Trein stilgezet vanwege vrouw met Nikab

Op station Rotterdam Centraal is maandagmiddag een trein stilgezet. In de trein zat een 19-jarige nikab dragende vrouw. Zij kon zich niet identificeren om het persoonsgebonden abonnement te controleren. De politie moest er aan te pas komen om de identiteit van de vrouw vast te stellen. Ruim 200 reizigers hebben 20 minuten vertraging opgelopen door het incident. Er is geen boete uitgedeeld aan de vrouw.

Vrouw toont uiteindelijk gezicht

NS personeel kon de identiteit van de vrouw niet vaststellen, waarop politie werd opgeroepen. Politieagenten hebben de vrouw vervolgens twee mogelijkheden voorgelegd. Het direct tonen van haar gezicht om haar identiteit vast te stellen of meelopen naar een aparte ruimte. In de aparte ruimte zou zij kunnen worden gecontroleerd door een vrouwelijke collega.De nikab dragende vrouw wilde door een vrouwelijke politieagent gecontroleerd worden in de trein, maar dat was geen optie volgens de agenten. Dit omdat ruim 200 passagiers aan het wachten waren op haar. Uiteindelijk heeft zij na overleg dan toch toegegeven en haar gezicht getoond.Er is uiteindelijk geen boete gegeven aan de 19-jarige vrouw.

Verbod op gezichtsbedekkende kleding

Het verbod op gezichtsbedekkende kleding of ‘het boerkaverbod’ is van toepassing in publieke ruimtes, zoals overheidsgebouwen, ziekenhuizen en het Openbaar Vervoer. Het dragen van gezichtsbedekkende kleding kan een boete van €150 opleveren. Een agent mag a.h.v. de situatie zelf afwegen of zij wel of geen boete geven.
Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!