Treinrondreis Oostzee door Oost Europa

Een treinrondreis langs de Oostzee gaat voor blijvende herinneringen zorgen. Deze reis is zo uitgestippeld, dat je langs de meest memorabele locaties komt. Qua cultuur én natuur. Een reis van meer dan 3 weken die je niet snel gaat vergeten. Ook Oost-Europa is namelijk rijk aan unieke en mooie plekken. Tijdens de rondreis passeer je deze bijzondere en schitterende bestemmingen.

Waarom op treinvakantie langs de Oostzee?

Er zijn verschillende redenen voor de populariteit van een treinvakantie langs de Oostzee. Zo moet je denken aan:

  • Unieke omgeving: Langs de Oostzee barst het van de ongerepte natuur. Hierdoor kom je in aanraking met Baltische landschappen, unieke bergen en sfeervolle bebossing. Na deze trip kent Oost-Europa voor jou een stuk minder geheimen.
  • Sprookjesachtige steden: Het zijn vooral ook de sprookjesachtige steden die een grote aantrekkingskracht hebben. Zo kom je in een groot aantal verschillende landen. Duitsland, Oostenrijk, Polen, Finland, Slowakije, Estland, Letland en Litouwen staan allemaal op de planning.
  • Reizen per trein én boot: Tot slot reis je per trein én per boot. Hierdoor maak je de verschillende locaties vanuit verschillende perspectieven mee. Het benadrukt nog maar eens extra dat hier sprake is van een waar avontuur.

Treinrondreis Oostzee Oost Europa

 

Reisschema: treinrondreis Oostzee

Het reisschema van de treinrondreis langs de Oostzee ziet er als volgt uit:

DAG 1: Nederland – Wenen

De dag dat je richting Oost-Europa vertrekt is daar. In de avond vertrek je per nachttrein van Amsterdam naar Wenen. In een ongeveer 12 uur durende rit overbrug je al slapend het grootste gedeelte van de afstand.

Trein Wenen

DAG 2: Wenen

Op dag 2 heb je alle tijd om Wenen te ontdekken. De hoofdstad van Oostenrijk heeft veel te bieden. Van de beroemde Naschmarkt tot aan het paleis van de keizerin. Wat dacht je van Schloss Schönbrunn? Je kunt hier urenlang ronddwalen in de prachtige tuinen.

DAG 3: Wenen – Bratislava

De volgende dag heb je de ochtend en de middag in Wenen. Maak hier gebruik van met een bezoekje aan Schloss Belvedere of de Spittelberg. In de avond reis je in een uur verder naar Bratislava.

DAG 4: Bratislava

De hoofdstad van Slowakije is om meerdere redenen prachtig te noemen. Zo is er overal een mengelmoes van culturen en religies zichtbaar. Het stadhuis is hier een mooi voorbeeld van. Ga zeker ook even langs het nationale theater van Slowakije op het plein Hviezdoslavovo Námestie.

DAG 5: Bratislava – Hoge Tatra

Op de 5e dag reis je verder naar Hoge Tatra, een locatie middenin prachtig gebergte. Op de vele wandelpaden kijk je je ogen uit. Je gaat je hier geen moment vervelen!

DAG 6: Hoge Tatra

Het is absoluut de moeite waard om ook op dag 6 de natuur verder te verkennen. Kies bijvoorbeeld voor een hike naar de top van een berg voor een fenomenaal uitzicht. Goede kans dat je na een actieve dag heerlijk in slaap valt.

DAG 7: Hoge Tatra – Krakau

Op dag 7 moet je een aantal keer overstappen om van Hoge Tatra in Krakau te geraken. De uitzichten vanuit de trein maken het echter wel een zeer plezierige dag.

DAG 8: Krakau

Krakau barst van de unieke bezienswaardigheden. Zo staat het oudere gedeelte van de stad op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Je gaat je hier urenlang vermaken dankzij de historische architectuur in combinatie met de aanwezige culturele elementen.

Treinrondreis Oostzee en Krakau

DAG 9: Krakau

Met nog een tweede dag in Krakau heb je een extra kans om naar magische locaties op zoek te gaan. Kies bijvoorbeeld voor Rynek Glowny. Dit is een Middeleeuws plein, waar onder andere de Mariakerk en de lakenhallen gelegen zijn. Ook ligt de Joodse wijk op loopafstand, bekend van ‘Schindler’s List’.

DAG 10: Krakau – Bialystok

In de middag laat je Krakau achter je voor een tripje naar Bialystok. Een typisch Poolse stad, die erg levendig en kleurrijk is. Bovendien is ook de omringende natuur veelbelovend.

DAG 11: Bialystok

Het is dag 11 waarop je erop uit trekt in Bialystok. Bijvoorbeeld om een bezoekje te brengen aan het Branickipaleis of het Bialowieski National Park. Er is genoeg te doen. Maak daarom zeker optimaal gebruik van je tijd!

DAG 12: Bialystok – Vilnius

Op dag 12 vertrek je in de ochtend naar Vilnius, waar je in de avond aankomt. Proef meteen wat de lokale keuken te bieden heeft in een gezellig restaurant.

DAG 13: Vilnius

Op dag 13 is het een aanrader om al wandelend de hoogtepunten van de stad te ontdekken. Kom langs het oude centrum met de 16e-eeuwse universiteit en de St. Johanneskerk. Deze locatie staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

DAG 14: Vilnius – Riga

De volgende morgen pak je opnieuw de trein, deze keer richting de hoofdstad van Letland. In Riga tref je opnieuw een binnenstad aan die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Genoeg reden dus om deze op dag 15 nader te verkennen.

DAG 15: Riga

Riga staat vooral bekend om de prachtige architectuur. Deze valt dan ook op verschillende manieren op. Je ziet hier Romaanse, Gotische en Barok-invloeden terugkeren. Wil je graag met eigen ogen een geweldig uitzicht over de stad meemaken? Loop dan even langs de St. Peters Kathedraal.

DAG 16: Riga – Tallinn

Na een 6 uur durende treinreis arriveer je in de hoofdstad van Estland. Deze stad is een van de mooiere steden in alle Baltische staten. Nu staat zelfs het gehele centrum op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

DAG 17: Tallinn

Na wat te drinken en te eten op het gezellige Stadhuisplein heb je alle tijd om rond te kijken. Bijvoorbeeld in de wijk Telliskivi, waar je unieke barretjes, concept stores en street-art tegenkomt. Sluit de dag af met een bezoekje aan de Alexander Nevski kathedraal en waar mogelijk ook Stroomi Beach.

DAG 18: Tallinn – Helsinki

Op dag 18 van treinrondreis Oostzee ruil je de trein in voor de boot, om naar de hoofdstad van Finland af te reizen. Deze moderne stad barst van de musea, horecagelegenheden en omringende natuur. Een tip is om Suomenlihna te bezichtigen, een oud fort op een eiland voor de kust.

DAG 19: Helsinki – Lübeck

Besteed je laatste halve dag in Helsinki nuttig, door bijvoorbeeld bij het Designmuseum langs te gaan. Richting het einde van de middag pak je opnieuw de boot, deze keer naar Lübeck.

DAG 20: Onderweg naar Lübeck

Dag 20 breng je volledig door op de boot richting de Duitse havenstad. Je hebt alle tijd om even tot rust te komen, terwijl je gebruikmaakt van de vele faciliteiten aan boord. In de avond kom je weer aan land.

DAG 21: Lübeck

Lübeck is te vergelijken met een sprookje. Het aangezicht is simpelweg betoverend. Het is geen toeval dat ook Lübeck op de UNESCO Werelderfgoedlijst prijkt. Ga zeker even langs het Rathaus en de St. Petri.

DAG 22: Lübeck – Nederland

Na nog één keer ontbijten op deze reis pak je in de middag weer de trein. Deze keer richting Nederland. Zo komt er een einde aan een memorabele ervaring van 3 weken; de treinrondreis Oostzee. Gelukkig heb je de foto’s van jouw avontuur door Oost-Europa nog!

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 200 recensies
Altijd voordeel
André van Hattem
André van Hattem
2023-05-10
Geweldige acties altijd! Heel erg leuk om een keer met de trein te gaan. Helemaal naar de grote steden. Voor onze kinderen is het ook een uitje ☀️
Elise van den Berg-van der Zee
Elise van den Berg-van der Zee
2023-05-08
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-05-07
Geweldig
Kiki de Klein
Kiki de Klein
2023-05-04
Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief krijg je overzichtelijke mails, zonder overbodige toestanden of onnodige reclame. Heel handig.
Pa Piertje
Pa Piertje
2023-05-04
Dankzij de nieuwsbrief van goedkope treinkaartjes kan ik altijd goedkoop met de trein weg. Niet alleen in Nederland maar ook in Europa. Goede informatie !! waar ik zelf geen tijd voor heb om uit te zoeken
Angelique Kruip
Angelique Kruip
2023-05-04
Leuke avtie
Jan Dijkstra
Jan Dijkstra
2023-05-03
5 Topbestemmingen bij NS International in Duitsland

5 Topbestemmingen bij NS International in Duitsland

Stap aan boord van de trein en laat je meenemen naar de mooiste bestemmingen die Duitsland te bieden heeft. NS International brengt je naar betoverende steden vol geschiedenis, cultuur en ongeëvenaarde schoonheid. Of je nu een liefhebber bent van architectuur, natuur,...

5 Betoverende vakantiebestemmingen in Frankrijk

5 Betoverende vakantiebestemmingen in Frankrijk

Ben je op zoek naar een fantastische vakantiebestemming voor komende zomer? Zoek niet verder! Frankrijk, het land van de romantiek, de gastronomie en de prachtige landschappen, biedt een scala aan betoverende plekken die gemakkelijk bereikbaar zijn met de...

Topbestemmingen bij NS International met korting

Topbestemmingen bij NS International met korting

Stap aan boord van de trein en laat je meevoeren naar een wereld vol ontdekkingen. NS International brengt je naar de meest fascinerende bestemmingen in Europa, waar elke hoek een nieuw avontuur biedt. Of je nu op zoek bent naar adembenemende landschappen, historische...

Pin It on Pinterest