Treinongeluk met auto bij Roermond

Afgelopen week is Joris Nijs met zijn auto terecht gekomen op het spoor. Naar eigen zegge zou dit zijn gekomen door een ongelukkig moment, waarop hij zijn stuur losliet en uit de bocht vloog. De auto rolde uit en door kwam precies op het spoor terecht. Vervolgens heeft de bestuurder van de auto direct alarmnummer 112 gebeld om het treinverkeer stil te laten leggen en is hij op een veilige afstand gaan staan. Omstanders zagen het gebeuren en zijn de jongeman direct te hulp geschoten. Zij probeerde de auto van het spoor te duwen of grip te laten krijgen, maar er was te weinig tijd. Een aanstormende trein zag de auto te laat en kon niet meer stoppen.

Spoor

Trein onderweg van Roermond naar Venlo

De trein van Veolia was rond 00:45 uur onderweg van Roermond naar Venlo en kon niet meer op tijd stoppen. Aangezien het de laatste trein van de dag was, zaten er niet veel reizigers in de trein. De reizigers zijn door hulpdiensten uit de trein gehaald en met busvervoer op weg geholpen.

In de eerste instantie gaf de politie aan dat de auto door pech op het spoor terecht was gekomen, maar dit bleek uiteindelijk de schuld van Joris. Gelukkig is er niemand gewond geraakt, maar de materiële schade is enorm. Zo heeft de trein lichte beschadiging opgelopen en is de auto van Joris total-loss.

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!