Treinongeluk met vrachtwagen in Breda

Trein Nieuws Nederland 2020
Woensdagmorgen is een trein op de spoorwegovergang bij Berkel-Enschot op een vrachtwagen gebotst. De materiële schade is enorm, maar zowel de vrachtwagenchauffeur, als machinist en reizigers zijn ongedeerd gebleven. De chauffeur van de vrachtwagen kon net op tijd uit zijn cabine klimmen. Volgens een politieagent heeft hij mazzel gehad, want de ravage was enorm!

Vrachtwagen 100 meter meegesleurd

Na impact werd de vrachtwagen ongeveer 100 meter meegesleurd over het spoor. Vanwege het ongeluk was er urenlang geen treinverkeer mogelijk. De 250 inzittende bleven ongedeerd, maar zijn flink geschrokken. Zij konden later met een evacuatietrein hun reis vervolgen. Pas rond 14:30 uur waren werkzaamheden afgerond en kwam het treinverkeer weer op gang. Op trajecten tussen Breda, Gilze-Rijen, Tilburg Reeshof en Tilburg werden stopbussen ingezet.

Reizigers geschrokken

Ralph van Dongen meld aan NOS: “Ik was op weg naar mijn werk in Tilburg. Ineens hoorde ik luid getoeter en direct volgde een harde klap. Ik werk bij een fietsenmaker in Tilburg, maar mijn baas zei al dat ik maar een dagje vrij moest nemen. Ik kom niet meer in Tilburg.”
Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!