Treinverbinding Amsterdam en Barcelona (december 2023)

NS en de Spaanse spoorwegmaatschappij RENFE lanceren in 2023 een nieuwe treinverbinding tussen Amsterdam en Barcelona. Deze nieuwe route zal reizigers in staat stellen om snel en comfortabel van de ene stad naar de andere te reizen, zonder de noodzaak om over te stappen of uit te checken bij de grens.

Europese Commissie stimuleert 2 trajecten

De Europese Commissie heeft de “European Sleeper” en de verbinding naar Londen per Eurostar op het oog. Om duurzaamheid en comfortabel reizen te stimuleren zijn de twee trajecten goedgekeurd voor een proef. Bij succes zal de commissie ook kijken naar trajecten tussen steden als Parijs, Venetië, Leipzig en Stockholm.

Het opzetten van internationale treinverbindingen voor passagiers is in Europa een uitdaging vanwege beperkingen in capaciteit en coördinatieproblemen tussen nationale infrastructuurbeheerders. “Om te voldoen aan de groeiende vraag naar groene mobiliteit, moeten we de spoorindustrie sneller en beter laten reageren,” aldus Eurocommissaris Adina Vălean.

Deze nieuwe proefprojecten zullen bestaande obstakels blootleggen en met de hulp van de Europese Commissie overwonnen worden, waardoor nieuwe dag- en nachtdiensten kunnen ontstaan.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Barcelona

Traject Amsterdam – Barcelona

Momenteel is er nog geen goede treinverbinding tussen Nederland en Spanje, maar dit zou dit jaar nog moeten veranderen. NS International heeft daarom een rechtstreekse trein tussen Amsterdam en Barcelona op de planning. In december 2023 zou de eerste trein moeten vertrekken.

Factoren als prijs, reistijd en reiservaring zullen een belangrijke rol spelen bij de proef. Met de nieuwe treinverbinding zal het makkelijker zijn dan ooit om de schitterende bezienswaardigheden en culturele hoogtepunten van beide steden te verkennen.

Van het Anne Frank Huis en het Rijksmuseum in Amsterdam tot het Park Güell en de Sagrada Familia in Barcelona, er zijn tal van attracties en activiteiten te ontdekken. De nieuwe treinverbinding tussen Amsterdam en Barcelona is een belangrijke stap voorwaarts in de Europese treinreis, en maakt het voor reizigers eenvoudiger om beide steden te bezoeken en te verkennen.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd

Ontvang acties

Picardië per trein: natuur, kastelen en de kust

Picardië per trein: natuur, kastelen en de kust

Picardië, gelegen in het noorden van Frankrijk, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige landschappen en charmante dorpjes. Van middeleeuwse kathedralen tot adembenemende kustplaatsen, hier zijn enkele bestemmingen die je niet mag missen tijdens een bezoek...

Brandenburg per trein: betoverende meren en imposante kastelen

Brandenburg per trein: betoverende meren en imposante kastelen

Brandenburg, gelegen in het noordoosten van Duitsland, biedt een diverse mix van natuurlijke landschappen, historische steden en culturele bezienswaardigheden. Bestemmingen met betoverende meren en imposante kastelen zijn allemaal te vinden in deze must-visit regio...

Waals Brabant per trein: kerken, natuur en de slag bij Waterloo

Waals Brabant per trein: kerken, natuur en de slag bij Waterloo

Gelegen in het hart van België biedt Waals-Brabant een perfecte mix van historische steden, prachtige natuur en boeiende culturele bezienswaardigheden. Denk aan de beroemde slag bij Waterloo en de talloze middeleeuwse kastelen, schilderachtige dorpjes en weelderige...

Pin It on Pinterest