Werkzaamheden aan spoor bij Amsterdam: 14 tot 26 februari 2024

In de periode rond de voorjaarsvakantie, van woensdag 14 tot en met maandag 26 februari, voert ProRail werkzaamheden uit aan de oostzijde van Amsterdam Centraal op de sporen 2 tot en met 8. Deze renovaties hebben invloed op de dienstregeling tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal. Bovendien ondervinden reizigers op het traject Amsterdam Centraal – Haarlem – Den Haag Centraal op 14 en 15 februari gevolgen, waar kortere treinen rijden vanwege ruimtegebrek op Amsterdam Centraal.

Overlast door werkzaamheden

We begrijpen dat deze werkzaamheden overlast kunnen veroorzaken voor onze reizigers. Dit kan resulteren in minder beschikbare treinen, drukkere treinen op alternatieve sporen en in sommige gevallen extra overstappen. Om hinder te beperken, raden we reizigers aan om buiten de spits te reizen, gebruik te maken van omreisroutes en voor vertrek de reisplanner te raadplegen voor het meest actuele reisadvies.

Reisadvies (14 t/m 22 februari)

  • Op het traject Amsterdam Centraal – Utrecht Centraal rijdt er 2 keer per uur een omgeleide Intercity zonder tussenstops.
  • Tussen Amsterdam Amstel en Utrecht Centraal rijdt er 4 keer per uur een Intercity.
  • In de spits rijdt er 4 keer per uur een Sprinter op het traject Amsterdam Muiderpoort – Utrecht Centraal, en 2 keer per uur in het dal.

Overstappen op tussenliggende stations

Reizigers richting Amsterdam Amstel en tussenliggende stations op het traject Amsterdam Centraal-Utrecht Centraal dienen over te stappen op station Muiderpoort, wat extra in- en uitchecken betekent. Voor reizigers tussen Noord-Holland (Uitgeest/Hoorn/Den Helder/Enkhuizen/Alkmaar) en Utrecht Centraal is de aanbevolen route via Schiphol.

Het treinverkeer tussen Amsterdam Centraal – Weesp en Schiphol – Amsterdam Zuid – Bijlmer Arena – Utrecht blijft ongewijzigd.

In het weekend van 17-18 februari vinden ook werkzaamheden plaats tussen Amsterdam Bijlmer Arena en Utrecht Centraal. Dit beïnvloedt de Sprinter, waarbij NS 4 keer per uur stopbussen inzet tussen Utrecht Centraal en Amsterdam Bijlmer Arena. Reizigers tussen Amsterdam Amstel en Amsterdam Centraal kunnen dit weekend met hun NS-vervoerbewijs gebruikmaken van de metro.

23-26 februari: Amsterdam – Utrecht

Treinen tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal hervatten hun normale route via het reguliere spoor. Desondanks moeten reizigers rekening houden met minder treinen en aangepaste aankomst-/vertreksporen en -tijden. Voor vertrek adviseren wij de reisplanner te raadplegen voor het meest actuele reisadvies.

Werkzaamheden ProRail

ProRail begint met de vervanging van dwarsliggers onder 22 wissels aan de oostkant van Amsterdam Centraal, aangezien deze aan het einde van hun levensduur zijn. Deze werkzaamheden vinden voornamelijk plaats tijdens de voorjaarsvakantie, wanneer minder mensen met de trein naar hun werk reizen.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd

Ontvang acties

Nieuwe directe trein naar München in 2025

Nieuwe directe trein naar München in 2025

NS en Deutsche Bahn (DB) hebben aangekondigd dat ze vanaf 2025 een dagelijkse rechtstreekse ICE-treindienst willen introduceren van Amsterdam naar München. De twee spoorwegmaatschappijen zien een groeiende vraag naar reizen naar de derde grootste stad van Duitsland in...

Directe trein naar Zwitserland verdwijnt

Directe trein naar Zwitserland verdwijnt

Het zomerseizoen markeert het einde van een tijdperk voor treinreizigers vanuit Nederland naar Zwitserland, met de aankondiging dat de dagelijkse treindienst van Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar Basel niet langer zal worden voortgezet. De Duitse spoorwegen hebben...

Picardië per trein: natuur, kastelen en de kust

Picardië per trein: natuur, kastelen en de kust

Picardië, gelegen in het noorden van Frankrijk, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige landschappen en charmante dorpjes. Van middeleeuwse kathedralen tot adembenemende kustplaatsen, hier zijn enkele bestemmingen die je niet mag missen tijdens een bezoek...

Pin It on Pinterest