Trein vast door rijp op bovenleiding

Vandaag is een trein bij Groningen tot stilstand gekomen door rijp op de bovenleiding dat was ontstaan door kou. Hierdoor kreeg de trein van Groningen naar Assen niet genoeg stroom om verder te rijden en kwam deze tot stilstand. ProRail heeft nog even geprobeerd om de trein met een (diesel)locomotief weg te slepen, maar dit mocht niet baten. Reizigers werden daarom uit de trein gehaald en op weg geholpen met busvervoer. Dit leverde een flinke vertraging op voor de inzittende en reizigers die op een later tijdstip gebruik wilde maken van het traject.

Trein Nieuws

Twee dagen op rij vast

Voor sommige inzittende was het een extra grote domper. Zo zat Lara van der Wal voor de tweede keer in een trein die tot stilstand kwam. Zij deed gister ook al een poging om van Groningen naar Rotterdam te reizen, maar kwam toen bij Zwolle tot stilstand. Vandaag zat zij nog maar net in de trein en overkwam haar hetzelfde.

ProRail biedt haar excuses aan en betreurd het incident, maar geeft tegelijkertijd aan (nog) altijd niet op alle omstandigheden voorbereid te zijn. Weersomstandigheden, techniek en een groot aantal andere factoren blijven een grote rol spelen bij vertragingen. Toch wordt er al steeds meer aan gedaan om dergelijke incidenten te voorkomen en worden ook de incidenten van de afgelopen 2 dagen meegenomen in vervolgonderzoek voor toekomstige oplossingen.

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl