Trein ontspoord bij Winsum

Vandaag is een trein bij Winsum ontspoord na een botsing met een tankwagen op een spoorwegovergang. Zowel de machinist van Arriva als de vrachtwagenchauffeur zijn ongedeerd gebleven. Op het moment van het ongeluk waren er ongeveer 75 passagiers aan boord, waarvan er 3 met verwondingen naar het ziekenhuis zijn gebracht. Tevens werden er mensen ter plaatse behandeld door ambulance personeel en mochten mensen met lichte verwondingen naar de brandweer karzerne in de buurt. Reizigers die niets mankeerde zijn opgevangen in een nabijgelegen boerderij.

Trein nieuws

Tankwagen met melk

Het zou gaan om een tankwagen vol met melk die van een boerderij de onbewaakte spoorwegovergang op reed. De tankwagen is na de botsing in de sloot beland. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren zal de Onderzoeksraad voor Veiligheid moeten onderzoeken, waarvan een team op pad is gestuurd. Tientallen hulpverleners snelde ter plaatse en hebben de slachtoffers opgevangen.

Het treinverkeer rondom Winsum ligt nog de hele dag stil. Reizigers moeten rekening houden met 30 – 60 minuten vertraging en kunnen hun reis vervolgen per bus.

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl