Top 10 gevonden voorwerpen in de trein

Benieuwd wat de top 10 van meest gevonden voorwerpen in de trein is? Het gaat om ruim 100 000 gevonden voorwerpen in 2015, waarbij reizigers vaak niet weten hoe deze moeten worden teruggevonden? Benieuwd wat u kunt doen als u iets vergeten of kwijt bent geraakt in de trein? Klik dan op de onderstaande link!

Gevonden voorwerpen in trein

Top 10 gevonden voorwerpen in treinen van de NS

De top 10 van gevonden voorwerpen in de trein is opgesteld aan de hand van het aantal voorwerpen dat is ingeleverd bij de afdeling gevonden voorwerpen van de NS. In totaal zouden dit er ruim 100 000 zijn.

1.) Vervoerbewijzen

U dient deze altijd paraat te hebben of stopt hem even weg in uw zak, waarna deze achterblijft bij uw zitplaats. Dit is in 2015 bij 28.311 reizigers het geval geweest. Dat is per dag ongeveer 78 keer!

2.) Identiteitsbewijzen

Ook identiteitsbewijzen worden niet altijd goed weggestopt, nogmaals bekeken in de trein of vallen uit uw zak/portemonnee bij het pakken van uw vervoersbewijs. In 2015 is dit bij 14.863 reizigers het geval geweest en dat komt neer op ongeveer 41 keer per dag.

3.) Mobiele telefoons

De mobiele telefoons of smartphones worden steeds vaker vergeten en niet in alle gevallen bij de afdeling gevonden voorwerpen afgeleverd. Reizigers vergeten vaak dat het om uiterst kostbare voorwerpen gaat die eenvoudig uit uw zak vallen. Tevens vergeet een groot aantal reizigers deze van de tafel voor hun mee te nemen, waardoor deze blijft liggen voor de volgende reiziger. Dit gebeurde in 2015 ruim 6334 keer, wat neerkomt op ongeveer 18 keer per dag.

4.) Rugzakken

Deze worden onder de bank geschoven of naast u neergezet, maar worden vaak vergeten bij het opstaan. In 2015 gebeurde dit 6071 keer, wat neerkomt op 17 keer per dag.

5.) Portemonnees

Worden vaak vergeten, doordat deze uit de zak valt en op de bank blijft liggen of gewoon op het tafeltje worden neergelegd. In 2015 gebeurde dit 5882 keer, dus als u dit is overkomen bent u niet de enige. Dagelijks overkomt dit zelfs 16 reizigers.

6.) Sleutels

Sleutel vergeten in de trein? In 2015 is dit 5469 reizigers overkomen!

7.) Plastic tassen

Plastic tassen worden snel over het hoofd gezien, terwijl er in sommige gevallen waardevolle spullen in worden vervoerd. Houdt deze altijd dichtbij en controleer uw zitplaats bij het verlaten van de trein. In 2015 gebeurde dit 5339 keer.

8.) Sport- en weekendtassen

In 2015 zijn 4981 reizigers hun sport- en weekendtassen vergeten in de trein.

9.) Koffers

in 2015 zijn 3221 reizigers zijn slachtoffer geworden van hun eigen onoplettendheid. In sommige gevallen heeft dit zelfs geleid tot evacuatie van de trein en de komst van de explosieven opruimingsdienst.

10.) Jassen

Deze worden opgehangen aan haakjes of als kussen gebruikt op de banken van de trein. Helaas zijn in 2015 ongeveer 2938 mensen hun jas vergeten in de trein.

Handige links

Ontvang acties

NS nieuws: binnen 2 weken normale dienstregeling

NS nieuws: binnen 2 weken normale dienstregeling

Stapsgewijs gaat NS weer terug naar de normale dienstregeling en zullen nagenoeg alle treinen weer terugkeren op het Nederlands spoor. Het is mogelijk doordat er steeds minder personeel van NS afwezig is, vanwege ziekte of quarantaine. Hiermee lijkt de piek van de...

Minder treinen tussen Amsterdam en Rotterdam door ziekte

Minder treinen tussen Amsterdam en Rotterdam door ziekte

Komend weekend rijden er minder InterCity's op het traject tussen Amsterdam en Rotterdam. Het is noodzakelijk vanwege de hoeveelheid collega's die met ziekte of quarantaine kampen. Hierdoor rijden er niet 5 maar slechts 3 InterCity's per uur. Reizigers kunnen...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders