Tiener pleegt aanslag in Duitse trein

In Duitsland heeft afgelopen week een aanslag plaatsgevonden door een 17-jarige migrant. De jongen zou met een mes en bijl een treinstel in zijn gestapt, waarbij hij 4 mensen heeft verwond. De slachtoffers komen uit Hongkong en zijn 62, 58, 31 en 27 jaar oud, waarvan er nog 2 in kritieke toestand verkeren. De overige 14 reizigers konden zichzelf tijdig in veiligheid brengen, waarna de dader op de vlucht sloeg. Een speciale politie eenheid die toevallig in de buurt was ging achter de jongen aan en heeft hem later doodgeschoten, omdat hij ook de agenten aanviel met de wapens.

Aanslag in trein

Jonge migrant blijkt IS-strijder

Volgens getuige zou de dader islamitische kreten hebben geschreeuwd, als “Allahu Akbar” (God de almachtige). Tevens werd in zijn kamer een zelfgemaakte vlak van IS gevonden door de politie en heeft een islamitisch persbureau inmiddels laten weten dat IS de aanslag heeft opgeëist.

De Afghaan zou in zijn eentje naar Duitsland zijn gereisd en was sinds maart in asielzoekerscentrum Ochsenfurt gestationeerd. Twee weken geleden was hij overgeplaatst naar een pleeggezin.

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!