Tweede plaats voor TU Delft met ontwerp Hyperlooptrein

Onlangs hebben wij geschreven over de bekendmaking van de locatie voor het Hyperloop-testcircuit. Dit circuit van 1,6 kilometer zal in 2025 klaar zijn voor gebruik, waarna bedrijven en universiteiten hun prototypes kunnen testen. Ook TU Delft doet mee aan dit project en is onlangs 2e geworden bij het ontwerpen van een zogenoemde Hyperlooptrein. Als beloning mogen zij het ontwerp bouwen en testen op het testcircuit. De eerste prijs ging naar wetenschappers van het Amerikaanse MIT.

Hyperloop trein

Hyperloop wedstrijd

Elon Musk laat het testcircuit bouwen en wilt andere bedrijven en universiteiten de gelegenheid geven om ontwerpen te testen. Op deze manier zal uiteindelijk het beste product worden geproduceerd en zal zijn idee realiteit worden.

Wat is een Hyperlooptrein?

Een Hyperlooptrein is een magneettrein die door een vacuüm-buis reist. Hierdoor heeft hij geen last van luchtweerstand, waardoor de trein snelheden tot 1200 kilometer per uur zou moeten halen. Op deze manier zouden lange afstanden in de toekomst met hoge snelheid onder de grond kunnen worden afgelegd.

Nederland won de eerste prijs voor innovatie!

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds

Deel deze pagina!