fbpx

Valse Mail in april 2017

Opnieuw is er een valse (phishing e-mail) verstuurd. Het gaat om een e-mail met de onderstaande tekst en de titel “Jouw NS Dagkaart is geldig voor een periode van 6 maanden”. De e-mail voldoet op dit moment nog aan 3 van de 4 eigenschappen van valse e-mails en is daarom met een kritisch oog te onderscheiden van betrouwbare mailings. Heeft u een mogelijk valse e-mail ontvangen? Neem dan direct contact met ons op, zodat slachtoffers kunnen worden voorkomen.


Jouw NS Dagkaart is geldig voor een periode van 6 maanden

Om het 78-jarige bestaan van de Nederlandse Spoorwegen te vieren willen wij 78 reizigers blij maken met vier NS Dagkaarten met een waarde van maar liefst €100,-

Bevestig jouw code om in te wisselen voor jouw NS Dagkaarten t.w.v. €100,-
Mocht de code niet automatisch worden ingevuld, dan kun je deze handmatig invoeren en op Inwisselen klikken.


Voorbeeld valse mail

Wees alert en kritisch

De kwaliteit van valse e-mails wordt steeds beter, waardoor het aantal slachtoffers toeneemt. Houdt de onderstaande aandachtspunten altijd goed in het achterhoofd om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van een phishing mail.

  • Het verzendadres is geen NS of NS International e-mail adres
  • De link die de mail bevat verwijst niet naar de site van NS International (controleer hiervoor de URL in de adresbalk)
  • De aanhef is niet juist en de mail bevat spelfouten (internet criminelen worden steeds beter, maar voorlopig bevatten de mails vaak nog spelfouten)
  • Tot slot geldt ook vaak dat het aanbod “te mooi is om waar te zijn”.

Meer over: Valse e-mails (NS en NS International)

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl