverness – Fort William

Op dag 5 reis je met de bus verder naar Fort William. Dit afgelegen fort is omringd door prachtig water. Wie weet kom je zelfs nog dolfijnen tegen. Ook een bezoekje aan het Lochaber Geopark ligt binnen de mogelijkheden.

DAG 6: Fort William – Mallaig

Hierna pak je opnieuw de trein, deze keer naar Mallaig. Als traditioneel vissersdorp staat het ook bekend om de Jacobite stoomtrein. Je rijdt namelijk over het treintraject waar de Harry Potter Hogwarts Express overheen reed.

DAG 7: Mallaig – Edinburgh

Na een treinreis van 6,5 uur kom je op dag 7 aan in Edinburg. ‘Old Town’ biedt vanaf Calton Hill een onvergetelijke zonsondergang. Deze heuvel is een fantastische plek om jouw bezoek aan Edinburgh te beginnen en zal een onvergetelijk moment zijn, tijdens jouw treinrondreis door Schotland.

DAG 8: Edinburgh

Op de achtste dag van de treinvakantie door Schotland heb je zeeën van tijd om Edinburg nader te onderzoeken. Zo bulkt het van de bezienswaardigheden. Wat dacht je van Het National Museum of Scotland, het Edinburgh Castle en Princess Street?

DAG 9: Edinburgh – Newcastle

Na een laatste ochtend in Edinburgh is het in de middag tijd voor de terugreis naar Newcastle. Hier pak je dezelfde nachtboot als op de heenreis, waarop je heerlijk comfortabel nageniet van je vakantie.

DAG 10: Aankomst IJmuiden

Op dag 10 zit de treinrondreis door Schotland er echt op en keer je terug in IJmuiden. Gelukkig heb je de foto’s nog!

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Vandaag 50% korting op treinkaartjes!

Vandaag 50% korting op treinkaartjes!

Plannen om morgen met de trein te reizen? Koop dan vandaag nog uw Dagretour Daluren en profiteer van 50% korting op uw treinreis! Deze exclusieve aanbieding is alleen vandaag verkrijgbaar en geeft u de mogelijkheid om voordelig te reizen op woensdag 24 juli 2024....

Plekken in Nederland om Zeevonk te spotten

Plekken in Nederland om Zeevonk te spotten

Stel je voor: een warme zomernacht, een rustig kabbelende zee en plotseling licht het water op in een betoverend blauw schijnsel. Dit is geen scène uit een fantasiefilm, maar de magische wereld van zeevonk, een natuurlijk fenomeen dat ook aan de Nederlandse kust te...

Betoverende Nachtvlinderwandelingen: Beleef magische Zomeravonden

Betoverende Nachtvlinderwandelingen: Beleef magische Zomeravonden

Terwijl de zon ondergaat en de schemering invalt, ontwaakt een verborgen wereld vol betovering. Nachtvlinders, met hun delicate vleugels en mysterieuze patronen, fladderen door de zomerse duisternis. Trek je wandelschoenen aan en laat je meevoeren op een betoverende...

Pin It on Pinterest