Stroomstoring Liander zorgt voor flinke vertraging

Trein nieuws

Een stroomstoring bij Liander heeft gister voor flinke vertraging gezorgd. Niet alleen was er tijdelijk geen spanning op de bovenleidingen, maar waren systemen van de NS en ProRail totaal ontregeld. Hoe groot de schade is kan nog steeds niet worden ingeschat, maar verwacht wordt dat de gevolgen van deze storing nog tot volgende week merkbaar zijn. Ook de actuele reisinformatie bleek niet te kloppen en daarom raad een woordvoerder van de NS aan om alleen hun applicatie te gebruiken.

Trein nieuws

Treinverkeer bij Amsterdam ontregeld

Het treinverkeer van en naar Amsterdam was bijna de hele dag ontregeld. Zeker in de ochtendspits was er geen treinverkeer mogelijk. Reizigers konden gebruik maken van extra busvervoer dat werd ingezet. Op sommige trajecten was later op de dag wel treinverkeer mogelijk.

Direct herstel

Medewerkers van ProRail kregen direct de opdracht om alle essentiële systemen te controleren en herstellen. Zo werden wissels, seinen en bovenleidingen z.s.m. gecontroleerd om treinverkeer mogelijk te maken. Hoewel de ergste verstoring voorbij lijkt te zijn, zijn de gevolgen volgens ProRail nog merkbaar en kan dit tot het eind van de week aanhouden.

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!