Treinongeluk op spoorwegovergang bij Sevenum

Dinsdagmorgen heeft op een spoorwegovergang bij Sevenum een ongeluk plaatsgevonden tussen een goederentrein en een vrachtwagen. Hoe het treinongeluk bij Sevenum heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk, maar vermoedelijk is de oplegger van de vrachtwagen vast komen te zitten op de overgang. De bestuurder kon nog net op tijd uit de cabine springen en is evenals de machinist van de goederentrein ongedeerd gebleven. Kort na het ongeluk vloog de vrachtwagen in brand. Volgens een woordvoerder van de brandweer hoeven omwonende zich geen zorgen te maken, omdat beide voertuigen geen gevaarlijke stoffen zouden vervoeren.

Trein nieuws

Onderzoek en Herstel

Er zal waarschijnlijk nog de hele dag geen treinverkeer mogelijk zijn op het traject van Venlo en Deurne, vanwege onderzoek, bergings- en herstelwerkzaamheden. Het treinstel achter de locomotief is ontspoord en de schade aan het spoor is enorm, waardoor reizigers gebruik moeten maken van bussen en een andere route. Het onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk wordt uitgevoerd door ProRail en Inspectie Leefomgeving en Transport.

De NS heeft stopbussen ingezet tussen Venlo en Deurne. Reizigers tussen Eindhoven en Venlo worden aangeraden om via Roermond te reizen.

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!