Treinrondreis Oostzee door Oost Europa

  • ☑️ Treinvakantie Oost-Europa
  • ☑️ 21 dagen (20 nachten)
  • ☑️ Complete rondreis
  • ☑️ Hotel en treinkaartjes inbegrepen


Een treinrondreis langs de Oostzee gaat voor blijvende herinneringen zorgen. Deze reis is zo uitgestippeld, dat je langs de meest memorabele locaties komt. Qua cultuur én natuur. Een reis van meer dan 3 weken die je niet snel gaat vergeten. Ook Oost-Europa is namelijk rijk aan unieke en mooie plekken. Tijdens de rondreis passeer je deze bijzondere en schitterende bestemmingen.

Waarom op treinvakantie langs de Oostzee?

Er zijn verschillende redenen voor de populariteit van een treinvakantie langs de Oostzee. Zo moet je denken aan:

  • Unieke omgeving: Langs de Oostzee barst het van de ongerepte natuur. Hierdoor kom je in aanraking met Baltische landschappen, unieke bergen en sfeervolle bebossing. Na deze trip kent Oost-Europa voor jou een stuk minder geheimen.
  • Sprookjesachtige steden: Het zijn vooral ook de sprookjesachtige steden die een grote aantrekkingskracht hebben. Zo kom je in een groot aantal verschillende landen. Duitsland, Oostenrijk, Polen, Finland, Slowakije, Estland, Letland en Litouwen staan allemaal op de planning.
  • Reizen per trein én boot: Tot slot reis je per trein én per boot. Hierdoor maak je de verschillende locaties vanuit verschillende perspectieven mee. Het benadrukt nog maar eens extra dat hier sprake is van een waar avontuur.

Treinrondreis Oostzee Oost Europa

 

Reisschema: treinrondreis Oostzee

Het reisschema van de treinrondreis langs de Oostzee ziet er als volgt uit:

DAG 1: Nederland – Wenen

De dag dat je richting Oost-Europa vertrekt is daar. In de avond vertrek je per nachttrein van Amsterdam naar Wenen. In een ongeveer 12 uur durende rit overbrug je al slapend het grootste gedeelte van de afstand.

Trein Wenen

DAG 2: Wenen

Op dag 2 heb je alle tijd om Wenen te ontdekken. De hoofdstad van Oostenrijk heeft veel te bieden. Van de beroemde Naschmarkt tot aan het paleis van de keizerin. Wat dacht je van Schloss Schönbrunn? Je kunt hier urenlang ronddwalen in de prachtige tuinen.

DAG 3: Wenen – Bratislava

De volgende dag heb je de ochtend en de middag in Wenen. Maak hier gebruik van met een bezoekje aan Schloss Belvedere of de Spittelberg. In de avond reis je in een uur verder naar Bratislava.

DAG 4: Bratislava

De hoofdstad van Slowakije is om meerdere redenen prachtig te noemen. Zo is er overal een mengelmoes van culturen en religies zichtbaar. Het stadhuis is hier een mooi voorbeeld van. Ga zeker ook even langs het nationale theater van Slowakije op het plein Hviezdoslavovo Námestie.

DAG 5: Bratislava – Hoge Tatra

Op de 5e dag reis je verder naar Hoge Tatra, een locatie middenin prachtig gebergte. Op de vele wandelpaden kijk je je ogen uit. Je gaat je hier geen moment vervelen!

DAG 6: Hoge Tatra

Het is absoluut de moeite waard om ook op dag 6 de natuur verder te verkennen. Kies bijvoorbeeld voor een hike naar de top van een berg voor een fenomenaal uitzicht. Goede kans dat je na een actieve dag heerlijk in slaap valt.

DAG 7: Hoge Tatra – Krakau

Op dag 7 moet je een aantal keer overstappen om van Hoge Tatra in Krakau te geraken. De uitzichten vanuit de trein maken het echter wel een zeer plezierige dag.

DAG 8: Krakau

Krakau barst van de unieke bezienswaardigheden. Zo staat het oudere gedeelte van de stad op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Je gaat je hier urenlang vermaken dankzij de historische architectuur in combinatie met de aanwezige culturele elementen.

Treinrondreis Oostzee en Krakau

DAG 9: Krakau

Met nog een tweede dag in Krakau heb je een extra kans om naar magische locaties op zoek te gaan. Kies bijvoorbeeld voor Rynek Glowny. Dit is een Middeleeuws plein, waar onder andere de Mariakerk en de lakenhallen gelegen zijn. Ook ligt de Joodse wijk op loopafstand, bekend van ‘Schindler’s List’.

DAG 10: Krakau – Bialystok

In de middag laat je Krakau achter je voor een tripje naar Bialystok. Een typisch Poolse stad, die erg levendig en kleurrijk is. Bovendien is ook de omringende natuur veelbelovend.

DAG 11: Bialystok

Het is dag 11 waarop je erop uit trekt in Bialystok. Bijvoorbeeld om een bezoekje te brengen aan het Branickipaleis of het Bialowieski National Park. Er is genoeg te doen. Maak daarom zeker optimaal gebruik van je tijd!

DAG 12: Bialystok – Vilnius

Op dag 12 vertrek je in de ochtend naar Vilnius, waar je in de avond aankomt. Proef meteen wat de lokale keuken te bieden heeft in een gezellig restaurant.

DAG 13: Vilnius

Op dag 13 is het een aanrader om al wandelend de hoogtepunten van de stad te ontdekken. Kom langs het oude centrum met de 16e-eeuwse universiteit en de St. Johanneskerk. Deze locatie staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

DAG 14: Vilnius – Riga

De volgende morgen pak je opnieuw de trein, deze keer richting de hoofdstad van Letland. In Riga tref je opnieuw een binnenstad aan die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Genoeg reden dus om deze op dag 15 nader te verkennen.

DAG 15: Riga

Riga staat vooral bekend om de prachtige architectuur. Deze valt dan ook op verschillende manieren op. Je ziet hier Romaanse, Gotische en Barok-invloeden terugkeren. Wil je graag met eigen ogen een geweldig uitzicht over de stad meemaken? Loop dan even langs de St. Peters Kathedraal.

DAG 16: Riga – Tallinn

Na een 6 uur durende treinreis arriveer je in de hoofdstad van Estland. Deze stad is een van de mooiere steden in alle Baltische staten. Nu staat zelfs het gehele centrum op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

DAG 17: Tallinn

Na wat te drinken en te eten op het gezellige Stadhuisplein heb je alle tijd om rond te kijken. Bijvoorbeeld in de wijk Telliskivi, waar je unieke barretjes, concept stores en street-art tegenkomt. Sluit de dag af met een bezoekje aan de Alexander Nevski kathedraal en waar mogelijk ook Stroomi Beach.

DAG 18: Tallinn – Helsinki

Op dag 18 van treinrondreis Oostzee ruil je de trein in voor de boot, om naar de hoofdstad van Finland af te reizen. Deze moderne stad barst van de musea, horecagelegenheden en omringende natuur. Een tip is om Suomenlihna te bezichtigen, een oud fort op een eiland voor de kust.

DAG 19: Helsinki – Lübeck

Besteed je laatste halve dag in Helsinki nuttig, door bijvoorbeeld bij het Designmuseum langs te gaan. Richting het einde van de middag pak je opnieuw de boot, deze keer naar Lübeck.

DAG 20: Onderweg naar Lübeck

Dag 20 breng je volledig door op de boot richting de Duitse havenstad. Je hebt alle tijd om even tot rust te komen, terwijl je gebruikmaakt van de vele faciliteiten aan boord. In de avond kom je weer aan land.

DAG 21: Lübeck

Lübeck is te vergelijken met een sprookje. Het aangezicht is simpelweg betoverend. Het is geen toeval dat ook Lübeck op de UNESCO Werelderfgoedlijst prijkt. Ga zeker even langs het Rathaus en de St. Petri.

DAG 22: Lübeck – Nederland

Na nog één keer ontbijten op deze reis pak je in de middag weer de trein. Deze keer richting Nederland. Zo komt er een einde aan een memorabele ervaring van 3 weken; de treinrondreis Oostzee. Gelukkig heb je de foto’s van jouw avontuur door Oost-Europa nog!

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Nieuwe directe trein naar München in 2025

Nieuwe directe trein naar München in 2025

NS en Deutsche Bahn (DB) hebben aangekondigd dat ze vanaf 2025 een dagelijkse rechtstreekse ICE-treindienst willen introduceren van Amsterdam naar München. De twee spoorwegmaatschappijen zien een groeiende vraag naar reizen naar de derde grootste stad van Duitsland in...

Directe trein naar Zwitserland verdwijnt

Directe trein naar Zwitserland verdwijnt

Het zomerseizoen markeert het einde van een tijdperk voor treinreizigers vanuit Nederland naar Zwitserland, met de aankondiging dat de dagelijkse treindienst van Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar Basel niet langer zal worden voortgezet. De Duitse spoorwegen hebben...

Picardië per trein: natuur, kastelen en de kust

Picardië per trein: natuur, kastelen en de kust

Picardië, gelegen in het noorden van Frankrijk, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige landschappen en charmante dorpjes. Van middeleeuwse kathedralen tot adembenemende kustplaatsen, hier zijn enkele bestemmingen die je niet mag missen tijdens een bezoek...

Pin It on Pinterest