Treinreizgers met onderhuidse chip in Zweden

Trein nieuws

De Zweedse concurrent (SJ) van de NS is afgelopen week begonnen met een proef, waarbij treinreizigers middels een onderhuidse chip kunnen in- en uitchecken. De chip is vergelijkbaar met chips uit de OV Chipkaart of bankpassen en wordt geïmplanteerd in speciale piercingshops. Hierbij dient er eenmalig online een account te worden aangemaakt, waarna de chip kan worden geïmplanteerd en er draadloos kan worden in- en uitgecheckt.

 Trein nieuws

De vervoerder verwacht dat er komend jaar ongeveer 100 treinreizigers gebruik zullen maken van de nieuwe betaalmethode. Gewerkt wordt aan meerdere diensten die aan de chip kunnen worden gekoppeld, zoals het opslaan van winkelbonnetjes, identiteitsbewijs, koppelen van de betaalpas en het vervangen van auto- en huissleutels. Deze diensten zouden allemaal kunnen worden gekoppeld aan deze draadloze en onderhuidse chip, waardoor je deze zaken altijd bij je draagt.

Eenmalige account

Reizigers dienen eenmalig online een account te maken, waarna zij bij een speciale piercingshop de chip kunnen laten implanteren. Volgens een woordvoerder van de SJ wordt er voorlopig enkel een treinabonnement aan de chip gekoppeld, wordt informatie versleuteld en wordt reizigersinformatie als locatiedata niet met de vervoerder gedeeld uit privacy overwegingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!