Verbouwing station Almere Centrum

De stad is flink gegroeid en heeft lang gewacht op een gloednieuw treinstation. NS en ProRail starten daarom met de verbouwingen van het station Almere Centrum. In 2022 moet Almere beschikken over een treinstation dat past bij de grote, jonge en nog altijd groeiende stad. Het station wordt dagelijks gebruikt door duizenden forensen, toeristen en winkelend publiek. In 2023 wilt NS een snelle verbinding tussen het zuiden en het noorden van het land, waarbij station Almere een belangrijke verbindende factor wordt.

Verbouwing van station Almere Centrum

Het verouderde station is toe aan vernieuwing. Plan is om de stationshal te verbreden en nieuwe winkels toe te voegen. Station Almere Centrum moet een prettig gevoel geven in de tijd dat je hier als reiziger wacht op de trein. Zo komen er nieuwe wachtruimten met houten banken, leuke plantjes en windschermen. Verder zal NS overbodige verbouwing verwijderen om de ruimtes overzichtelijker te maken.

Het plan is om de huidige architectuur met de unieke kenmerken, zoals de kapconstructie van het dak te behouden. Andere elementen die niet meer van deze tijd zijn zal NS verwijderen. Na 30 jaar is het station qua materiaal gebruik en design achterstallig geraakt en dit verdient een upgrade.

Ook de fietsenstallingen krijgen een make-over. Zo komen er meer plaatsen en 2 gloednieuwe, gratis en bewaakte fietsenstallingen. Ook de hal krijgt passende voorzieningen, waarmee het station een fijne plek moet worden.

Nieuw station Almere Centrum

Start 5 oktober: verbouwing Almere Centrum

De bouw van station Almere Centrum begint op 5 oktober 2020. Dit zal in de eerste instantie gaan om sloopwerkzaamheden, waarna delen weer worden opgebouwd. Helaas zal dit niet zonder overlast voor reizigers zijn, maar zij krijgen er een hoop voor terug. Zo sluiten winkels tijdens de verbouwingen en is de lift aan de centrumzijde vanaf 12 oktober buiten gebruik.

Op de fiets? De stallingen bij het busplein verdwijnen. Tijdelijk staan er extra rekken bij het WTC-gebouw om de hoek. Hulp nodig? Dan blijft het Tickets en Service punt in de hal open om reizigers op weg te helpen.

Snelle verbinding Breda – Groningen

Almere zal in de toekomst als knooppunt fungeren voor de randstad. Er komt namelijk een nieuwe verbinding van Breda naar Groningen, waarop de snelle InterCity tot 200 kilometer per uur zal rijden op het deel van de HSL en 160 op de Hanzelijn.

Zeker in vanwege het populaire en vernieuwde stadshart is het station toe aan vernieuwing. Het station wordt gezien als een belangrijke entree van de stad voor zowel winkelend publiek als reguliere bezoekers.

Wethouder Maaike Veeningen van gemeente Almere

“De vernieuwing van de stationsomgeving geeft een impuls aan de transformatie van de binnenstad. Het stations is dé toegangspoort voor reizigers en bezoekers die met het openbaar vervoer naar Almere komen en daarmee één van de belangrijkste entree van onze stad. De vernieuwing past naadloos in onze strategie om het stadscentrum levendiger en aantrekkelijker te maken. Net als de zeven andere pleinen in de stad krijgt het stationsplein een metamorfose waarin plek is voor wonen, winkels, uitgaan, cultuur, recreatie en meer groen.”

Ontvang acties

Trein naar Berlijn in minder dan 6 uur

Trein naar Berlijn in minder dan 6 uur

Om concurrerend te zijn voor andere vervoersmiddelen wilt de NS en Europa de reistijden en prijzen minimaliseren voor populaire bestemmingen tot 500 kilometer. Hiervoor moeten verschillende wijzigingen worden gemaakt in bijvoorbeeld de dienstregeling, route of het...

NS start implementatie van nieuw beveiligingssysteem ERTMS

NS start implementatie van nieuw beveiligingssysteem ERTMS

Ter modernisering van de treinen en veiligheid start NS met de implementatie van het nieuwe ERTMS beveiligingssysteem. Alle 176 VIRM-dubbeldekkers zullen in de komende periode worden voorzien van deze hypermoderne technologie. Leverancier Siemens Mobility is hierbij...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders