Treinverbinding Amsterdam en Barcelona (december 2023)

NS en de Spaanse spoorwegmaatschappij RENFE lanceren in 2023 een nieuwe treinverbinding tussen Amsterdam en Barcelona. Deze nieuwe route zal reizigers in staat stellen om snel en comfortabel van de ene stad naar de andere te reizen, zonder de noodzaak om over te stappen of uit te checken bij de grens.

Europese Commissie stimuleert 2 trajecten

De Europese Commissie heeft de “European Sleeper” en de verbinding naar Londen per Eurostar op het oog. Om duurzaamheid en comfortabel reizen te stimuleren zijn de twee trajecten goedgekeurd voor een proef. Bij succes zal de commissie ook kijken naar trajecten tussen steden als Parijs, Venetië, Leipzig en Stockholm.

Het opzetten van internationale treinverbindingen voor passagiers is in Europa een uitdaging vanwege beperkingen in capaciteit en coördinatieproblemen tussen nationale infrastructuurbeheerders. “Om te voldoen aan de groeiende vraag naar groene mobiliteit, moeten we de spoorindustrie sneller en beter laten reageren,” aldus Eurocommissaris Adina Vălean.

Deze nieuwe proefprojecten zullen bestaande obstakels blootleggen en met de hulp van de Europese Commissie overwonnen worden, waardoor nieuwe dag- en nachtdiensten kunnen ontstaan.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Barcelona

Traject Amsterdam – Barcelona

Momenteel is er nog geen goede treinverbinding tussen Nederland en Spanje, maar dit zou dit jaar nog moeten veranderen. NS International heeft daarom een rechtstreekse trein tussen Amsterdam en Barcelona op de planning. In december 2023 zou de eerste trein moeten vertrekken.

Factoren als prijs, reistijd en reiservaring zullen een belangrijke rol spelen bij de proef. Met de nieuwe treinverbinding zal het makkelijker zijn dan ooit om de schitterende bezienswaardigheden en culturele hoogtepunten van beide steden te verkennen.

Van het Anne Frank Huis en het Rijksmuseum in Amsterdam tot het Park Güell en de Sagrada Familia in Barcelona, er zijn tal van attracties en activiteiten te ontdekken. De nieuwe treinverbinding tussen Amsterdam en Barcelona is een belangrijke stap voorwaarts in de Europese treinreis, en maakt het voor reizigers eenvoudiger om beide steden te bezoeken en te verkennen.

Ontvang acties

5 Mooie wandelingen in Zwitserland

5 Mooie wandelingen in Zwitserland

Niets evenaart de zaligheid van wandelen tijdens een vakantie. Een wandelvakantie blijft dé manier om je geest leeg te maken en jezelf echt op te laden voordat je terug aan het werk moet. Om volledig te ontspannen, is het geen slecht idee om Zwitserland te bezoeken,...

Trein en dagje weg: Welkom in Enkhuizen!

Trein en dagje weg: Welkom in Enkhuizen!

Enkhuizen is zo’n stad waar je lekker rondstruint langs mooie grachten en sfeervolle straatjes met markante namen als Hemeltje en Drie Groene Eikels. Op je gemak bijzondere winkels en leuke musea ontdekken, koffie drinken bij het Rijksmagazijn of Coffy-Huys, een...

Perfecte CityTrip bestemmingen in België

Perfecte CityTrip bestemmingen in België

België is een klein land, maar het heeft een enorme verscheidenheid aan steden en regio's die ideaal zijn voor een perfecte citytrip. Of je nu op zoek bent naar een bruisende metropool zoals Brussel of Antwerpen, een charmante historische stad zoals Brugge of Gent, of...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders